Uitgebreid gaan ontbijten in the Garden Café: panqueques + frutas, granola y yoghurt.
Onze eerste halte van de dag: San Juan de Oriente - de Ceramics school. Ze hebben ons daar het hele proces van klein tot pot uitgelegd en laten zien, best wel interessant maar jammer dat we zelf niet hebben mogen pottendraaien, allee, op zijn minst t toch proberen ;-) Ons laten verleiden om 2 stuks te kopen; kleintjes die hopelijk heel uit de bagage gaan geraken. Der waren heel veel schone grote potten ma die krijgen we onmogelijk in 1 stuk terug thuis, jammer!
Doorgereden richting de Mirador de Catarina, onderweg nog effe gestopt bij een mandenvlechter. Deze keer hebben we wel onze handjes ns vuil mogen maken: heel plezant!!! Aangekomen aan de Mirador hadden we een prachtig uitzicht op Laguna de Apoyo, deze keer geen wolkje aan de lucht om het zicht te bederven ;-) Voor, de lunch zijn we afgezakt tot een restaurantje gelegen aan de rand van de laguna, normaal gezien zouden we hier ook n plonske kunnen doen in t water ma we hebben in de plaats wat gekaart met Gustavo.
In de vroege namiddag zijn we vertrokken richting de markt van Masaya waar
we een uurtjes 'vrije tijd' hadden. Voelde net aan als schoolreis... We hebben wat tussen de kraampjes door geslenterd maar uiteindelijk niets gekocht, alleen twee broodjes.
Laatste halte van de dag: Volcan Masaya!! Eindelijk ns ne krater gezien!!!!! :-) Eerst een korte wandeling met een gids gedaan tot boven aan het kruis, daarna terug afgedaald en met de auto tot aan het volgende punt gebracht. Daar kregen we nog wat uitleg over de twee vulkanen (Masaya en Nindiri) en dan op naar de bat cave. Die beesten vlogen ons daar letterlijk rond de oren! Op het einde van de laatste grot bevond zich een soort van altaar waar vroeger blijkbaar kinderen en maadgen geofferd werden om de 'vulkaangod' gunstig te stemmen. Hierna werden we met de auto naar de top van de Nindiri gevoerd om de lava te gaan bekijken. Iedereen krijg een gasmasker op maar zelfs met dat op, proefden we de smaak van sulfer, bah bah bah en hoest, hoest, hoest!!! We mochten per 4 over de rand gaan turen en als dan de wind juist blies, zag je de rode gloed.
San Juan de OrienteCeramics-school: en hier moet ge dan maar uit kiezen *zucht* wat een opgave ;-)