Hvor ble det av den kula??Vaart foerste moete med Gautemala....aa se kulehull i frontruta til bussen ved siden av oss i lyskrysset.....
For foerste gang paa reisen skulle vi idag faa vaar egen minibuss som skulle ta oss over grensen og det tok oss ikke mer enn 20 minutter foer vi var der! Maatte faa stemplet passene vaare og vekslet inn penger til lokal valuta foer vi var klare for siste land paa denne reisen i Mellom-Amerika, Gautemala!:)
Gautemala er et svaert fattig land og torturering og massakre av mange tusen Mayaer har funnet sted gjennom tidene! Landet sliter svaert mye med narkotika, drap og korrupt politi! Svaert daarlig kombinasjon!
Det tok oss fire timer aa kjoere foer vi kom til Gautemala City, hovedstaden i Gautemala! Denne byen er kjent for aa vaere den mest kriminelle byen i hele Mellom-Amerika og en av de mest kriminelle i hele verden og det tvilte vi ikke paa i det hele tatt! For det foerste vi saa da vi kom inn i et lyskryss var at bussen ved siden av oss hadde et skuddhull gjennom frontruten!! Vi ble fortalt at her i byen er det ikke uvanlig at det kommer menn inn aa raner bussene og de er ikke redde for aa drepe noen med det samme! For aa si det sann...vi var glad
vi bare skulle passere byen i fart!! (selv om det ikke er trygt en gang....)
Etter en liten halvtime var vi i byen Antigua byen som er omringet av vulkaner! Da vi kom inn til byen ble vi svaret beroliget over aa se at dette lignet paa en litt tryggere by enn Gautemala City! Byen var jo kjempesoet! Dette var den siste kvelden vi hadde med GAP-gjengen vaar saa ikveld skulle vi feire at vi har vaert paa tur i 17 dager sammen!!:) Hele gruppa dro derfor ut for aa feire med aa spise middag paa restaurant, og det endte med at vi droppet middagen og bestilte oss mojitoer istedet!:) Etterpaa dro vi ut aa danset og hadde det goy med gjengen en siste gang! Naa var eventyret med GAP slutt!
Neste dag maatte vi staa opp aa finne oss et annet sted aa bo, for det var fult paa hotellet vi var paa. Selv om John egentlig var ferdige med oss saa hjalp han oss med aa finne et annet sted aa bo i naerheten ettersom spansken vaar ikke har forbedret seg stort paa de 17 dagene her!:) Senere paa dagen dro vi for aa klatre opp
paa den aktive vulkanen Pacaya (2552m). Det at vulkanen fortsatt er aktiv gjoer sit til at man faktisk tar en risk ved aa klatre paa den! Flere mennesker har opplevd aa bli truffet av glovarme steiner og lava som har blitt sprutet ut!! Det tok nesten 2 timer aa kjoere dit med buss, foer vi tok fatt paa gaaingen! Det tok 2 timer aa gaa helt opp til toppen av vulkanen og da vi kom dit var det utrolig stilig aa se lava som rant ned fjellsiden!! Det var ikke bare lava vi fikk oye paa der oppe paa vulkanen! Mattheus som vi tidligere har moett to andre steder i Mellom-Amerika bompet vi ogsaa paa der oppe! Verden er ikke saa stor at det gjoer noe!!:)
Vi kunne gaa paa selve vulkanen og det var saa utrolig spennende aa kunne gaa der aa kjenne det knitre under foettene vaare! Man kunne ikke staa lenge i ro paa et sted for da smeltet gummien under skoene vaare:) Og for foerste gang grillet vi marshmallows paa lava! Stas!!:) Vi kunne ikke bli der saa altfor lenge for det begynte aa bli moerkt, saa vi begynte aa gaa ned igjen! Det skulle
Paa byen:)Amanda, Meme, Linn Kristin, Stinemor og Emily :)
ta en time aa gaa ned igjen, men vi loep saa vi var nede paa en halvtime! vel fremme pratet vi litt mere med Mattheus og fant ut at vi neppe ville komme til aa moetes flere ganger paa denne turen saa vi utvekslet mail-adresser!:)
Da vi kom tilbake til byen, maatte vi ta farvell med GAP folkene for aller siste gang!! Det ble faktisk en svaert trist seanse, vi hadde nesten begynt aa blitt litt glade i alle sammen og spesielt guiden vaar John som viste seg aa vaere den beste guiden vi har moett paa hele turen og som var en fantastisk bra og taalmodig mann!!
Med en liten taare i oyekroken skyndte vi oss tilbake til hotellet vaart for aa pakke sekkene vaare nok en gang! Vi skulle opp klokken 03.00 for aa ta bussen til flyplassen!
Lava:)Det var svaert varmt aa gaa paa lavaen og man kunne ikke staa i ro saa lenge i gangen for da smeltet gummien under skoene vaare:)
De barna....Solgte oss gaapinner foer vi startet paa turen opp til vulkanen.
Mmm...:)Amanda og Emily koser seg med marshmallowsen sin:)
Bussen vaarDette var bussen som tok oss over grensa....deilig aa slippe alle kyllingbussene noen ganger:)