Videos in the Playlist:
1: Bull riding 77 secs
2: Bull riding 177 secs
This will be replaced by the player.
Hallo allemaal,
Ondertussen heb ik weer een aantal plaatsen aangedaan, en weer heel wat kiekjes geschoten, dus heb ik weer het een en ander om te schrijven. Ik zal het proberen kort te houden per plaats.
Helaas kan ik niet van alles een foto tonen, aangezien ik een beetje lomp ben geweest tijdens het wissen van overtollige fotoīs. Net voodat ik ging slapen wilde ik nog een paar fotoīs deleten, helaas stond de verkeerde functie geselecteerd (alles in de map wissen) en automatisch drukte ik op de knop. Gelukkig heb ik met Arnoīs hulp nog zoīn 80% van de fotoīs terug kunnen halen, maar sommige zijn niet meer te publiceren. Gelukkig maak ik altijd een aantal fotoīs van alles dus de schade valt mee. Maar de fotoīs van een avondje stappen met 4 Zweedse dames in San Jose is hierdoor helaas ook verloren gegaan.
Cahuita Cahuita is een rustig dorpje aan de Caribische kust waar ook weer ontzettend veel rastaīs wonen, uiteraard alles op het gemakje gaat en een klein nationaal park is (Nacional Parc Cahuita) vol apen en andere wilde beesten. Dat is eigenlijk ook de enige attractie daar. In Boca del Toro (Panama) had ik al
afgesproken met Frida (Zweedse) om daar te meeten voor een paar dagen om vervolgens door te gaan naar San Jose. In Cahuita hebben we vooral door het park gelopen, en een zwart zand strand bezocht. Een min punt van Cahuita is dat er ook redelijk wat drugs (cocaine en ganja) voorhanden is, en er hierdoor redelijk wat geflipte dorpsgekken zijn. Als je rustig een biertje zit te drinken in de enige bar die er is, komen er allemaal weirdoīs naar je toe om geld of sigaretten te vragen.
Het hostel wel wel grappig, toen ik aankwam was ik de enig gast. Het had meer weg van een kippenschuur dan een plek om te wonen. Het was helemaal van hout (op zīn Caribisch) in elkaar getimmerd, het was ook de goedkoopste plek om te verblijven ($7 per nacht). De eigenaar was helemaal vreemd, aan zijn verhalen was geen touw aan vast te knopen en hij had dezelfde lach al Borat. Als het even still was begon hij een liedje te zingen die hij terplekke verzon. Alle 3 dagen dat ik er was, was hij bezig met verschillenden pantalons in elkaar te naaien (zonder patroon) op een naaimachine van 40 jaar
oud, die je met je voet aan moest slingeren. Erg grappig.
San Jose Na Cahuita ben ik samen met Frida naar San Jose gegaan, ze had daar nog een vriendin wonen die er studeerde die ze opzocht. Ik heb vanuit San Jose nog Argentijnse familie bezocht (in Heredia). Ze vonden het ook erg leuk om mij te ontmoeten, voor de zondag erop werd ik ook uitgenodigd voor een BBQ. Toen was de vader ook aanwezig, door de week werkt hij namelijk in het noorden van Costa Rica. Hier heeft hij een bedrijf in onderdelen voor zware (hydraulische) maschines. Waarschijnlijk bezoek ik hem daar ook nog 1x voordat ik naar Nicaragua ga. Ook heb ik vanuit San Jose nog een uitstapje gedaan naar Volcan Poas. De bus brengt je naar boven op de vulkaan, dan hoef je nog maar 300m te lopen tot je recht in de krater kunt kijken/voyeuren. Erg leuk. Wel stinkt het naar rotte eieren door de zwaveldampen, en kun je er niet dichter bij komen. Ik had mazzel, op dt moment waren er niet veel wolken, dus op de fotoīs kun je redelijk veel zien. Later op de dag is het volledig bedekt.
Tortuguero Vanuit
San Jose heb ik verschillden bussen gepakt en een boot op het laatst om in Tortuguero te komen. Dit dorp ligt in de middle of nowhere aan de Caribische kust en er leiden geen wegen naar toe. Je kunt ook privé transport boeken door een tour operator maar dan betaal je $100, toeristen prijzen. Ik ben een Zeeuw en wil graag voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, dus heb ik een en ander rondgevraagd, en uit eindelijk kostte het me $10. Voor de terugweg direct naar Volcan Arenal heb ik hetzelfde gedaan. Dit zou me anders $45 kosten, nu betaalde ik $10. Wel moest ik 4x overstappen in lokale bussen en duurde het me 7 uur ipv 5. Dan is het me nog net de moeite waard. Alles voor toeristen is hier nogal aan de prijs.
Afgezien van dat, Tortuguero is echt schitterend. Ze noemen het de mini-Amazone, en het ziet er ook uit als het Amazone gebied. Dicht tropisch regenwoud, schildpadden, krokodillen, otters, caymannen, veel vogels en apen overal. Er schijnen ook Jaguars, tapirs en andere zeldzame beesten te zitten. Daar heb ik 2 tours geboekt. īs Avonds turtle watching. Hier ga je met een gids
het strand op om te kijken naar schildpadden die eieren leggen en eieren die uitkomen. Ik had geluk die avond, we hebben 2 flinke leatherback schildpadden gezien die eieren aan het leggen waren. Ze hebben dan een flink gat gegraven en uit hun achterwerk ploppen dan pingpong-ballen (eieren). Helaas mocht ik geen fotoīs maken tijdens het proces. Ook niet van die kleine schildpadjes die naar de zee tijgerden. (Hierom heb ik een paar fotoīs van internet geplukt om toch een idee te geven). Om toch een foto te hebben van een jong schildpadje, heb ik de volgende dag maar een foto gemaakt van een dooie. Iets is beter dan niets ;) . Het dorp staat bekend om zīn schildpadden populatie, er komen 3 verschillende soorten, het dorp is er zelfs naar vernoemd. Er komen zelfs zo veel schildpadden dat het strand er uitziet of het net gebombardeerd is, overal kraters (schildpadnesten). Ook graven die beesten een nieuw nest op een ander nest, dus ruïneren ze een andere schildpad soort zīn eieren.
Ook zijn er veel van die vrijwilligers, die redelijk irritant zijn. Die denken dat ze persoonlijk het uitroeien van de schildpad tegen moeten houden, het liefst zouden ze
volgens mij nog geweld toepassen als je even in het blikveld staat van een schildpad (en hierdoor het beest vanslag raakt). Ondertussen staan ze wel naar iedereen te schreeuwen en commandoīs uit te delen, wat volgens mij ook de gemoedstoestand van de eierende schildpad bevorderd. Ik vond ze net zo militant als Volkert van der G. Ik heb de lieve vrede bewaard, en mīn leven veilig gesteld door ze maar te negeren en niet de confrontatie aan te gaan. Iedereen weet tenslotte wat er met Pim Fortuyn gebeurd is ;-).
De rest van mīn tijd daar heb ik nog een kano tocht gemaakt met een lokale gids īs ochtends vroeg om wat wildlife te spotten (zie fotoīs). En heb ik nog een kano gehuurd om te vissen met mīn meegebracht hengeltje. Helaas niets gevangen, aangezien het al laat was (na 10 uur īs ochtends).
Volcan Arenal Van Tortuguero meteen doorgereisd naar La Fortuna, dat is het dorp bij Volcan Arenal. Dit is een actieve vulkaan welke dagelijks grote brokken lava stenen uitspuugd. De 3e nacht was het eindelijk helder en droog weer en heb ik er een tour naar geboekt. Enkel īs avonds als het donker wordt, die
je de grote rode lava brokken naar beneden rollen/stuiteren vanuit de krater helemaal naar beneden. Erg mooi om te zien. Helaas is mīn camera niet goed genoeg om zover in te kunnen zoomen in het donker. Wel heb ik nog een foto gemaakt van een schermpje van een professionele fotograaf. Helaas is deze een beetje bewogen.
Vrijdag avond was er een lokaal feest, in het dorp waar enkel locals komen. Ik wilde wel wat entertainment, dus ik er naar toe. Na een halfuur stond ik al flink bier te drinken met de locals (Ticoīs). Flink gelachen. Het was een soort van zwarte cross achtig feest. Midden in een weiland, 2 biertenten, een podium om te dansen en een mechanische rodeo stier. Na 1 uur kwam het mooiste voor de voornamelijk aanwezige (dronken) mannen. Om de dansvloer werd een touw gespannen, en wordt er aangekondigd dat er een lingerie show komt. Vervolgens komen er 2 bloedmooie Costa Ricaanse vrouwen in enkel een string en BH rond paraderen over het podium. Telkens een ander setje showen. Door welk bedrijf het gesponsord werd, weet geen hond, maar daar had niemand oren naar. Enkel de ogen waren gericht op de billen en borsten,
haha. We vermaakten ons dus prima. Helaas had ik mīn camera niet bij, aangezien het heel de avond/nacht regenden, het had zeker mooie plaatjes opgeleverd. Na nog meer bier, hebben de locals me overgehaald om ook op de rodeo stier te gaan. Dit duurde me slechts 15 sec.
De volgende dag (zaterdag) ben ik weer naar dat feest gegaan (het duurt 4 dagen), en werd ik geintroduceerd aan een paar Ticaīs (vrouwelijke Costa Ricanen). Deze avond was het stukken drukker, het was droog en op zondag hoefde niemand te werken. Nu was het nog groter opgezet, overal kermis attracties, er was een discotheek (in een boeren schuur) waar ik dankbaar gebruik van gemaakt heb met de Ticaīs. En voor de echte machoīs die een mechanische rodeo stier niet genoeg vinden, die kunnen op echte stieren rijden. Hier heb ik nog 2 filmpjes van, die ik binnenkort probeer up te loaden. Dit is echt het platteland van Costa Rica met cowboys, met grote laarzen en hoeden op. Sommige kwamen zelfs op hun paard naar het feest. Erg grappig om te zien allemaal. Zoiets verwacht je niet in NL.
Ik ga zo naar Montezuma, aan de Pacific. Volgende keer zal
ik iets schrijven over Monteverde/Santa Elena. De canopying tour welke ik gedaan heb was echt top....keihard door de bomen scheuren aan een kabelbaan.
Pura Vida!
4 Comments -
Send Private Message
Hey Jorn,
Geweldig om al die verhalen te lezen zeg. Wat maak je toch een hoop mooie dingen mee. Ondanks de budget beperkingen ook super gave foto's zeg. Geniet maar goed van al dat moois dat je nu meemaakt. xxx Crystal
Toffe foto's Jos! Volgens mij heb je het wel naar je zin.. Alleen beetje weinig KERK of nie..? Veel plezier met je volgende 'stage' !
ik zie het alweer, jorno vermaakt zich weer met drank, lingerieshows en de tica's.. heel goed jorno!
kus van je zuster
Jaja, het is goed vertoeven hier. Momenteel is het hier laagseizoen, dus ook niet al te veel toeristen om me heen hier in Costa Rica (om mīn fotoīs te verpesten). Normaal gesproken lijkt het bij sommige parken of vulkanen zelfs een Disneyland. Maar helaas ook weinig backpacksters ;-). Over 3 weken schijnt het toeristen seizoen weer te beginnen. Over een paar dagen ga ik door naar Nicaragua.
Pura vida!
Jorn
Add Comment
All Comments
Spider MonkeyHeel veel spider monkeys waren er in Parc Nacional Cahuita.
Part of trip:
Midden-Amerika