Jeg lurte på hvorfor folk gjemte nesene sine så veldig. Helt til jeg selv måtte skjule min egen nese, i frykt for å miste den i kulden. I ryggen har jeg Den himmelske fred børre lundbergs plass. Foran min gjemte snart gjemte snute, er den himmelske fredsport, som leder inn til Den forbudte by. Porten er 34 meter høy. På venstre side av Mao-portrettet, står det: "Lenge leve folkerepublikken Kina". Til høyre står:"Lenge leve harmonien mellom verdens folk". Ying og Yang, kan du si. Yo!

Himmelske fredsplass

Man teller grundig ned til Beijing-OL. Så til de grrrader. Her går det på hundredels-sekunder. Dette er nedtellingsklokka foran museumet for den kinesiske revolusjon slash kinesisk historie. Tatt fra den himmelske fredsplass.

Chris og Jo fra England.

Harry. Eller H-bomb. H-båmmm.

Kinesisk pubvertinne som snakket med oss på engelsk. Ble utrolig flau og rødmende av alt vi sa. Søtt, ass.

Næmen. Så søte

91a

91a

Sheiken abdulla el sheik. Fra Tianmenporten/ himmelske fredsport. Himmelske fredsplass bak min ryggeh!
91b

91b

91c

91c

91d

91d

my lovah. kjæresten min, kan du si.
91e

91m

91m

91n

91n

panjiayuan jiuhuo. Græmlegt stort helge-marked, der folk fra heile kina selger sine varer.
91o

91o

91p

91p

et par sykler
91q

91q

Fus til ikke å sykle i trafikken i Kina
91r

91r

å spise med kinesere er kult. Dette er bare halvparten av maten som kom på bordet. Enorme mengder kom på bordet.
91s

91s

Hvorfor jeg spiste med alle disse folka? Joda. Jeg dro på en heldagsturs omvisning av Ming-gravene og Badaling-kinesisk-mur-tur. Suksess. Hele turen var på kinesisk. Og turguiden plapret i alle timene. Bussturen varte noen timer, ja. En japansk mann og jeg var de eneste som ikke skjønte en pøkk. Så vi hang sammn denne dagen, må du vite.
91t

91t

Badaling. The great wall. Tur 1 i mitt liv.
91u

91u

91v

91v

Eg har tatt på muren. Den restaurerte delen, Badaling.
91w

91w

91x

91x

91y

91y

91z

91z

Det ser kanskje ikke så bratt ut. Men jeg kan fortelle deg. Det er bratt. Ganske bratt.
92a

92a

"Kjøp noe. Pliiis!" Sa denne damen, sikkert. Jeg forstod ikke bæret av hva hun sa. Men selvsagt; jeg er jo ikke verdens smarteste heller. Det kan hende at hun ropte til meg: "Get a life, biatch!" Men jeg velger å tro at hun sa:"Kjøp noe av meg. Pliiis" Sånn kan det gikk.
92b

92b

Nøff, nøff, sa kamelen. Jugekors. Jeg vet ikke hva kameler sier, jeg. Muligens "Lindis, Lindis" Det er det jeg ikke tror. Heller nøff, nøff. Nøffnøff. Sa kamelen.
92c

92c

Vrinsk, vrinsk. Sa hesten.
92d

92d

Kinesisk mur, Badaling.
92e

92e

Solen er blodrød i Kina. Det synes ikke på dette bildet. Blodrød. Blodrød!
92f

92f

Morsomt. Det snødde noe vanvittig en dag. Bilene på motorveiene kjørte i 30 km/t. Maks. Hadde det vært meg som kjørte, hadde jeg sikkert blitt litt veldig, utrolig irritert. Du kan kalle meg Fart(norsk/eng. betydning) Solvang. Petter Solvang. Alle vet at Solvang er kulere enn Solberg. Hvem duster vil vel hete Petter Solberg fremfor Solvang? Digresjon. Kinesere måker snø intenst. 20 mann på et bittelite område. Og ja. Det går i kost-måking. Fantastisk.
92g

92g

jingshan gongyuan. park. folk måker. med kost. med kost! Nei! Teksten tilhører neste bilde. Dette er en hutong. Gamle kinesiske boliger (Men denne er oppusset)

001 The world