Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

by threels, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 next »

January 31st 2007

Marrakesh --> Dahkla

Africa » Western Sahara » South » Dakhla
Dakhla
Dakhla
bij zonsondergang
Om 19:00u vertrekt de bus, ik ben ruim op tijd, drink een colaatje op een terasje pal voor de bus en om 19:30 vertrekken we, de bus zit niet vol gelukkig en ik kan schuin op twee plaatsen zitten, er wordt regelmatig gestopt, voor een pauze of om mensen in en uit te laten stappen, het valt best mee zo het is bijna comfortabel. Als we weer een keertje stoppen rond 6:30 loop ik slaperig naar buiten voor een sigaretje en we zijn al in Tan Tan blijkt, snel mijn spullen uit de bus halen. Het is nog donker en ik [View Full Entry]

Published: February 27th 2007 | 252 Views | [diary=130101]

Een marktje
Een marktje
in Marrakesh
Na een paar uurtjes in de trein kom ik tegen het eind van de middag aan in Marrakesh, ik weiger me te laten bedonderen door een de taxichauffeurs die echt allemaal, weigeren hun meter te gebruiken en belachelijke bedragen vragen, dus ga ik maar lopen richting het centrum. Het is wel een leuke stad, ziet er netjes uit, mooi onderhouden parken, nog geen bedelaars tegen gekomen. Ik wordt wat overmoedig en ga de medeina in, een dozijn vriendelijke gidsen en twee doodlopende staten later heb ik een hotel gevonden. Ik gooi mijn spullen op mijn kamer en ga maar eens de [View Full Entry]

Published: February 27th 2007 | 111 Views | [diary=130074]

de 70 meter hoge Koutoubia-minaret
Stadspoort

In plaats van de trein neem ik maar de bus, een stuk comfortabeler en sneller met een uurtje ben ik in Casablanca. Het hostel dat ik op het oog heb ziet er erg verpouperd uit, verder op zit nog een hotel, het is erg duur 350 RAM (35 EUR), maar goed ik voel me smeerig en heb geen zin verder om verder te zoeken, ik heb vier dqgen niet meer gedouched het wordt wel tijd voor een warme douche. De kamers zien er prima uit met een warme douche en een normale WC, TV en voldoende stopcontacten om alles eens bij [View Full Entry]

Published: February 17th 2007 | 123 Views | [diary=129495]

Erewacht
Erewacht
voor mausoleum van Hassan V, grootvader van huidige koning
Ik neem de trein naar Rabbat het is een uurtje of vier en een stuk comfortabeller als met de bus, als we in Rabat zijn vraag ik aan een coupe genoot in mijn beste Franse of dit station Rabat Ville is, nee zegt de man dat is de volgende, ik stap het volgende station uit, maar het is niet Rabat Ville, ik zal wel te vroeg zijn uitgestapt, dus ik begin maar met lopen en volg ongeveer de richting van de spoorlijn, na een half uur zie ik nog geen centrum en zelfs nog geen herkenningspunten op mijn kaartje, ik loop [View Full Entry]

Published: January 29th 2007 | 201 Views | [diary=123749]

Tour Hassan

January 24th 2007

fes (1209 km)

Africa » Morocco » Fčs-Boulemane » Fes
24 t/m 26 Jan Ik hou het kort deze keer, ten eerste is er weinig te belven in Fes, ten tweede is het scherm van mijn laptop kapot en moet ik in een internet café op een azerty-toetsenbord tikken, ik wordt er nu al gek van. Ik neem de bus vanaf m'n hotel in Melilla naar de grens, het heeft geregend vannacht en het is vresselijk smerig en modderig, overal modderige plassen enkeldiep en een drukte van belang, de straat wordt onderbroken door een groot hek, met wat Spaanse douane die zo nu en dat een Marokaan uit de gigantische stroom [View Full Entry]

Published: January 29th 2007 | 126 Views | [diary=123748]

January 23rd 2007

Melilla (977 km)

Europe » Spain » Ceuta & Melilla » Melilla
23 januari ’07 Ik wordt wakker met iets wat belooft een flinke kater te worden, wijn na bier geeft plezier zeggen ze maar niet voor mij de volgende dag. Ik ben blij dat ik gisteren mijn spullen heb gepakt en na een koude douche en een ontbijtje in het hotel, ga ik richting haven, vandaag ga ik richting Marokko of eigenlijk Melilla een Spaanse enclave in Marokko, ik heb al nagekeken op internet dat de boot om 14:00 vertrekt, om 11:30 koop ik een ticket en ben dus ruim op tijd, ik ga wat zitten lezen in het zonnetje tot het [View Full Entry]

Published: January 25th 2007 | 196 Views | [diary=122476]

January 19th 2007

Malaga

Europe » Spain » Andalusia » Málaga
Weer een kathedraal
Weer een kathedraal
deze keer die van Malagq
18 januari ’07 's Middags Het is een kort ritje met de bus van Granada naar Málaga, ik had al even op internet gekeken of de jeugdherberg die ik op het oog had nog bestond en ik k om daar rond een uur of 12 aan, ik kan kiezen uit een kamer alleen of een gedeelde kamer, ik kies voor een gedeelde kamer, dat betekend dat je samen met nog twee andere op een kamer slaapt, spannend, ik ben er als eerst de kamer is nog leeg, als ik net even op bed lig uit te pussen komt er een tweede [View Full Entry]

Published: January 25th 2007 | 98 Views | [diary=122461]

Europe » Spain » Andalusia » Granada
Het Alhambra
Het Alhambra
in het ochtendlicht
16 januari ’07 Om een uur of 10:00 check ik uit en loop richting het busstation, pfff wat is die rug tas zwaar, op en paar dingen na die ik onderweg nodig heb, boek, I-pod en een fles water heb ik alles in mijn rugtas gestouwd, het past wel maar hij is lood zwaar. Om 12:00u vertrekt de bus richting Granada, de bus volgt de route langs de Costa Blanca met onderweg stops in de bekende badplaatsen als, Albufera, Benidorm met tegen over het busstation, de echte Hollandse slager en Alicante, wat een toeristen pakhuizen zijn die plaatsen. Rond een uur [View Full Entry]

Published: January 20th 2007 | 153 Views | [diary=121029]

Placio Nazaries
Placio Nazaries
Het fort Alcazaba

Plaza de la Vergin
Plaza de la Vergin
met op de achtergrond de kathedraal van Valencia
14 januari ’07 Zondag morgen in Valencia, het is gezellig druk op straat, ik begin met een ontbijtje in een cafeetje, daarna loop ik wat door de stad, in de LP staat een wandeling door de stad, laat ik dat maar eens gaan doen. De wandeling begint op het plaza de la Virgen een plein voor de kathedraal van Valencia, het krioelt er van de mensen en kinderen die de duiven aan het voeren zijn, in de kathedraal zijn ze bezig met de zondagmis dus die bekijk ik later wel van binnen en ga lekker in het zonnetje op de rand [View Full Entry]

Published: January 20th 2007 | 128 Views | [diary=121027]

Torres de Serranos

Rond tienen word ik wakker, Wijnand is heeft al gepakt en is helemaal klaar, Om elf uur verlaten we de kamer en na een ontbijtje nemen we afscheid bij het metrostation Wijnand moet naar links en ik naar rechts, ik ga richting het busstation volgens de LP gaan er tien bussen op een dag ik ga er dus maar op de bonnefooi heen, ik heb pech, het is 12:00u als ik aankom bij het busstation en de volgende bus gaat om 14:30u, na 2,5uur tijd doden in de zon met een boek, wat een pech, vertrekt de bus richting Valencia, na [View Full Entry]

Published: January 14th 2007 | 120 Views | [diary=119021]

« back 1 10 20 30 40 50 next »