Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

threels - martijn threels

martijn threels - 29-04 Foto's Bwiam toegevoegd en text Kaolack
- 21-04 Een stukje text toegevoegd, niet zoveel meegemaakt in Gambia, nog minder foto's gemaakt, straks begint het echte reizen weer, ook dan een regelmatigere update.
- 03-03 Weer een weekje terug in Nederland, alles ge-update.
- 15-02 Casablanca toegevoegd, foto s kan niet in dit internetcafé moet nog maar even wachten
Top Photos Blog Map
Joined on: January 30th 2005
Last Login: February 19th 2008

by threels, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 next »

Zaterdag 5 januari 2008 - Woerden Vanmiddag had ik Martijn aan de telefoon. Hij belde om te vragen of mama nog het e.e.a. voor hem zal willen regelen en om te vertellen dat de baan bij IBM in Johannesburg* zo goed als zeker doorgaat, maar dat hij daarvoor nog wel een heleboel moet regelen. Hij kan dan ook waarschijnlijk niet veel eerder als eind februari/begin maart aan de slag… wat mij natuurlijk aan het denken zet…. * Voor degene die lang niks van Martijn hebben gehoord: IBM heeft zijn helpdesk voor de ABN AMRO verhuist van Ierland naar Johannesburg. Ze zoeken [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 18 Photo(s) | 0 Video(s) | 4018 words | [diary=245290] | 2008-02-12 17:40:46

Koud in Jo
Bourke
Zonsopgang Kruger Park

December 18th 2007

Even een snelle update.

Africa
Van Accra ben ik naar Johannesburg in Zuid-Afrika gevlogen. Heerlijk alle luxe van de westerse wereld weer voorhanden wat een verschil met de rest van Afrika, gezellige kroegen, Douwe Egberts koffie echt alles is verkrijgbaar. Ik breng twee weekjes door in een hostel, in afwachting voor een baan bij IBM in Jo'burg, helaas krijg ik die baan niet. Ik besluit tot een uitstapje, zeg maar een kleine "vakantie" in Mozambique. De kust van Mozambique bied prachtige gelegenheden om te duiken en het plaatsje Tofo is een gezellig plaatsje. Ik doe haal mijn PADI openwater. Tofo ligt dus aan de kust en [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 220 words | [diary=228467] | 2007-12-18 10:39:50

November 9th 2007

West-Afrika Vaarwel

Africa » Ghana
Vrijdag 19 oktober sta ik om 18:00 op de luchthaven van Accra, nog niet met mijn gepakt koffers, maar bij aan de ''Arrivals'', zou ze echt zo door die deur heen komen? Het vliegtuig waarmee ze zou moeten komen heeft een uurtje vertraging, het duurt dus nog wel even. En om19:30 komt ze dan daar door de deuren, kijkt wat zoekend om zich heen, want ze kan mij niet gelijk vinden in de wachtende mensen massa. Heerlijk! om mama weer te zien na al die tijd. De vrijdag middag spits in Accra is nog niet opgelost, we lopen dus eerst maar [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 1506 words | [diary=218127] | 2007-11-25 12:39:47

October 2nd 2007

Benin

Africa » Benin
Na het kleine gezellige Togo, steek ik de grens over met Benin. 's Morgens is de best kans op het vinden van vervoer tussen Kandé in Benin en Boukoumbé aan de andere kant van de grens. Om 6:30u sta ik op het busstation, ik wordt er nog net op tijd door iemand op gewezen dat ik me hier in Kandé moet laten uitstempellen, dus ik ga opzoek naar de douane beanmte die dat voor me kan doen. Het eerste wat de beste man tegen me zegt; ''Zo jij kan best een biertje voor me kopen''. Het is nog niet eens 7:00u!!!!! [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 739 words | [diary=207683] | 2007-10-06 19:54:21

October 1st 2007

Togo

Africa » Togo
Het is dus ''wachten'' op mama en vervolg mijn weg dus maar als gepland, Togo, Benin en daarna Niamey de hoofdstad van Niger, maar inplaats van daarna verder oostwaards te gaan ga ik van af Niamey terug naar Ouaga en vandaar terug naar Ghana. Lomé de hoofdstad van Togo heeft eigenlijk slechts een bijzonderheid en dat is zijn ligging, tegen de grens met Ghana, na de douane wandel je zo het centrum van de stad in. In de stad zelf is niet zoveel te beleven, zeker niet als je van uit Accra komt. Ik wil niet gezlijk vanaf de grens naar [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 423 words | [diary=207268] | 2007-10-01 21:02:12

August 18th 2007

Het volta meer

Africa » Ghana » Volta » Lake Volta
We gaan het weer proberen, bootje varen, noem het leef na de laatste keer voor drie weken vast te zitten op een kleine piroque maar goed, je moet wat. Deze keer is het een ‘’normale’’ veerboot die ons in naar schatting 24 uur van het Yeji een plaats aan het nootrden van het volta meer naar Akosombo in het zuiden moet brengen. We vertrekken uit Tamale rond de middag, de reguliere bus hebben we inmiddels gemist, dus het wordt een trotro, die ons naar Makongo moet brengen een plaatsje aan de overkant van het meer van Yeji. Vrij soepel bereiken we [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 2 Photo(s) | 0 Video(s) | 780 words | [diary=193843] | 2007-08-18 22:20:24

Een indruk van her interieur

Na een bijna 5 maanden in francofoon West-Afrika eindelijk weer een beetje Engels praten, Ghana is het land waar ik na Burkina Faso heen ben gegaan. Officieel behoort Ghana tot de lijst met derde wereld landen, maar ik vraag me af of die stofmuis die, deze lijst heft samengesteld ooit de moeite heeft genomen in een vliegtuig te stappen en hier eens te gaan kijken, Ghana is geen derde wereld land, ten minste niet voor iemand die net uit landen als Senegal, Mali en Burkina Faso komt, ik zou het bijna willen omschrijven als Ghana is het paradijs van West-Afrika. Hum, [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 7 Photo(s) | 0 Video(s) | 1393 words | [diary=193106] | 2007-08-18 17:55:07

Een baviaan
Een antilope
Antilopen

August 1st 2007

In de lappenmand

Africa » Burkina Faso
Burkina Faso letterlijk vertaalt uit het Moré, een van de twee belangrijkste talen gesproken in Burkina Faso , betekend Burkina, eerlijk of oprecht, Faso betekend, huis van de vader, vertaalt uit Dioula de tweede taal. Vrijvertaald betekend Burkina Faso iets als, Land van de eerlijke mensen. Vanaf Mopti vertrekken we in een keer naar Ouagadougou, de hoofdstad. In Mopti had ik al een wat roodachtig bultje op mijn been, als ik na een dag reizen in Ouagadougou aankom is ie uit gegrooeid tot een halve walnoot. De volgende dag maar even naar het dokter, gelukkig heeeft de Franse ambasadde een medische [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 616 words | [diary=190112] | 2007-08-08 19:42:13

July 7th 2007

De Dogon

Africa » Mali » Dogon Country
Vanaf Timboektoe gaan we weer terug naar Sevaré, slapen een paar nachtjes bij Willem en gaan richting de Dogon vallei. Er was eens volk dat zich Dogon noemde…...Zo zou elk verhaal over de Dogon moeten beginnen. De Dogon is een volk dat leeft in de Dogon vallei, een door UNESCO beschermt gebied in het zuidoosten van Mali. In de 15e eeuw trokken de Dogon naar het gebied wat nu Dogon vallei heet, waar ze een ander volk aantroffen, de Tellum. De Tellum waren, volgens de Dogon, magische mensen ze bewoonde grotten tientallen meters hoog in de achterover hellende rotswand, hoe [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | 568 words | [diary=178425] | 2007-07-07 00:00:00

De houten loopbrug
De houten loopbrug
naar het dorpje Fadiout bij zonsondergang
Vanaf Dakar gaan we zuidwaarts, even onder Dakar monden de rivieren Siné en Saloum uit in de Atlantische oceaan. De Siné-Saloum delta die zich daar heeft gevormd is een uitgestrekt gebied met moeras, lagunes en mangrove bossen. We gaan met een relatief comfortabele, maar zeker 20 jaar oude touringcar richting Mbour vandaar neem we een bush-taxi naar Joal Fadiout, twee kleine dorpjes aan de rand van de delta. We vinden goedkoop onderdak bij een gids die ons daarna, natuurlijk, een boottochtje probeert te verkopen, maar zijn prijzen zijn echt te belachelijk. We slapen in het dorpje Fadiout, dat in tegenstelling [View Full Entry]

threels - martijn threels | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 2 Photo(s) | 0 Video(s) | 301 words | [diary=158403] | 2007-05-14 00:00:00

De begraafplaats van Fadiout

« back 1 10 20 30 40 50 next »