Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

by susantravels, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 next »

Mätt på vänliga lektioner om renlärig islam och ståtliga moskéer i mitt eget gamla stan tog jag mig igår eftermiddag till Taksim och nya Istanbul, som givetvis är flera tusen år gammalt det också. Letade efter en bilkarta över mellanöstern och en speciell bok av en turkisk författare som jag fått tips om, men det kan ha varit ganska precis det enda de inte hade på den flera kilometer långa shoppinggatan Istiklal. Får nöja mig med Turkietkarta och Orhan Panuk så länge. Sen hände nåt jätteroligt! Helena tipsade om att Caroline, en gammal klasskompis och kollega från Ekot var i stan. [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 3 Comment(s) | 5 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52354] | 2006-04-13 08:36:39

Ingen skärpa! Men i alla fall.. Fredrik och Caroline!
Vad tror du, Fredrik? Grand Hotel Gülsoy. 65 lira.
Favoriten. Får tyvärr inte plats i forden.

Fast jag är lite efter i bloggen, inte bara att jag uppdaterar rätt sporadiskt, men också för att jag är lite dagvill. Det händer på tok för mycket för att jag ska hinna berätta allt, skriver bara om en bråkdel av dem jag möter och pratar med, och det jag ser och upplever. Inte ens det jag tycker borde vara med får plats jämt. Då skulle jag inte ha tid med annat än bloggen. I går stötte jag i vilket fall på gamla bekanta från en gränsstation längs vägen, ett gäng tyska studenter i en sliten folkvagnsbuss, hemskt rara, och dem [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 5 Comment(s) | 5 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52115] | 2006-04-11 12:38:41

Som en skolutflykt. Och jag påminde visst om engelskläraren..
Det bli en lampa från basaren. Fast på hemvägen.
Fritz och Musa.

Ja, då vet ni vad som komma skall. Efter 8 timmars bilkörning från Thessaloniki var jag i vilket fall inte lämpad för en sådan mastodontuppgift. 14 miljoner Istanbulbor tycker förmodligen likadant, för när jag sent omsider installerade mig på ett hotell, väldigt uppretad efter flera illasinnade vedergällningar på grund av mina vilsna tilltag i stadstrafiken, och högljutt berättade att "I´ve had a very bad day!", undrade personalen stillsamt om jag möjligen menade trafiken? Vad annars kan jag ha menat! Nu får forden stå ett tag, den luktar för övrigt bränt. Borde ha tvättat den (igen!) men or [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 3 Comment(s) | 3 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52107] | 2006-04-11 11:46:46

Raka spåret till Istanbul. Extremt rakt.
Tur då, att konditoriet var öppet. 01.30...

Fast min rastlösa själ vill vidare, tyckte stoppet i Prishtina blev väl långt, men i Thessaloniki hade jag gärna stannat längre. Allt är gott i Grekland. Jag som inte är så förtjust i grekiskt hemma, tycker inte alls att maten är enformig. Ser inte skymten av kött och pommes frites. Otroligt vackert språk dessutom, men jag begriper givetvis ingenting. Min gammelgrekiska var inget vidare ens på gymnasiet, här funkar den i vilket fall dåligt. Men alla har koll på historien, svänger sig lätt med uttryck som den ottomanska tiden, jag vet inte när den var - eller vad jag pysslade med [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 4 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52092] | 2006-04-12 09:47:40

Vad tror du Marja? Bröllop på grekiska
Gud är med oss även i barerna. Hade nästan glömt det.
Lever hunden? Ja, den sover bara. Mitt på gatan!!?

Om Makedonen var deppigt, så är nästa Makedonien raka motsatsen. Kalimera! Thessaloniki är Greklands andra största stad, här finns med andra ord allt. Greker ler visserligen inte så ofta, den klyshan går jag i god för, men de är hemskt omtänksamma. Hovmästaren på hotellet måste ha tyckt att jag såg trött ut, för när jag slentrianmässigt beställde ett glas rödvin igår kväll sa han "Oh, no wine, miss! You drink water!", och jag höll tacksamt med. Tur att de tar hand om mig ute i världen, kan inte leva tvåveckorssemester liv i flera månader. Får dessutom utsökt vegetarisk rätt med kronärtskockshj [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 5 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52080] | 2006-04-11 10:37:45

Sista dan på jobbet för Aris
Världens raraste! De gjorde Thessaloniki bara för min skull
Klart du ska bli professionell fotograf Aris!

Trött på bilen, på Kosovo, och ganska trött på mig själv också för tillfället. Två nätter i Prishtina blev fyra och det sista som skulle göras var att balansera hjulen. Det propsade mekanikern på. Fast när jag äntligen hittade en firma som gjorde det, var det just inget fel alls på dem, och killen föreslog föga diplomatiskt att obalansen kanske satt någon annanstans, typ i mitt huvud.. När jag efter drygt fem mil på väg mot Skopje kom på att jag glömt passet och typ alla viktiga papper på disken vid receptionen på hotellet, var jag beredd att hålla med honom. [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 3 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52066] | 2006-04-11 09:21:42

Skopje. Bara ett exempel
Ingen vidare fotograf, men Makedonien ÄR vackert

Ganska precis alla viktiga prishtinabor är inbjudna och paret som äger den första privatägda teatern i Kosovo ar stolta men ganska trötta. De tar sig ändå tid att visa mig runt, alla är så generösa med sin tid här (och nästan överallt)!, nu hittar jag inte lappen med deras namn, de var hemskt rara. Frun är konsertpianist, fast mest pianolärare nu för tiden, och han är en känd skådespelare. Pjäsen handlar om konflikter i vardagslivet mellan serber och kosovoalbaner, och det är rätt modigt att sätta upp en sån pjäs här just nu. Forskarna, som jag umgås med, har åkt runt [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 4 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52056] | 2006-04-11 08:37:30

Döpt efter huset som var hans fars
Största bekymret att inte glömma att bjuda någon
Your eyes are blue like the ocean. Italiensk standardkomplimang.

Ja, det var bara att ge sig. Forden är trött och behöver ses över. Mekanikern och jag har ganska svårt att förstå varann, han pratar ingen engelska och min albanska är obefintlig, men han skriver en summa på en lapp, och jag accepterar och får en ny koppling. I morgon kan han byta bromskuddar, om jag vill. Tänker att det vore bra om inte bilen krängde så mycket varenda gång jag bromsar, så vi ska ses igen. Åker hem till hotellet för att vila lite, men har ni varit på hotell i i forna östeuropa vet ni att det nästan är [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 3 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52049] | 2006-04-11 07:58:00

Femstjärnigt? Nej, tyvärr inte..
Det är inte bara forden som är trött

Det är inte så väldigt många som åker till Kosovo för att shoppa, men här hittade jag en affär där vartenda plagg verkade specialdesignat för mig. Eller så blev jag möjligen bara shoppingsugen. Det mesta är lite militärinspirerat här, så nu har jag mycket grönt i garderoben. Fast i en krigshärjad trakt känns det sådär att gå lastad med shoppingkassar, så jag försökte pressa ner allt, först i min handväska, och när det var omöjligt, i en enda påse. Jag tror att jag är den enda turisten i Prishtina just nu, i alla fall känns det så. Nån turistinformation finns i [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 3 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=52044] | 2006-04-11 07:32:27

Nej, inte favoritaffären, kan ju inte plåta allt
Jodå, vi blev insläppta. Sen obligatorisk barrunda.

Det är konstigt, men det enda stället ingen tycker att jag ska åka till, ens jag själv! - dit vill jag, givetvis. Så jag tog mig ut på motorvägen och in på en annan dålig väg, fast inte hälften så dålig som den förra, och så åkte jag till Kosovo istället. Här gällde inte mitt gröna kort så jag fick teckna en speciell trafikförsäkring på plats. Och med all världens fredsbevarande trupper på plats så är jag tillbaka i Euroland igen. Albaner och Serber samsas inget vidare här, och för att skydda befolkningen så bor serberna i KFOR och FN-bevakade enklaver. [View Full Entry]

susantravels - Susan Ritzén | Read The Full Entry | Subscribe | 9 Comment(s) | 2 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=50757] | 2006-04-05 04:45:42

Jason och Oliver i vår mysiga lobby..

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 next »