by susantravels, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 next »

Jag stannar till i Malmö, men har vare sig mobil eller kod till Charlottes port. Vinterdäcken får vänta, så kallt är det ju inte. Stannar till i Halmstad också, men som vanligt hamnar jag vilse, minns till sist inte ens på vilken sida av stan Andrea och Thomas bor. Åker vidare och får njuta av deras P4 Halland på radion istället. Det är ett galet bra musikhistorieprogram, det är inte bara Thomas som är en hejare på musik i Halmstad. I Göteborg hittar jag åtminstone fram. Slottsberget har jag varit för många gånger på för att missa. Fast Maria är inte [View Full Entry]

Published: September 7th 2006 | 303 Views | [diary=87134]

Marias utsikt från Slottsberget är makalös. Den gör mig alltid otroligt glad. Men var är Maria?
Frukost dan därpå. Fortfarande anar inte värdparet att gästerna inte har för avsikt att sluta semestra i kullerstensidyllen.
Mira är djupt koncentrerad. Fem myror är inne på O som är ordet som gör det.

-Hallå! Det blev mål! Jag sitter på en stol framför teven på vad jag trodde var ett riktigt fotbollshak på Nørrebro. Men gästerna är mer intresserade av ölen, de skrålar så högt att ingen reagerar när Danmark briljerar mot Portugal i EM-kvalöppningsmatchen. Nån av gästerna, som fortfarande är talbar, hör mina vädjanden och vänder sig om lagom för att se sista sekunden av den tredje reprisen på Tomassons mål, han höjer armarna över huvudet så hastigt att han nästan ramlar omkull. Den enda som egentligen följer matchen är jag, parkerad mellan ett av småborden och jukeboxen, och med stundtals [View Full Entry]

Published: September 7th 2006 | 137 Views | [diary=87121]

Anula har aldrig varit här, och hade jag vetat bättre hade jag möjligen gått nån annanstans och hejat på Danmark.
Det var ett tag sen nu. Fast allt är märkvärdigt välbekant på bron. Nu är jag faktiskt hemma.

När jag var liten hade jag världens coolaste kusin. Han åkte skateboard som en gud, jag tror mamma har en bild när Torbjörn rullar över Järntorget i Oxelösund handstående på två brädor på varann. Jessica och jag fick efter mycket tjat röda plastbrädor och givetvis ett helt gäng skydd, men slog oss ändå ofantligt innan den trenden lyckligtvis gick över. I dag bor världens coolaste kusin mitt i Berlin, och är givetvis precis lika cool hemmapappa. Minst lika cool som hans fru, som är kränger rekordmängder härdat svenskt stål från Oxelösund till forna Östtyskland. De är kalas, Berlin är kalas, ja [View Full Entry]

Published: September 7th 2006 | 392 Views | [diary=87034]

Torbjörn och Zdenka är världens bästa! Och ni får inte flytta på länge!
Kalt och grått på hågkomstplatsen. Under muséet hittade man Goebbels privata bunker. Den lämnades orörd.
Blir lotsad ut ur Blir lotsad ut ur stan. Svenskt stål säljer bra i Tyskland.

Jag tänker att jag ska hinna från Paris till Berlin på en dag och det är möjligen att ta i. Dessutom väljer jag fel väg. Vägen över Nürnberg verkade rakare än den över Frankfurt, men det är den bara om man inte vet hur många vagarbeten som pågår där, och om inte världens ovader hindrat alla från att köra mer än drygt 40 kilometer i timmen. Det ska rätt mycket till för att medelhastigheten på Autobahn ska reduceras till sån krypfart. Strax innan Nürnberg får jag nog av vattenplaningar. Kör av och hamnar i Kirchberg, en ytterst liten och minst lika [View Full Entry]

Published: September 5th 2006 | 177 Views | [diary=86721]

På morgonen sitter alla gamla vid varsitt bord - precis som hemma. Konstigt och lite sorgligt.
Vackert slott fast vi fick bo i annexet
Kristet bolag, då får man stå ut med morgonandakt. Ingen verkade speciellt intresserad.

Det var snarast en slakt, och den varade i 300 dagar. Under 1916 dog 300 000 soldater här i Ardennerskogarna i Verdun. Fortfarande är inte alla kroppar omhändertagna. Besökare ombeds att inte gå utanför de utmärkta stigarna för att inte störa gravfriden. Verdun var en gränspostering och utsatt för många attacker genom åren. Men värst var det här under 1916. Slaget vid Verdun räknas som historiens ojämförligt största slag, och gravarna som är kvar är så många att det svindlar när man blickar ut från minnesmausoleumet. Det här är ingen kalassemesterplats, för här blir man riktigt ledsen. Ja [View Full Entry]

Published: August 29th 2006 | 1958 Views | [diary=85148]

I mausoleumet är det fler gravar och ett vackert kapell för den som vill tända ett ljus för de döda.
Vid utgången en bön om fred. Fast krigen tog ju inte slut efter Verdun heller.

Jag tror inte det finns nåt bättre än att köra längs trädkantade alleér i Paris tidigt på morgonen innan stan har vaknat. Då tänker jag på sången om hon som vid 37 års ålder insåg att hon aldrig skulle köra sportbil genom Paris med en varm vind genom håret. Den förlusten slipper jag, även om jag bara har sollucka på forden. Sist jag var här var med världens bästa Karin Wettre. Då dansade vi schottis både i Metron och på Champs Elysses. Nu saknar jag nån att göra Paris med. Bilen har stått på verkstad i över en vecka i Cap [View Full Entry]

Published: August 29th 2006 | 296 Views | [diary=85134]

Angelina är faktiskt ett måste. Här finns chokladbakelser av rang.
Cindy Sherman. Och här min favorit. Fast jag tyckte hon var ganska trist. Det är förmodligen obegåvat.
Sommartrött mode. John Galliano var roligast i Paris.

Jag har varit på en del stränder vid det här laget, men det finns fortfarande inget som klår Cap Ferret. Vid ebb är stranden flera hundra meter bred, snäckorna är knytnävsstora och vagorna tillräckligt höga för att locka surfare från hela världen. Stora delar av franska atlantkusten är sandstrand, den här delen stracker sig från udden langst ut på Cap Ferret och flera mil norrut, och vill du kan du vara helt för dig själv. Fast det vill vi förstås inte. Ett schysst stenkast från stranden ligger ett vandrarhem inbäddat bland lyxvillorna. Auberge de Jeunesse är Cap Ferrets sorgebarn, ständigt n [View Full Entry]

Published: August 29th 2006 | 809 Views | [diary=85121]

Inget klår Cap ferret. Nån har pratat om en strand i Bangladesh, men jag tvivlar.
På liv och död. Fotbollsmatch i Cap Ferret.
Inte lika revolutionärt bra på fotboll. Ändå min favorit.

Jag minns att jag tvingades vända i Serbien för att jag hade glömt kreditkortet på en mack nånstans söderut, det var ganska besvärligt att få tillbaka, och jag minns ett hotellrum med ett monsterbubbelbadkar. Så sov jag visst några timmar längs italienska autobahn, och ja just det så plockade jag upp några holländska liftare nånstans i närheten av Mont Blanc. Det försenade mig ytterligare. Om man nu kan prata om förseningar när det gäller en så lång resa. i princip åkte jag lika långt på fem dar som jag gjorde på sex veckor ner till Damaskus i våras. Och nej, det [View Full Entry]

Published: August 28th 2006 | 302 Views | [diary=85020]

Timmar av vantan vid gränserna
Belgrad, vart mer än en kvart...
Nic hemskt vackert i Serbien

-Det är en jättebra idé. Jessica vill ha lite mer semester och erbjuder sig att haka på min resa norrut. Nu är hennes idé om att haka på en aning komplicerad. Det innebär inte alls att hon tar en billig charter till Turkiet och följer med till Istanbul och genom Balkan, kanske till en ö i Kroatien. Nej att haka på innebär att J tar en flygstol till Bourdeaux i södra Frankrike på två timmar och latar sig på stranden medan jag försöker köra nästan 400 mil på fyra dar. Det går åt skogen nästan direkt. Jag blådåre-kör längs serpentinvägar nånstans [View Full Entry]

Published: August 28th 2006 | 263 Views | [diary=85017]

Min bil och en av mekanikerna i en väldigt liten by.
Frun bjöd givetvis på allt huset hade, hemskt rara.

Vill man dra ut på ett återvändande kan man alltid glömma passet. Fast hotellägaren i Aleppo är Jvänlig om än på ett lätt lismande sätt, han kommer ihåg mig sen i våras och frågar hur det står till med Forden. Jotack, och själv då. Nu är ju inte Syrien nåt toppturistland, men kriget i Libanon gav Diwan Rasmy ett uppsving i lågsäsongen. Jodå, svenskar bodde minsann på hotellet också innan de flögs hem till Stockholm igen. Jag får stenrummet i källaren men ångrar mig när jag varje morgon hittar döda kackerlackor på golvet i det ganska exklusiva hotellet. Är mer bekymrad [View Full Entry]

Published: August 28th 2006 | 144 Views | [diary=85001]

Det bästa med souken är kryddorna, allt blir exotiskt men en skvätt kardemumma
På restaurangen på hotelltaken, med utsikt över det magnifika citadellet i Aleppo

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 next »