Travel Blog | stevekatrijn http://www.travelblog.org/Bloggers/stevekatrijn/ Travel adventures in journals and photos from stevekatrijn en-us Mon, 09 Nov 2009 08:50:24 +0000 Mon, 09 Nov 2009 08:50:24 +0000 Karakorum Insha'Allah voor Nederlands scroll naar benedenFor a lot of people the muslim republic of Pakistan equals suicide attacks on big hotels Taliban military coups nuclear arms race with nature enemy India corruption and poverty. The few who dare to take off their western glasses discover a hidden gem we counted 12 foreign tourists in 4 weeks time. Pakistanis are among the friendliest and most hospitab http://www.travelblog.org/Asia/Pakistan/Northern-Areas/blog-427647.html Expedition Honeymoon voor Nederlands scroll naar benedenGetting married on Saturday ... and on Sunday morning to the airport not the French Riviera but destination Arctic Circle. A little cooling is always welcome notWhat is that they ask at the checkin. These are 2 sleds of 30 kg with everything to survive independently for 12 days in negative temperatures ... Eyebrows are frowning so great a honeymoonLa http://www.travelblog.org/Europe/Sweden/Norrbotten/Kiruna/blog-391764.html On snowshoes into the new year... voor Nederlands scroll naar beneden The last week of the year 2008 we have spent our time snowshoeing in the French and Swiss Alps ...A short photo impression ...Everyone a healthy and happy 2009On to new adventures ... NEDERLANDS HolaDe laatste week van het fantastische jaar 2008 hebben we al sneeuwschoenend doorgebracht in de Franse en Zwitserse Alpen...Een korte fotoim http://www.travelblog.org/Europe/France/Rh-ne-Alpes/Chamonix/Argentiere/blog-359699.html Into the wild... voor Nederlands scroll naar benedenHi folksFrom the Canadian Rockies we crossed the province of British Columbia with only 1 goal Alaska. The road trip could now truly begin. The further we drove north the wilder and more desolate the feeling became.Along the 750km long Cassiar Highway the highway is just a small 2lane road we find only 3 settlements where a couple of Inuit people just l http://www.travelblog.org/North-America/United-States/Alaska/blog-311485.html Catching a grizzly bear lesson two Hi folksVanuit de levende metropool Seattle aan de westkust vertrokken we met onze huurauto oostwaarts naar de ruggegraat van het NoordAmerikaanse continent de Rocky Mountains. Langsheen de Rockies strekken zich noordwaarts vanuit de USA over de grens met Canada een onophoudelijke reeks van nationale parken en UNESCO biosferen uit.Ons eerste doel was het internationale vredespark Glacier http://www.travelblog.org/North-America/Canada/Alberta/Banff-National-Park/blog-303251.html Pura Vida Het contrast kon niet groter zijn... Op maandagmorgen staan we nog op de top van een 5686m hoge berg in de Peruaanse Andes deftig ingepakt tegen de vrieskou 3 dagen later liggen we aan het parelwitte palmstrand van Cahuita aan de Carabische kust van Costa Rica in CentraalAmerika. Brulapen verspreiden een overweldigend geluid vanuit de jungle terwijl golven kleurrijke krabben aan land spoelen. http://www.travelblog.org/Central-America-Caribbean/Costa-Rica/blog-292496.html Nevado Pisco 5752m y Nevado Vallunaraju 5686m Hola a todosOns avontuur in Peruaanse Andes zit erop We hebben onze laatste week gevuld met het beklimmen van 2 prachtige toppen in de Cordillera Blanca witte bergketen de Pisco 5752m en de Vallunaraju 5686m.Pisco 5752m 3 dagen. Vanuit het basecamp 4650m vertrekken we snachts om 02u en worstelen we ons door de chaotische morene nooit zon hoop ellendige rotsen en puin bij elkaa http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Ancash/Cordillera-Blanca/blog-285888.html Cordilleras y quebradas Bergketens en valleien Hola que talHuaraz 3091m een stadje gelegen aan de voet van de Cordillera Blanca de hoogste bergketen in de wereld buiten de Himalayas is het basecamp voor ons 5weekse avontuur in de NoordPeruaanse Andes. Deze extravagante 180km lange bergketen herbergt juwelen van meren en blinkende witte bergtoppen. Dit gebied is het trekkersen klimmersmekka van de centrale Andes.Gedurende de eer http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Ancash/Huaraz/blog-282205.html Patagonia la hermosa... nos vemos... Hola amigas y amigosEen 3tal weken terug verlieten we het steeds kouder wordende zuiden voor het gematigder noorden van Patagonia. In 3 dagen bracht de NAVIMAGferry ons langsheen de maagdelijke fjorden eilanden en kanalen van ZuidChile naar het groenere merengebied van ZuidCentraal Chile.Langsheen oneindige boerderijen kwamen we terecht in het extreem vulkaanactieve Auracariagebied. Vanuit http://www.travelblog.org/South-America/Argentina/Rio-Negro/El-Bolson/blog-272311.html Torres y Fuego torens en vuur... Hola chicas y chicosNa de ijskapexpeditie trokken we zuidwaarts naar Tierra Del Fuego Vuurland naar de talrijke vuurhaarden die de oorspronkelijke indianen stookten. Deze eilandengroep scheidt zich van het Zuidamerikaanse vasteland via de Straat van Magellanes en vormt het meest mysterieuze deel van heel Patagonia. Hier duikt de Andes de zee in en komen de Atlantische en Pacifische Oceaan sa http://www.travelblog.org/South-America/Chile/Magallanes/Puerto-Natales/blog-264076.html Hielo y Rocas ijs en rotsen... Hola que talIn zuidelijk Patagonia liggen de grootste aaneengesloten continentale ijskappen buiten de polen Campo de Hielo Norte noordelijk ijsveld 4200 km2 het kleinere ijsveld van de 2 gelegen aan de westkant van de Carretera Austral en volledig in Chili gelegen zie vorige blog en de Campo de Hielo Sur zuidelijk ijsveld 14200 km2 de grootste van de 2 en voor 80 gelegen in Chile. De http://www.travelblog.org/South-America/Argentina/Santa-Cruz/Los-Glaciares-National-Park-/blog-257035.html Por la carretera... Hola Chicas y ChicosVilla O'Higgins het eindpunt van de Carretera Austral Zuidelijke Snelweg alhoewel je een grindweg moeilijk een snelweg kunt noemen... 1250 km ten zuiden van Puerto Montt. De grens met Argentina meren en de zuidelijke ijskap verhinderen een verdere doorgang naar het Zuiden van Chili via de weg...Vanuit dit prachtig gelegen dorpje steken we morgen met een bootje de gr http://www.travelblog.org/South-America/Chile/Aisen/Villa-O-Higgins/blog-251358.html Patagonia Que verde Hola Chicas y ChicosChile 4200km lang en max. 350 km breed heeft een enorme verscheidenheid aan klimaat en geografische zones. 2 weken terug staken we de grens over vanuit Bariloche zie vorige blog naar het Chileense merengebied in Region X 10 Chilenen nummeren hun provincies van I1 tot XII12 van noord tot zuid.Vanuit Puerto Montt de havenplaats van waaruit ferries naar het diepe http://www.travelblog.org/South-America/Chile/Aisen/Carretera-Austral/blog-247247.html Patagonia que calor Hola que talNa een dag intercontinentaal vliegen en een dag bussen vanuit Buenos Aires om Argentinie te doorkruisen zijn we vorige week in een snikheet 30C Bariloche aangekomen. De zomer is vollenbak bezig in het zuidelijke halfrond... de plaatselijke autoriteiten spreken van een ongebruikelijk warm jaar voor deze streek.Bariloche het Argentijnse Chamonix is de toegangspoort tot Patagon http://www.travelblog.org/South-America/Argentina/Rio-Negro/San-Carlos-de-Bariloche/blog-243255.html Aftellen naar Reisje 2008 het aftellen is begonnen de voorbereiding is een versnelling hoger geschakeld... op 30 januari 2008 vertrekken we voor 7 maanden naar de overkant van de plashet verslag van peru bolivia 2007 is af en te vinden op onze minisite .de ruwe planning3 maanden Patagonia ZuidChile en ZuidArgentina Bariloche Argentina Nahuel Huapi Traverse en international hike over de andes naar Puerto Va http://www.travelblog.org/South-America/blog-229345.html Huayna Potosi 6088m voor Nederlands scroll naar benedenHolaOur first alpine ascent is a fact And it even brought us over 6000m. Huayna Potosi 6088m means young mountain in Aymara the language of the Bolivian Indians and this glaciated summit towers high above the Altiplano.Day 1 training session on the nearby glacierAt the hut base camp 4750m we get a mixed group of 8 Europeans an Alpinestyled sui http://www.travelblog.org/South-America/Bolivia/La-Paz-Department/Huayna-Potosi/blog-192769.html Cordillera Real Traverse in 11 dagen Hola Chicas y ChicosWe zijn net terug van een ongelofelijke trektocht van 11 dagen langsover de Cordillera Real in Bolivia. Onze hematocrietwaarde heeft intussen serieuze dopingwaardes overschreden. We passeerden een 15tal passen boven de 4500m waarvan 3 boven de 5000m. De laagste kampplaats lag op 4100m de hoogste op 4750m. Volgende week kunnen we een marathon lopen Het was een uitputten http://www.travelblog.org/South-America/Bolivia/Oruro-Department/Cordillera-Real/blog-191436.html Valle Sagrado 3 dagen in Peru en we geraken lichtjesaan geaclimatiseerd... de trouw van zus is eindelijk verteerd de afgelopen dagen hebben we de heilige vallei van de Incas verkend. Zo waren we in Pisaq waar er volop feesten aan de gang waren waarbij alle andesdorpjes vertegenwoordigd waren in traditionele kleurrijke kledij. Zo mocht ieder dorpje om beurt op het marktplein zijn dansje doen. Geen betere m http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Cusco/Cusco/blog-183275.html Lago Titicaca Hola chicas y chicos.Wat doe je tussen 2 trektochten door Genieten van de prachtige zonnige Andeszon Een stoffig namiddagje doorbrengen in de laadbak van een vrachtwagen temidden de bergen. Rondslenteren in Cusco en je buikje vullen met lekkere Chicha dubieus gebrouwen maisbier dat geserveerd wordt in bouwvallige huisjes waar een rode plastiekzak aan een stok buitenhangt . We drinken er http://www.travelblog.org/South-America/Bolivia/La-Paz-Department/Sorata/blog-186975.html Ausangate trekking 2 paarden arriero horseman en zijn zoon11 jaar 2 belgenhellip 5 dagen boven 4000m. 2 passen van 5000m. Hartkloppingen. Verbrande oren. Sneeuwblindheid. Riviertjes die bij nacht bevriezen. Donkergeblaakte kinderen die om snoepjes komen vragen maar tevreden moeten zijn met een potlood en een stickerke. Onwaarschijnlijke vergezichten die om de haverklap opnieuw verbazen. Hoge spitse bergen http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Cusco/Cusco/blog-185790.html