by lilljonas, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 next »

November 4th 2006
Here I go, again on my own Asia » Japan » Aichi
Wööö! Jag har internet på mitt rum för att någon stolle har igång ett trådlöst nätverk utan lösenord. Men jag vet inte hur länge det varar, så jag passar på att sno iväg en dagbok innan det försvinner. Först ett stort grattis till min lillebror Joel! Synd att jag inte är på plats och kan gratulera dig på bemärkelsedagen. Jag får kompensera med en fet present från Japan när jag kommer hem. :) Lördagen var min första “egna” dag. Förmiddagen gick åt till exemplariskt arbete med hemtentan. Men sen var det dags att ge sig ut på stan, det är osäkert [View Full Entry]

Published: November 5th 2006 | 154 Views | [diary=100513]

Få foton
Hej hej på dig min bror

Igår blev en dag i jetlagens klor. Jag vaknade tre på morgonen och var omringad av fågelkvitter. Jag tror de antingen sitter i det stora trädet utanför mitt fönster eller i skogen bakom huset, men hur som helst så blir de helt galna så fort solen går ner. Resten av dagen spenderades med att växelvis äta och sova, kändes det som. Kombinationen av att hela tiden behöva anstränga sig för att förstå vad som sägs och att bo mitt uppe på ett berg tar på krafterna. På förmiddagen tog jag min första utforskningsrunda på egen hand. I ett ögonblick av klarhet [View Full Entry]

Published: November 4th 2006 | 161 Views | [diary=100196]

lummiga kullar
Shima-cho
Bakgård

November 2nd 2006
Gisslan i Japan Asia » Japan » Aichi
Men det är nu det börjar. Jag har flygit över Niigata och sett den bergstäckta ön i öster torna upp sig. Japan igen, och det är nog här min rädsla inför det pågående projektet eskalerar. Det är verkligen en helt annan sak än att åka till en skola för att läsa en sommarkurs, som förra gången. Oron inför uppsatsen, fältstudien och att klara sig ensam i ett främmande samhälle går samman till ett enormt gnagande tomrum i magen. Ordet “vatten” och en position över huvudet gör sig påminnt. Men det är för sen nu, vad som började som en långsökt idé [View Full Entry]

Published: November 4th 2006 | 162 Views | [diary=100193]

Tröttjonas
NinjaTV
Kulturkrock

November 1st 2006
Flygresan Asia » Japan » Aichi
Jag är i klorna på en galen människa och bor i en Silent Hill-bana. Allt är långt mer sär än jag minns det. Men ni går jag händelserna i förväg. Vi får börja där jag började, onsdag morgon i Lund. Onsdagsmorgonen var fylld av oro, så med kanske tre timmar sovda ger jag mig ut i den kalla morgonluften. Prick klockan sju skulle min kamera, som posten snillat bort, levereras till min dörr var det sagt: mitt flyg lämnade Köpenhamn klockan tio vilket inte gav mig många minuters marginal. Kvart över, medveten om att jag redan blivit sinkad nog för att [View Full Entry]

Published: November 4th 2006 | 90 Views | [diary=100190]

Frankfurt
Japan at last

October 28th 2006
Nu börjas det igen Asia » Japan » Aichi
Borgarna vann. Leijonborg sitter på en ministerpost i stället för i skamvrån. Stormar drar fram, långkalsonger gör sig påminda och Lund är sådär grått som bara Lund kan vara. Disken är odiskad, tjejerna är veliga och krokodiljägaren är död. Postmodernism råder och allt är förvirrat. Vad gör man? Man går i exil, såklart. Nu är det dags igen att trampa i Lenins, Strindbergs och tusentals soldyrkande pensionärers fotspår och lämna mitt moderland. I landsflykt kommer mina svidande inlägg att röra upp heta känslor: jag ser framför mig misstroendevotum, protesttåg och ett ångerfullt och m [View Full Entry]

Published: October 28th 2006 | 167 Views | [diary=98603]

August 23rd 2005
Hemresans avslutande Asia » Japan
Jahapp, här sitter man och är internetmunk på Amsterdams flygplats som passande nog heter Schiphol, se hur länge du kan leka “byt ut konsonanten p mot t” utan att få fram ett oanständigt namn. Resan har varit ganska dryg, fast drygast var lätt den del då jag, i trettiosjugradig hetta, bar mitt monsterbagage från korridoren till stationen. Vansinnesdrygt! Svetten rann i episka floder, och det var bara att sätta sig ner och vila var femtionde meter. Aldrig mer att jag väljer bagageväskor som är snygga och billiga (40 kr på Erikshjälpen och vackert blå och brun, och ser ut som någ [View Full Entry]

Published: August 23rd 2005 | 283 Views | [diary=17297]

Sköldpaddskanalen
Lund igen
Superskåne

Det här är nog sista gången, i alla fall för den här sommaren, som jag uppdaterar från Japan. Det är lite sorgligt. I morgon beger jag mig till Tokyo. Där finns inte internet ännu. I går lagades det pannkakor. Fast innan dess så packade jag och Hjalmar en enorm kartong med kläder, för det hade varit jobbigt, för att inte säga omöjligt, att få med oss alltihop hem. Så vi packade de mesta av våra kläder i låddan, som vi fått till skänks från Seiyu, och sen började vi kånka den till posten. Vi kom fem meter innan Chris stoppade oss [View Full Entry]

Published: August 18th 2005 | 418 Views | [diary=16898]

Karaoketjejer
Diplommän
Diplommän

August 17th 2005
Bråttom bråttom! Asia » Japan
Nu är det hektiskt. Snabbgenomdrag: Måndagen: skulle plugga inför onsdagsprovet, så jag och Hjalle satt på förmiddagen nere på skolan (som var helt tom) och pluggade, och spelade lite basket. Basket är ungefär det jag är sämst på i hela världen. Jag har en större chans att bygga en atombomb av några tandpetare och en tandemcykel än att få i den lilla tykna bollen i korgen. Efter det blev det Kappa Sushi, och den brutala värmen gav mig huvudvärk, så det blev att åka hem och vila lite. Fast vi hann med att handla tusen roliga vykort, som jag sen satt [View Full Entry]

Published: August 17th 2005 | 307 Views | [diary=16773]

Caution!
Hjalle Pigg
Suddig middag

August 14th 2005
More monk-ey business Asia » Japan
Lördag var shoppingdag. Hjalmar skulle hämta ett plagg som han beställt i en affär vid Sakae-stationen, och Suzuki-sensei ville "hitta på något roligt i helgen", så hade stämt möte vid elva. Hjalmar verkade tycka att det var rätt onödigt först, men efter lite peppande så blev det ändå av. Det var en av de ovanliga dagarna då det inte är ett moln på himlen, och luften skalv i dryga 35 grader just därför. Det kändes nästan lite ovant när vi drog in mot Nagoya i "helt normala kläder", efter alla festivaler, högtider och annat som gett oss ursäkter att klä upp [View Full Entry]

Published: August 14th 2005 | 334 Views | [diary=16513]

Suzuki-sensei på söthumör
Itaria-machi
Inne i Itaria-machi

Det var ju tänkt som en enkel liten tripp ner till kendoaffären för att plocka upp Hjalles hakama, men så blev det ju inte. Chigau så det stänker om det. Vi kom till affären och allt var fineman, men då kläckte jag ju ur mig "men kolla där, en affär med yukatas", och Hjalmar svarade såklart "skall vi gå in och kolla?". Då var det kört. Affären var rätt intetsägande utifrån, och när vi kom in verkade affärsinnehavarna mest lite förvirrade och nästan besvärade av vår närvaro. Det var så att säga Dåliga Vibbar. Jag var lite orolig, men Hjalle ville [View Full Entry]

Published: August 12th 2005 | 348 Views | [diary=16350]

Offentlig förnedring
Fyllekort
Indiandans

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 next »