by lilljonas, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 next »

Äntligen börjar det rulla på lite med uppsatsen. Efter vad som känns som tre veckor av otåligt väntande har mina ansträngningar att skapa kontakter och rota tag i folk, i kombination med ren tur, börjat löna sig. Först lyckades jag få tag i Yuko, en läkare som jobbat i Malmö i fyra(?) år tillsammans med sin make Tomio. Kontakten förmedlades genom en gammal kursare, Karin, från A-kursen i socialantropologi som också är läkare, och vars make hade jobbat tillsammans med paret. Jag skall åka in till Nagoya på lördag och träffa dem. Dels är jag nyfiken på vad de har att [View Full Entry]

Published: November 23rd 2006 | 118 Views | [diary=105299]

Räddningen
Muminhuset

November 23rd 2006
Japantips Asia » Japan » Aichi
Då var det dags, by popular demand, för lite japantips. Jag är långt ifrån den totala auktoriteten inom ämnet, men jag har tagit mig hit två gånger och på två rätt olika sätt, så lite jämförelser, slutsatser och varningar skall jag väl kunna uppbåda. Diverse biljetter Först skall man ju ta sig dit. Hur dyr resan beror på varierar rätt kraftigt beroende på vart i Japan du åker och när du åker: åker du till Tokyo när det är lite trafik kan du komma undan med strax över 7 000 om du har riktig tur, medan min biljett till Nagoya var [View Full Entry]

Published: November 23rd 2006 | 639 Views | [diary=105295]

20:e November? Redan? Ajajajajajaj, tiden går allt för snabbt. Det var visst ett tag sen jag uppdaterade senast. Men så har jag inte heller gjort så särskilt spännande saker under veckan: jag har mest varit instängd av regn och mörker. Det värsta med regnet är att det blir jättejobbigt att cykla, och kan man inte cykla i den här staden så kommer man ingenstans: allt är alltid jättelångt bort. Alltså sitter jag hemma och rullar tummarna och trycker i mig all mat som Shiho ständigt lagar. Men helt overksam har jag inte varit. För det första har jag sopsorterat på japanska [View Full Entry]

Published: November 21st 2006 | 273 Views | [diary=104593]

Måndagssoptipp
Katastroflandet
Katastroflandet del 2 - Tororo

November 12th 2006
Att laga en japansk kanelbulle. Asia » Japan » Aichi
På söndagen skall det bakas kanelbullar hemma hos Shiho. Jag hade lovat det när vi talades vid samtidigt som jag byggde kanelbullar inför naturvandringen vid Knivsås med Azusa där hemma i Lund. No biggie, tänker jag. “Hur svårt kan det vara att baka kanelbullar, ens i Japan? Det är ju typ världens enklaste bakverk” tänker Jonas och skuttar vidare trallandes på en liten sång medan han ovetandes står inför något som närmast kan jämföras med Pettson och Findus pannkakstårte-äventyr. På alla sätt faktiskt: den trasiga cykeln finns till och med representerad. Here we go: Först kommer [View Full Entry]

Published: November 15th 2006 | 156 Views | [diary=103228]

Tempel
Domedag
Bulledag

Lördag 11 nov Man kunde ju nästan hoppats att det likt i den gamla sången regnade i det vita Kyoto, men det var tvärtom i Osaka som det började vräka ner på lördags morgon. Jag vaknar som vanligt långt innan det ens är lönt att väcka Shinobu, så jag passar på att köpa en CD-R-skiva när jag handlar frukost och sitter hela morgonen och bygger blandband till Shinobu. Hon gillar svensk musik, så mycket vet jag, men jag har inget bevis på att hon känner till mer än typ ABBA och Sophie Zelmani, så det blir lite av en chansning. Motvilligt [View Full Entry]

Published: November 15th 2006 | 135 Views | [diary=103213]

Me and my crew
Många skolbarn blir det...
Nazibuddha?

Uppe innan solen igen, fast nu bara vid sextiden. Frukosten består av onigiri (risbollar) från den lokala 99-affären, som tacksamt nog inte har igång kedjans theme song. I sann slappstick-anda lyckas jag och Shinobu ta olika hissar samtidigt när vi skall träffas på morgonen (hon tänkte väl att jag inte hittar till lobbyn och ville träffa mig vid mitt rum uppe på tionde våningen). Hon har en fin vit sommarklänning som hon själv sytt på sig och har med sig en liten present, en fin liten bok (“jibun wo taisetsu ni suru tame ni no chisa na nooto”) med korta små [View Full Entry]

lilljonas - Jonas Svensson | Read The Full Entry | Subscribe
1904 Words | 1 Comment(s) | 19 Photo(s) | 0 Video(s)
Published: November 14th 2006 | 290 Views | [diary=102875]

Samurajquiz
MTV Cribs
Vem är ninja?

Jag behöver lämna Okazaki halv sju, så det blir att vakna tidigt. Åntligen är en störd dygnsrytm till min fördel. Frukosten består av allt som skulle hinna bli dåligt om jag låter det ligga i kylen, vilket blir en sorts bizarr version av en brittisk frukost: juice, massor av stekta ägg och stekt makrill som någon sorts baconsubstitut. Däst av proteinöverskott (hur överlever dom? Alla brittiska bantarprogram som sänds non-stop på fyran och femman kanske har svaret) är det bara att ta sitt pick och pack och lämna lägenheten. The lilljonas are going to Osaka! Om jag inte dör av köld [View Full Entry]

Published: November 13th 2006 | 155 Views | [diary=102498]

Eviga Berg
Rastplats
Shinobu

November 8th 2006
Vem är Okazakibon? Asia » Japan » Aichi
Eftersom uppdaterar det här långt i efterskott så får jag passa på att knöla in ett stort krya på dig till min storebror efter operationen. Det kanske låter lite dumt, men jag är glad att jag varit okontaktbar ett tag och därför fått redan på det lyckade resulatet samtidigt som jag fick redan på diagnosen. Krya på dig! Odaiji ni! Åter till dagboken Efter att ha suttit på YAMASA för att snylta internet träffat jag Shiho och jag får visa udon-restaurangen som ligger precis bredvid skolan. Deras udon- och sobanudlar är både grymt goda och billiga, men Shiho hade ändå lyckats [View Full Entry]

Published: November 13th 2006 | 120 Views | [diary=102484]

Stadshuset
Registrering
Solnedgång

November 7th 2006
Resans första shout-out Asia » Japan » Aichi
Måndag 6 nov Det blir inte mycket till sömn nuförtiden. Inför måndagen är det tentan som håller mig vaken. Särskilt den elakaste frågan av dem alla: hitta på en egen fråga utifrån kursens texter och besvara den. Efter mycket om och men ger jag upp att hitta på något finurligt och gör bara en jämförelse mellan Francesco Alberoni (trevlig italiensk sociolog) och Zygmunt Bauman (vilket namn!) när det gäller postmodernism och pånyttfödelsefaser. Steven Sampson kommer vara måttligt road när han läser min tenta, men skit samma för jag är i Japan och fältforska. Att prestera väl på hemtentan är av [View Full Entry]

Published: November 8th 2006 | 141 Views | [diary=101009]

Grön stad
Tak
Trädgård runt mitt hörn

November 5th 2006
Vilse i potlatchen Asia » Japan » Aichi
Söndagen blev också, på alla sätt, en Shio-dag (fanns det inte ett mineralvatten som hette det en gång i tiden?). Eftersom hemtentan i antropologisk teori skulle vara klar klockan 9 på måndag morgon, hade jag avsatt söndagsförmiddagen till att vara duktig och skriva. Shio ville titta förbi senare på eftermiddagen för att hjälpa mig att leta efter ett internetcafé som ligger närmare än YAMASA: det funkar Sune Mangs att låna internetet där, men det ligger fortfarande 40-50 minuter bort med cykel. En helt normal söndag, eller så normalt som nu är möjligt i Japan, alltså. Trodde jag, ja. Klocka [View Full Entry]

Published: November 6th 2006 | 169 Views | [diary=100634]

Servitriser i vita kostymer
Ny miso-sort
Nigiri no Tokube

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 110 120 next »