hove99 - Christian Hove Rasmussen

Updates fra Australien/New Zealand
Top Photos Blog Map
Joined on: April 1st 2007
Last Login: March 14th 2009

by hove99, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

Lidt syd for sydoeen ligger Stewart Island. Den er naesten een stor nationalpark og huser regnskov, smaa bjerge og et fantastisk dyreliv. Efter Milford Sound tog jeg hertil for at vandre tvaers over oeen (ca. 50 km.) fra vestsiden til oestsiden, hvor man undervejs kan baa i smaa hytter, som er bygget specielt til vandrere. Da det var lidt uden for saesonen var det svaert at komme over til vestsiden, idet den eneste by paa oeen ligger paa oestsiden. Den eneste maade at naa vestsiden (ud over at vandre) er med fly eller helikopter. Saa jeg fik overtalt en flypilot [View Full Entry]

Published: June 21st 2007 | 56 Views | [diary=172743]

Taet hen over stranden
Kort i sandet
Ses!

De andre blev i Queenstown, mens skulle videre. Jeg havde lavet en aftale med en dykkerskole om at komme med paa deres 3-dages-tur til Milford Sound i Fiordland-omraadet paa vestkysten. Regionen minder en hel del om Norge med mange fjorde omgivet af stejle bjerge. Det er et meget specielt sted at dykke, idet meget smeltevand fra sne og gletchere stroemmer ud i denne fjord. Det danner nemlig et 4-6 meter tykt ferskvandslag over paa saltvandet. Mange dyr, som normalt lever paa dybere vand, er taettere paa overfladen her, idet ferskvandet til dels skaermer for lyset. Det var helt anderlede [View Full Entry]

Published: June 17th 2007 | 28 Views | [diary=172446]

Bjergpas i Fiordland
Regnskov i kulden
Morgenkulde

By hove99
June 14th 2007
Mere bus Oceania » New Zealand » South Island » Queenstown
Ja, paa grund af min begraensede tid i NZ, maatte jeg igen tilbringe en dags tid i bus. Jeg tog turen laengere ned at vestkysten til Queenstown, hvor jeg have een dag, inden jeg skulle videre. Paa denne tur kom vi igennem mange af de omraader, hvor nogle af scenerne til Ringenes Herre er optaget. Igen var landskaberne utroligt smukke og varierede. Det er generelt ikke rigtig turistsaason i NZ paa denne tid af aaret, hvor det er vinter. Dog blomstrer Queenstown op, naar det sner, idet der ligger mange skisteder her. Man havde derfor mere eller mindre busserne for [View Full Entry]

Published: June 14th 2007 | 28 Views | [diary=172443]

Bussen
Gollums flod
Lake Wanaka

Gletchervandring Australasia » New Zealand » South Island » Franz Josef By hove99 June 13th 2007 I dag var jeg paa en heldagstur op ad Franz Josef-gletcheren paa vestkysten. Den er opkaldt efter den Oestrigske Kejser Franz Josef den 1. af den opdagelsesrejsende Juli [View Full Entry]

Published: June 13th 2007 | 27 Views | [diary=172434]

Paa vej op
Frokost paa isen
Gletcherspalte

Jeg er nu ankommet til Franz Josef paa vestkysten af sydoeen. Her skal jeg ud at gaa paa den naarliggende gletcher i morgen. Oprindelig skulle jeg have vaeret ude at dykke ved et skibsvrag fra 1980'erne kaldet Michail Lermontov, en sovjetisk luksusliner (eller nok mere bare en liner, kommunister goer sig vist ikke i luksus). Den sank ved Malborough Sounds ved nordkysten paa sydoeen fordi en New Zealandsk lods ville give turisterne en naermere kig paa kysten. Desvaerre kunne jeg ikke komme ud at dykke, da der var storm den morgen, da jeg skulle afsted. I stedet hoppede jeg paa [View Full Entry]

Published: June 12th 2007 | 28 Views | [diary=172431]

Faar og atter faar
Marlborough Sounds
Bussen

New Zealand: Kaikoura Australasia » New Zealand » South Island » Kaikoura By hove99 June 10th 2007 Saa er jeg komme til New Zealand! Er floejet til Christchurch paa sydoeen og er koert med bus til Kaikoura laengere nord paa. Det er en rigtig flot fiskerby, hvorfra man [View Full Entry]

Published: June 10th 2007 | 51 Views | [diary=167822]

Albatrosser
"There she blows!"
Paa laengde med en bus

Jeg havde lige en dag i Melbourne, inden jeg skulle til New Zealand. Jeg havde allerede tilbragt to dage her, foer jeg tog til Tasmanien, men jeg glemte helt at tage billeder :-) Melbourne er nok den by i Australien, jeg bedst kunne lide. Den har charme og hygge, og man har aarstider her i modsaetning til mange andre steder i Australien. Her er spaekket med hyggelige cafeer, og centrum er pakket med gode butikker og flotte bygninger. Jeg moedte desuden nogle, som jeg havde rejst med op ad oestkysten, Laura (Skotland), Lucy (England) og Paul (England). Tjah, Australien er [View Full Entry]

Published: June 7th 2007 | 35 Views | [diary=167247]

Noget af skyline
Lucy
Paul

I Hobart og Freycinet Australasia » Australia » Tasmania » Freycinet National Park By hove99 June 6th 2007De sidste par dage paa Tasmanien tilbragte jeg med at see omraadet omkring Hobart samt Freycinet Nationalpark nord for Hobart. Hobart er som sagt en rigtig flo [View Full Entry]

Published: June 6th 2007 | 38 Views | [diary=167245]

Havneomraadet i Hobart
Taroona
Stranden i Freycinet

By hove99
June 4th 2007
Mount Anne Oceania » Australia » Tasmania » Mount Field
Paa Tasmanien tog jeg desuden en todages vandretur ad en rute omkring Mount Anne, ca. i midten af Tasmanien. Det var oprindelig meningen, at jeg skulle have vaeret oppe paa toppen (ca. 1450 meter), og den foerste dag saa vejret ogsaa ud til at vaere fint. Men der laa sne og masser af is over 1000 meter, og jeg gled flere gange paa vej hen til Mount Anne. Desuden saa det ud til at blive daarlig vej, maaske med sne, saa jeg maatte opgive og noejes med Mount Eliza (1000 meter). Natten tilbragte jeg i et medbragt telt. Det blev [View Full Entry]

Published: June 4th 2007 | 30 Views | [diary=167242]

Udsigt over Lake Peddar
Min lejr for natten
Mount Eliza

Dykning ved Eaglehawk Neck Australasia » Australia » Tasmania » Port Arthur By hove99 June 1st 2007 Normalt er det svaert at finde steder, som vil tage een ud at dykke paa denne tid af aaret, da det er uden for saesonen. Men det skulle efter sigende vaere den bedste tid paa aaret [View Full Entry]

Published: June 1st 2007 | 36 Views | [diary=167238]

Lidt blandet vejr