flaquita - karen slegers

Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: June 25th 2008
Last Login: November 13th 2008

by flaquita, order by Date newest first.

Vrijdagavond zijn we in de taxi gesprongen richting Tumbes voor een weekendje zon, zee, strand en lekkere boef. Blijkbaar oefenen verkeersongevallen een ontzettend grote aantrekkingskracht op ons uit zoals vliegen op een versgedraaide drol, want halverwege de weg waren we ei zo na op een motor geknald die dwars over de weg lag. Een volgeladen taxi had net een botsing gehad met een losgeslagen motoman en deze bijna moesman lag nu naast zijn hoopje schroot. Onze taxichauffeur is uit de auto gesprongen om te zien of hij hulp kon bieden, geen slecht idee want de betrokken taxichauffeur en zijn pas [View Full Entry]

Published: August 13th 2008 | 48 Views | [diary=311879]

Ons jacht met overweldigende motoraandrijving in Puerto Pizarro
Kapitein Haddock
En we gaan nog niet naar Puerto Pizarro, bijlange niet bijlange niet lalala

August 12th 2008

Ausangate (5) - 2

South America » Peru » Cusco » Cusco » Cusco
Na de Hampa Pas ging het vlotjes naar beneden tot aan de betoverende kleurschakeringen van het Occangatemeer, het ene al wat appelgroenblauwer dan het het andere. Tussen de drie verschillende meertjes woont een oud dametje in haar klein stenen huisje, dat noemen ze dan wonen in een groene zone hihi. De route langs de Occongate ging een beetje bergop dan weer een beetje bergaf en aangezien ik heel wat fotootjes wilde trekken omdat Leo zijn cameraatje de geest had gegeven liepen Manco en Bolleke een kilometer voorop terwijl wij in energiek looptempo achterna kwamen gecrosst. Heel wat lamaatjes, [View Full Entry]

Published: August 13th 2008 | 18 Views | [diary=311437]

De laatste stukjes Ausangate
Ook de ervaren rotten willen even op adem komen
De Ausangate  en zijn kleinere broertjes en zusjes

August 8th 2008

Camino Ausangate (5) - 1

South America » Peru » Cusco » Cusco » Cusco
Na een ijs-ijs--ijsblokjeskoude nacht in de tent hebben we ´s morgens een stevig ontbijtje achter de kiezen gestoken en met een blakend zonnetje vertrokken voor de allerlaatste zware wandeldag van de trek. Het was een geploeter en een gevloek om de besneeuwde hellingen terug op te raken naar de Hampa Pas op 4800m. Door de felle zon was de zware helling die we moesten beklimmen veranderd in een glibberige modder-en waterpoel, en de twee ´stoere´Amerikanen hebben een serieuze omweg gemaakt omdat het volgens hen veel te zwaar was om het zo goed als onbestaande lamapad naar boven te volgen. En ja [View Full Entry]

Published: August 8th 2008 | 19 Views | [diary=309561]

Pluizige vriendjes onderweg
Nevados voor en achter de poep
Blinkende bergjes

August 5th 2008

Camino Ausangate (4)

South America » Peru » Cusco » Cusco » Cusco
Om 8.30u waren we alweer ijverig aan het stappen om een bezoekje te brngen aan de Palomani Pas, de hoogste pas op een luttele 5200m. Onderweg zijn we een groep tegengekomen van actieve omaatjes en bommatjes die krak dezelfde trek in acht daagjes afwerken en dan nog hijgen ze zich te pletter en moeten ze om de haverklap op een viervoeter verder gezeuld worden, ik leef mee met hun ploeg ocharme de sukkeltjes. Het paadje dat we volgden was zo goed als onbewandelbaar omdat het bezaaid lag met rotsen van kleintjes tot van die metershoge hompen. Van Manco moesten we een [View Full Entry]

Published: August 5th 2008 | 22 Views | [diary=308396]

Het blijft een gevaarlijke tocht...
ff achterom kijken
Fleurige kleurtjes onderweg

July 31st 2008

Camino Ausangate (3)

South America » Peru » Cusco » Cusco » Cusco
Zondagmorgen lekker fit terug uit de veren, althans ik toch, Bolleke´s gesteun en gekreun zou schering en inslag zijn en dat terwijl we een loodzware dag voor de boeg hadden. Om acht uur waren we al stevig aan het stappen door het stekelige en prikkende gras van de pampa´s, een steile klim die ons naar de Arapa pas zou brengen op zo´n luttele 4900m. Na heel wat plas- en rustpauze´s ingelast te hebben zijn we dan op het bovenste puntje geraakt waar we meteen felicitaties van Manco in ontvangst mochten nemen voor de zware inspanningen. De pas zelf was een aaneenschakeling [View Full Entry]

Published: July 31st 2008 | 23 Views | [diary=306851]

Oei daar moeten we nog voorbij -slik-
Oversteek van de Arapa pas
Het hoogste puntje op 4900m

July 30th 2008

Camino Ausangate (2)

South America » Peru » Cusco » Cusco » Cusco
Zaterdagmorgen zijn we rillend en trillend van de kou opgestaan na een nachtje in de tent wat letterlijk onze ruggen gebroken heeft. Daarbovenop hadden we alle twee het idee dat er iemand met een hamer op onze hersenpan geslagen had die nacht aangezien we barstende hoofdpijn hadden. Het ontbijt bestond uit heerlijke yoghurt met een hoop vers fruit en muesli wat ons wel wat opkikerde. Rond negen uur vertrokken we met Manco en Leo op weg naar Upis, de tweede kampplaats op ongeveerd 4200 meter met vulkanische warmwaterbronnen. Bolleke had heel stoer de rugzak op zijn rug gesmeten en was heel [View Full Entry]

Published: July 30th 2008 | 24 Views | [diary=306480]

Traditionele weverij
Verschillende soorten fladderaars onderweg
Waaah nog meer bergketens

July 30th 2008

Camino Ausangate

South America » Peru » Cusco » Cusco » Cusco
Vrijdagmorgen waren we wonder boven wonder heel vroeg uit de veren om alle laatste spulletjes in de rugzak te stouwen zodat we die konden dumpen in het hostalletje waar we verbleven terwijl wij zes dagen lang de Ausangatebergketen onveilig gingen maken. We zaten nog geen minuut klaar voor een snelsnel miniontbijtje toen Manco en de ploeg waar we mee gingen trippen binnen kwamen vallen. Ze gaven ons aparte rugzakjes om ons extra setje kleren en andere spulletjes in in te pakken die dan op de trip door de drie stoere viervoeters gesjouwd zouden worden, voor ieder een eigen zak wat een [View Full Entry]

Published: July 30th 2008 | 23 Views | [diary=306136]

De eerste kampplaats in T´inki
Lunch met Bolleke en Leo
K´uychi of de geweldige regenboog

In toeristisch Gringolandia - Cusco- gestrand in het midden van een friezewoeperkoude nacht en meteen op jacht gegaan naar een hostalletje. Uiteindelijk te afgepeigerd om een beetje deftig rond te kijken, gekozen voor de eerste de beste keet. 35 s/ voor een kamer met teevee en twee netjes gescheiden bedden waar het warm water nog uitgevonden moest worden. De volgende dag zijn we nog geen 200m verder op een beter en goedkoper hostalletje gebotst en hebben we meteen besloten om te verkassen. Donderdag hebben we op ons gemakje het centrum van Cusco een beetje onveilig gemaakt en ervoor gezorgd da [View Full Entry]

Published: July 26th 2008 | 25 Views | [diary=304795]

Maracuya mmmmmmmm
Qosqo Plaza de Arma

Er was eens... een verschrikkelijk oncomfortabel vliegtuigzitje aan een aangedampt raampje waar je je benen net niet in je nek moet vouwen, idyllisch gelegen aan de hygienische voorzieningen die om de haverklap gebarricadeerd werden door individuen met hevige ontlasting of letterlijk en figuurlijk schreeuwlelijke zuigelingen. Reken daarnaast een brave buur met een afgrijselijk onverstaanbaar Londens accent, de actieve vijftigplussers van Joker en een paar geîrriteerde Spañols en je hebt een mooie doorsnee van mijn prachtige 14u durende Iberiavlucht naar Lima. Ave Maria, dat was me het tripje w [View Full Entry]

Published: July 25th 2008 | 42 Views | [diary=304118]

Beestig feestje in Barranco
Bij Tio Chorro
De vrolijke verliezende voetbalploeg

Het allereerste nieuwtje vanuit Lollig Lamaland dat ik jullie voorschotel is meteen een beetje luguber - ren tijdig naar de hygienische voorzieningen in de buurt als het wat te veel wordt gnagna: Zondagavond ben ik in het gezelschap van de halve schoonfamilie met de bus van 7.30u vertrokken van Lima naar Chiclayo. Bolleke en ik hadden later gererveerd want we waren pas om elf uur vanuit Cuzco komen aanwaaien, en we hebben toch wel niet de eerste twee zitjes met panoramisch zicht kunnen bemachtigen zeker! De oma en de mama waren naar Lima afgezakt omdat de zus van de oma helaas [View Full Entry]

Published: July 23rd 2008 | 38 Views | [diary=303749]