doffiekik - Xander van Oorschot

Just a guy going to Thailand... and lots more!
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: February 21st 2006
Last Login: November 27th 2009

by doffiekik, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

By doffiekik
November 14th 2009
Nha Trang and so on... Asia » Indonesia » Bali » Kuta
Ok. Waar was ik gebleven. Nha Trang ontvluchtten ja. De typhoon kwam richting Vietnam en ik wilde dus zo snel mogelijk weg. Vliegen ging niet omdat alles afgezegd was en de trein kon ik pas 2 dagen later nemen. Ik geen zin om nog eens 13 uur in een slaapbus te zitten, dus bleef ik maar twee dagen extra. Uit wat verhalen maakte ik op dat ik Saigon toch niet leuk zou vinden, dus ik vond het prima. Ik kwam Dusty tegen in een barretje bij het hotel en we raakten al snel aan de praat. Praten maakt de mond droog [View Full Entry]

Published: November 14th 2009 | 84 Views | [diary=452555]

Sweet and Sour Bug
Frineds forever
Beach Party Nha Trang

Xin Chao! Na aanhoudende smeekbeden volgt hier weer een update vanuit Wi-Fi-etnam! Laatste avond in Hanoi was erg oké. Met een heel stel ander backpacktuig gingen we naar de bioscoop. Vietnam lijkt best veel op onze westerse wereld zoals wij die gewend zijn. Voordat de film begint krijg je hier ook allerlei rotzooi te zien, alleen zijn het hier geen commercials, maar grootse propagandafilmpjes. De Vietnamezen vinden het prachtig en klappen alsof hun carriere binnen de partij er van afhangt. Na een half uur hersenspoelen start de hoofdfilm: ' The Ugly Truth", toepasselijke titel. Ge [View Full Entry]

Published: October 30th 2009 | 127 Views | [diary=449361]

Fat Fuck!
Achterop motortaxi in Hanoi, aanrader!
Trekkinggenootjes in Sapa (voordat de 19 kilometer begon)

By doffiekik
October 20th 2009
Bia Hoi Asia » Vietnam » Red River Delta » Hanoi
Goeismorges Viejetnam! Vrij snel nadat ik te horen kreeg dat mijn contract niet verlengd ging worden, heb ik maar weer eens een ticket naar Bangkok geboekt. Even zes weken heerlijk weg! Weet niet hoe het weer nu is in Nederland, maar de avond dat ik vertrok was het echt kakweer. Zelfs de tommietommie© had moeite om het vliegveld van Dusseldorf te vinden! Gelukkig kon ik als laatste inchecken en toch nog even afscheid nemen van pa en Cindy. Op tijd richting Dubai en de stopover van 4 uur viel best mee (mede dankzij de Ierse pub trouwens...) De vlucht naar Bangkok [View Full Entry]

Published: October 20th 2009 | 110 Views | [diary=446603]

Engels-niet-uitdroog-spel
Hue

Als klein ventje was het bezoeken van de supermarkt samen met moeke een van de hoogtepunten van de dag. De Spar zat in een jaren 50 gallerijgebouwachtig iets en was erg klein. De dames van de vleeswaren waren dol op me. Ze probeerden me vaak een stuk kaas of worst te geven. Mijn voorkeur ging altijd naar de verse broodkorstjes in de snijmachine. Moeke kocht ook wel eens voor pa een soort ingelegde worst. Zo van gelatine en stukken lever. Ik moest er aan denken toen ik mijn hutje voor het eerst betrad. De tegels op de vloer zien er exact [View Full Entry]

Published: October 26th 2008 | 178 Views | [diary=338435]

Vioolspelende Thaisafari op het strand
Yottam vertrekt
Mooi strand met ergens Evelien

Zal jullie maar niet vervelen of jaloers maken met te schrijven hoe gaaf het hier allemaal is. Geen Koh Kut (what's in name) geworden. Na nog een paar dagen relaxen op Koh Chang heb ik een paar leuke mensen leren kennen. Een geflipte Isrealier, een rustige Engelsman met een erg goed gevulde iPod en een leuke 'spring in het veld' stewardess uit Nederland. Met z'n vieren zijn we richting Koh Mak getrokken. Bij de pier aangekomen bleek, hoe kan het ook anders, de boot allang vertrokken. De eigenaar van de boot adviseerde ons naar een guesthouse te gaan met uitzicht over [View Full Entry]

Published: October 23rd 2008 | 144 Views | [diary=337525]

Pfff... wat is het hier héérlijk op Koh Chang. Ben hier pas net een paar uur, maar erg goed. Hutje aan zee, fijne schelmenroman van Tejo Vlaanderen en een biertje. Effe weg uit Nederland. Effe weg om rust te vinden in mijn chaos. Niet iets ontvluchten, gewoon rust tegenkomen. Voor zover ik kan inschatten zit ik nu goed; lonely beach op Koh Chang. Hutje dat aan zee ligt en goed eten. De reis was lang en begon eigenlijk al een dag ervoor. Afscheid nemen van Martijn, de nodige goede tips (let op adamsappel;)) en vooral ook weinig slaap. Maak je geen [View Full Entry]

Published: October 16th 2008 | 123 Views | [diary=334981]

Lonely Beach
Daar deed het pijn!

In plaats van continu de metro nemen, doe ik wat de aanplakbiljetten van de burgemeester aanraadt; lopen. Er zitten al behoorlijk wat kilometers in mijn kuiten. Het mooie van lopen is dat je veel meer ziet en, schijnbaar, gezond is. Gisteren vanuit Brooklyn over de brug Manhattan ingelopen. Het is een tocht van een half uurtje en je krijgt een mooi uitzicht op de stad. Had ik al vermeld dat alles hier gigantisch is? Ook gigantisch was de drukte in een outletwinkel vlakbij ground zero. Het koopvirus wilde maar niet toeslaan. Ik liep wat verdwaasd rond om na 'n uur mezelf [View Full Entry]

Published: April 8th 2008 | 94 Views | [diary=264365]

Blossom

Man man, di's gaaf! Merk dat ik veel te druk ben met indrukken opdoen dan mijn camera indrukken... dumb dumb dumb. Gelukkig hebben we altijd nog flickr! [View Full Entry]

Published: April 6th 2008 | 84 Views | [diary=263706]

Mijn hotelbazin
Hoog!
Chrysler Building

Ok. Tweede dag New York. Nog katerig van de avond stap ik in de trein. Lekkere muziek op (dankjewel Judith!) en een boek van Grunberg in mijn handen "Grunberg rond de Wereld". Een verzameling van zijn columns uit de NRC. Vooral erg goed en grappig geschreven. Goed gemutst lees ik dit alles en proest het uit van het lachen. Mensen om me heen gaan langzaam van me wegschuiven. Mij goede zin vertaalde zich ook in een enorme glimlach op mijn smoel. Achteraf leerde Liane me dat ik dus de "Crazy Man on the Train" was. Het is hier ten strengste verboden [View Full Entry]

Published: April 5th 2008 | 70 Views | [diary=263309]

"I could have been killed ya know!" schreeuwde een oud dametje naar me. "Yeah, me too!" beet ik haar instinctief terug. Mijn eerst half uur New York en was al compleet geassimileerd, lekker. Niemand stopt hier voor een rood voetgangerslicht en de straat schuin oversteken is schijnbaar traditie. Deze dame deed er te lang over en de bestuurder van de auto vond het nodig een flinke stoot gas extra te geven om het mens de stoep op krijgen. Rare eerste indruk van deze wereldstad. Mijn slaapadres is bij Liane in Queens, zo'n 40 minuten met de metro van hartje Manhatten. Ik [View Full Entry]

Published: April 3rd 2008 | 61 Views | [diary=262707]

« back 1 10 20 next »