bazinski - Hans Patries & Sophie

Hans Patries & Sophie 17 maart begint onze reis naar Thailand, Australie en China. Tot dan !
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: October 20th 2007
Last Login: October 4th 2008

by bazinski, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

June 6th 2008

Hainan en strand

Asia » China » Hainan
uitzicht van ons balkon
uitzicht van ons balkon
links op de tropische tuin en rechts de Zuidchinese zee
Na al dat reizen waren we op een gegeven moment toe aan vakantie, klinkt misschien raar maar reizen in China vergt ook enige inspanning. We hadden genoeg ploeterende Chinezen gezien, rijstvelden en waterbuffels dus snel en iets eerder dan gepland naar het Hawaii van China: de provincie en tropische eiland Hainan. De eerste 2 dagen zouden we in een boomhut verblijven in een ecologisch boedhistisch themapark. Op zich een goed plan echter niet met de tropische temperaturen en vochtigheid van dit seizoen. Hoewel het Tarzan & Jane hutje er erg leuk uitzag hebben we toch na een nacht zweten en mo [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 146 Views | [diary=235673]

DE boomhut
lekker dobberen in de zee
veel vlinders

May 29th 2008

Chengyang & Ping'an

Asia » China » Yangshuo
Een Dong Familie
Een Dong Familie
op het platteland mag je meer dan 1 kind hebben.
Bij de Giggling Tree werden we opgehaald door John onze gids voor de komende 5 dagen. Na een vrij lange rit naar Chengyang van 6 uur kwamen we aan in het gebied van de Dong minorities. Mooi gebied bekend om de bruggen van wind en regen en drumtorens. Geen geldmachines hier en afgelegen. Best leuk behalve als ook blijkt dat ons onderkomen wel een behoorlijk Chiness plattelandskarakter kende. De WC was van Chinese makelij mooi geplaatst onder de douche, dus je doucht in de afvoer van de WC. Tel daar bij op dat we enkel koud water hadden, de electriciteit uitviel [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 112 Views | [diary=235664]

karakteristiek beeld van Chengyang
voorstelling op het dorpsplein
school is uit

met veel chinese studenten
met veel chinese studenten
op de foto en vaker dan 1 keer...
We hebben al weer 3 dagen geleden Yunnan achter ons gelaten en daarmee afscheid genomen van de Tibetaanse, Naxi en Bai bevolking (veel authentieke dorpen). Momenteel zitten we in de aangrenzende provincie Guangxi in de bekende plaats Yangshuo, hier komen we meer buitelandse (en ook nederlandse) toeristen tegen. Na aankomst op Guilin airport zijn we op Chinese wijze (rechts & links inhalend en toeterend) naar ons hotel gebracht, blij dat we konden uitstappen en snel nog even het drukke centrum konden verkennen. Leuk maar erg toeristisch met de bekende winkeltjes, barretjes etc.. De volgende [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 102 Views | [diary=235662]

Asia » China » Yunnan » Dali
foto of pentekening
foto of pentekening
langs het Erhai Lake bij Dali gefotografeerd
De reis vanuit Zhongdian viel mee, 6 uur in de bus maar wel in een boeiend en afwisselend landschap. Af en toe oponthoud in de bergen doordat men met dynamiet aan de gang was. We werden bij binnenkomst in onze hotelkamer aangenaam verrast vanwege de europese toilet terwijl we hadden gelezen dat er 2 chinese toiletten zouden zijn met daarboven de douche ! Het hotel ligt midden in de oude stad van Dali dus restaurantjes en winkeltjes voor de deur. In plaats van de fiets hebben we de volgende dag toch maar de auto genomen (rondje meer is ca 125 km) [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 90 Views | [diary=235654]

de bekende pagode in Dali
ploeteren in de rijstvelden
Trouwe viervoeters

May 19th 2008

Zhongdian

Asia » China » Yunnan » Zhongdian
Zo, even weer wennen op 3300 meter hoogte. De kalkterrassen op weg naar Zhongdian hebben we linkis laten liggen vanwege de mist, lichte regen en vermoeidheid van de trekking. Het Tibetaanse hotelletje, Songtsam naast het klloster, was erg leuk en kuns. Het Tibetaanse eten (oa Yak beef) s'avonds smaakte heerlijk. Op onze huisslippers door naar de kamer voor een welverdiende nachtrust. De volgende dag na het ontbijt met yak melk (zoetig) hebben we het grootste Tibetaanse klooster bezocht gesticht door de 5e Dalai Lama. Prachtig ,als de zon doorkomt , op de gouden daken van de tempels. Goed leve [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 97 Views | [diary=235653]

hij wilde zo graag op de foto
gouden daken
vrolijke voordeur

Het werd dus woensdag de 14e mei dat we naar de TLG afreisde vanuit Lijiang. S0-Phi was weer lekker opgeknapt maar nu was Patries aan de beurt voor een feestje in haar maag- en darmstelsel. Deze keer in combinatie met een steile klim in de TLG dus een ieder kan zich voorstellen dat dit even afzien was... We begonnen de 1e dag wel met mooi weer wat garant stond voor vele mooie uitzichten in de gorge. Na ca 4 uur hiken (we took the shortcut) kwamen we moe maar voldaan op GuestHouse Halfway aan. Gezellig bijpraten (vele nieuwe reistips) onder het [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 105 Views | [diary=235650]

Toch nog even in Lijiang

Asia » China » Yunnan » Lijiang
Jade Spring park
Jade Spring park
alleen de zon ontbrak nog...
Reizen in China betekent soma ook je maag en darmen legen. Sophie was ditmaal de klos en werd kort maar hevig ziek. Hierdoor hebben we onze hiking trail moeten verzetten en hebben dit in overleg met de lokale reisagent kunnen verschuiven. Phie had het goed te pakken maar na een uur of 12 kon ze weer voorzichtig gaan drinken en eten en dus op krachten komen. Om iedereen verder gerust te stellen: de zware aardbevingen in China hebben we niets van gemerkt, die vond plaats in de buurprovincie Sechuan (stad: Chengdu die we niet hadden opgenomen in onze reis gelukkig). De [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 67 Views | [diary=235652]

Lijiang

Asia » China » Yunnan » Lijiang
So-Phi in galop
So-Phi in galop
over de berg naar het klooster
Onze vlucht naar Lijiang was verzet naar de ochtend, we vlogen via Kunming. We werden opgehaald door een Chinees sprekende chauffeur die ons via zijn mobiel in verbinding stelde met onze (redelijk) Engels sprekende gids die nog in de bergen rondliep. Met koekblik busje door naar ons hotelleke in Dayan (het oude centrum van Lijiang) via een schitterende landelijke omgeveing. We zijn echt aangekomen op het platteland. Het courtyard hotel gerund door Naxi vrouwen viel niet allen mee, het is een ontzettend leuk en authentiek verblijf. Na de aarbeving eind 20e eeuw is het dorp met hulp vanuit H [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 82 Views | [diary=235648]

even poseren met de Naxi dames
dasje kopen voor de opa
Oorspronkelijke winkels

Lunch: weer in het Chinees bestellen
Lunch: weer in het Chinees bestellen
Blijft altijd leuk en een verrassing wat je op je bordje krijgt.
Van woensdag 7 mei tot vrijdag 9 mei verblijven we in -Suzhou: Garden View Hotel ter vrije besteding. Op 9 mei worden we 'sochtends opgehaald voor een excursie naar TongLi: http://www.bennenk.com/China2001/Tongli.htm 's avonds overnachten we weer in Shanghai hotel in ons bekende hotel. De eerste dag in Suzhou (niet een echt klein plaatsje wat we verwacht hadden, wel leuk) gaan we langs het zijde museum. Vrij saai, de rupsen noch de mensen zijn in het geweer in het productieproces wat de reisgids ons wel had beloofd. Het was leuker op de Noordelijke Pagode (Beisi Ta) en op de gondel waar o [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 80 Views | [diary=235646]

Ontspannende boottocht..
Bovenop de Pagode
Ingang tuin van de Nederige Ambtenaar

May 6th 2008

Ni Hao Shanghai

Asia » China » Shanghai
Op maandag 5 mei om 9.25 uur zijn we vertrokken uit Sydney en om 18.05 uur landen we op Shanghai: Pu Dong Airport. Hier verblijven we 2 nachten in het Pujiang hotel in het centrum: http://www.pujianghotel.com/e-cn-2.htm Leuk historisch hotel uit 1846, slapen en een uitgebreid ontbijtbuffet en op naar het oude gedeelte van Shanghai. Erg leuk, het oude theehuis en de zigzag brug (is om de kwade geesten te verdrijven) en honderden winkeltjes en kraampjes. We hebben daar verse bloemthee gedronken, er wordt een bol in een glazen pot gedaan, heet water erover en de bol ontluikt tot een bloem, b [View Full Entry]

Published: January 13th 2008 | 74 Views | [diary=235644]

DE thee
Toegangspoort tot de oude stad
de oude stad

« back 1 10 20 next »