by anssku, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 ... 120 next »

Tanaan aamulla herasimme ilmeellisiin aaniin. Olin jo lahes unohtanut milta sateen ropina kuullosti ja sehan kuullosti ensialkuun rattoisalta. Sitten, kun sita jatkui ja jatkui, vaikka valilla naytti kirkastuvan, se alkoi hieman kyllastyttaa. Ilmanlampokaan ei tanaan noussut juurikaan 10 asteen ylapuolelle. Olen nyt ollut kiitollinen takistani, jota olen raahannut mukana tanne asti, vaikka olen monena aamuna ollut jattamaisillani sen jonnekin asemalle. Kylla sen varmaan viela lahjoitankin jollekin asemanlapselle, silla tuskin tata kylmyytta muualla jatkuu. Tama on nyt pohjoisin paikka, jossa t [View Full Entry]

Published: April 6th 2009 | 30 Views | [diary=388192]

Nyt alkavat maisemat jo nayttaa pohjoiselta ja ilmastokin on sen mukainen. Luulin, etta Amritsarissakin oli ollut jo viileampi, mutta siella oli kuitenkin paivalla hyvin kuuma. Taalla sita vastoin saa nauttia palelemisen ylellisesta tunteesta. Vahan aikaa olin t-paitasillaan, kun etsiskelimme majapaikkaa, vaikka viilealta tuntuikin. Halusin tuntea viileyden ymparillani. Sitten kuitenkin ilman viela iltaa kohden kylmetessa annoin periksi ja laitoin villapaidan paalle. Arvioisin, etta taalla on nyt alle 15 lamminta. Paivemmalla oli ehka lahelle 20. Katselin havupuita silla silmalla, etta neha [View Full Entry]

Published: April 5th 2009 | 28 Views | [diary=387917]

Kultainen temppeli on taman kaupungin sydan. Siella nousee esiin sikhilaisyyden seka hienoimmat etta pahimmat piirteet. Hienoa on, etta he tarjoavat temppelin yhteydessa ilmaisen majoituksen ja ruokaakin saa kuka vain taysin ilmaiseksi. Sotaisuus sita vastoin on piirre, mika minua ei miellyta tassa uskonnossa. Museon lukuisat taulut olivat taynna vakivaltaisia kuvia, joissa sikhit olivat verissa pain taistelutantereella tai jotakin marttyyria keitettiin tai sahattiin elavalta. Sotaisuus nayttaisi kuitenkin nykyaan olevan sivuroolissa. Miekkoja kylla myydaan matkamuistomyymaloissa ja muutak [View Full Entry]

Published: April 4th 2009 | 36 Views | [diary=387611]

Mina ja sikhi-vauva kultaisella temppelilla.
Mina ja sikhi-vauva kultaisella temppelilla.
Eras aiti halusi otattaa minusta kuvan vauvansa kanssa
Eilisesta paivasta: Aamun vietimme viela Chandigarhin ylellisesssa ymparistossa. Olihan se kylla hyvin lansimaalainen kaupunki! Kaupunki olisi aivan hyvin voinut olla kuin jokin rikas ja hyvinvoiva Euroopan suurkaupunki ainakin ydinkeskustaltaan. Kun siirryttiin vyohykkeiden reunamille, loytyi myos hieman enemman intialaistyylista nuhjuista kioskia ja kerjalaisiakin nakyi muutamia. Tosin tormasimme kylla pariin aika huonokuntoiseen kerjalaiseen ostosparatiisin keskellakin illalla. Tuli hieman suuttunut olo, ajattelin: Miten osaatte rakentaa tallaisia hienoja kauppoja ja nain loisteliaan kau [View Full Entry]

Published: April 3rd 2009 | 37 Views | [diary=387318]

Olemme nyt Intian ainoassa suunnitellussa kaupungissa. Ranskalainen arkkitehti sai 1950-luvulla tehtavakseen luoda kaupungin lahes tyhjasta. Kaikesta huomaa, etta tama on viimeisen paalle suunniteltu kaupunki, mika on hyvin epaintialaista. Kadut ovat taalla pitkia leveita ja taysin suoria. Yleensahan kadut nayttavat kartoista kuin koukeroiselta kirjoitukselta, kuten Delhin kadut. Delhissa on jatkuvia umpikujia ja teita, jotka kiemurtelevat matomaisesti. Taalla taas kaupunki on jaettu tarkkoihin sektoreihin, ja kaupunginosat ovat nimeltaan sektori 18 ym. Kaikki sektorit ovat yhta suuria ja paak [View Full Entry]

Published: April 1st 2009 | 47 Views | [diary=386734]

March 31st 2009
.... Asia » India » National Capital Territory » New Delhi
Lahdimme tanaan taas seikkaileen taalta rauhallisesta Sirswal wiew hotellimme kaduilta keskustaan. Taalla on kylla ihanaa, kun vaikka kadut ovat taynna elamaa, siella saa reissaaja kuitenkin olla rauhassa. Edes paabasaarikaduilla kauppaaminen ei ole niin kovaa kuin Central parikin ymparistossa. Eksyimme Baliza basaariin, missa kaupustelu oli hyvin kiihkeaa ja sen ulkopuolella puistossakin joku tuli koko ajan tyrkyttamaan aurinkolaseja tai koruja. Yhdella kauppiaalla, joka kaupusteli korvan puhdistusta, oli vihko mukanaan, johon hanen asiakkaansa olivat kirjoittaneet palautetta. Han kehui, etta [View Full Entry]

Published: March 31st 2009 | 33 Views | [diary=386444]

Luin lehdesta, etta eraassa Gujaratin kaupungissa oli aloitettu kamppania muovijatteita vastaan. Lahtokohtana jutussa oli, kuinka lehmat karsivat syotyaan muovia. Tekstissa kuvattiin tarkkaan lehmien karsimysta ja kerrottiin, kuinka eraankin lehman suolistosta oli loytynyt 35 kiloa muovijatetta, johon se raukka oli sitten kuollut. Tallaisten kamppanioiden puutetta olen juuri ihmetellyt! Tassa oli kylla mielenkiintoinen asetelma, erikoiset lahtoargumentit. Uskon kuitenkin, etta lukijoiden herattelyyn huomaamaan asian tarkeys on tehokasta vedota juuri lehmien hyvinvointiin. Jos vedottaisi vaikka [View Full Entry]

Published: March 30th 2009 | 38 Views | [diary=386056]

March 27th 2009
Matka maailman aariin Asia » India » Gujarat
Ei ole kylla koskaan ollut nain hidas netti. Pitaa kirjoittaa worldPadilla silla aikaa, kun yritan avata blogiani. Joka sivuston avaamiseen menee noin 3 minuuttia. Matka Diulta Porbanderiin: Saapuessamme asemalle hieman 7 jalkeen aamulla, meille kerrottiin etta valtion bussi Dwarkaan oli juuri lahtenyt. Eras matkatoimiston mies sanoi, etta privaattibussin pitaisi hureistaa kohta aseman ohitse. Han komensi meidat tien varteen odottelemaan. Kiipesimme muurille kesyja kulkukoiria pakoon, mutta eras niista hyppasi ketterasti 1,5 metrin korkuiselle aidallekin. Joskus olen kauhistellut, miten [View Full Entry]

Published: March 27th 2009 | 50 Views | [diary=385292]

March 25th 2009
muutama sana Asia » India » Daman & Diu
Jaan kylla suuresti kaipaamaan Diuta! Huomenna lahdemme jatkamaan matkaa Dwarkaan, joka on myos rannikolla ja Gujaratissa. Olen unohtanut mainita, etta Diu on oikeastaan oma laaninsa. Tama alue pysyi pitkaan Portugalin hallinnassa ja ihmiset taalla, jotka ovat syntyneet ennen vuotta 1961 ovat edelleen Portugalin kansalaisia. Ensimmaisina paivina ihmettelimmekin, kun niin moni kertoi meille olevansa portugalilainen. Sen jalkeen eras seta selvitti meille asiaa ja han tuntui olevan hyvin tyytyvainen Portugalin kansalaisuudestaan. Monet tulevat tanne Diulle, koska taalla on halpaa viinaa. Se on t [View Full Entry]

Published: March 25th 2009 | 39 Views | [diary=384706]

Olen viime kirjoituksissani kertonut paljon tekemisistamme. Nyt ajattelin pohtia jalleen Intian olemusta. Milta Intia on nyt uudelleen tulemiseni jalkeen vaikuttanut? Aikalaillahan samanlaista se on kuin muistelinkin, samanlaista kuin idassa pain. Intia on meluinen, yhta aikaa taynna karsimysta ja iloa, se on mopojen toottailya, pakokaasuja, hiekkapolya, vehreita palmuja ja vareissaan loistavia kukkia, se on nuorten miesten yhteiskunta, (minne tahaansa katseeni nostankin, lahes aina se kohtaa uteliaasti katselevan nuoren miehen) upeita temppeleita, ihania sadunomaisia pikku-palatseja, junia [View Full Entry]

Published: March 24th 2009 | 42 Views | [diary=384414]

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 ... 120 next »