Wallie - Matthijs van Walbeek

Matthijs van Walbeek Haaaaaaaai

Het kost te veel kracht om te schrijven, jullie teveel om te lezen, maar nu kunnen me ouders tenminste traceren. Door de publieke wijze een lichte bias (dus af en toe onzichtbare zwarte balkjes, focus slechts op de rode draad) maar genoeg om een goede indruk te krijgen van de mooiste levensstijl die er is...de nomadlevensstijl!!!! Ik probeer natuurlijk ook een beetje te mailen.

Het was even kiezen, maar het begint met het afronden van mijn afstudeerproject over Uganda. Daarna heb ik een taaie poging tophockey en spaans in Madrid gewaagd, alvorens in Mei 08 de wat grotere reis starte in Vancouver. Met enkele Gieren (hockeyteam Groningen) besloten we een roadtrip te gaan maken, inderdaad zoals de film, alleen dan beter hehe. Waarheen maakte niet echt uit, dus bepaalde het lot Canada. De westkust leek in ons straatje te passen en zo werd Vancouver het startpunt. Andere gieren-legendes Ruud en Krakers moesten nog proefwerkjes maken en zouden begin Juli in Mexico City de bende van nieuw élan voorzien. Op weg richting Panama, want daar ergens vandaan zou eind augustus het vliegtuig terug vertrekken, inclusief ingecalculeerde daagjes Miami Beach, om vervolgens te gaan focussen op ´a proper job´, ´a decent haircut´ en dus een verantwoordelijk levensstijl weer aan te nemen.. alles liep net even iets anders.... nu alweer vele maanden verder.... op deze site kunnen enkele sporen en brokken van mij en de anderen worden gevolgd.....

Ik heb alle verhaaltjes een beetje ingedeeld, zijn er te veel, Lang verblijf ik gemiddeld 2 a 3 dagen op eenzelfde plek, soms beetje te veel van het goeie maar wel mooi......Het is lastig de reislijn weer te geven, ik probeer wat kaartjes te maken enzo. Zuid Amerika is op dit moment aan de beurt!

Kusje!!

Mateo

HUIDIG LAND: COLOMBIA

VOLGEND LAND

Klik hier voor de letterlijke rode draad van mijn reis in een plaatje!!

Private Message Subscribe 1 Forum Posts Top Photos Blog Map
Joined on: October 27th 2008
Last Login: December 31st 2009

by Wallie, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

By Wallie
November 16th 2009
Colombia South America » Colombia » Medellin
En toen was het de beurt aan Zuid Amerika....Colombia lag het dichtsbij dus doe mij die maar dan!!!....Alles begon het met een piepklein staartje.... Voor meer indruk van het leventje hier heb ik videos toegevoegd...zie einde text....er weer meer mogelijk dan gedacht :) Costa Rica-Panamá-Colombia Stond ik daar, mijn hele klerenkast bij me om 5 uur sochtends op het vliegveld van San Jose...euh je krijgt geen ticket...waddan...nou je hebt geen onnward vervolgticket. Hartstikke fijn allemaal, sta je daar. Ik terug de bus in naar SJ, ellendig ouwehoeren met de betreffende ma [View Full Entry]

Published: December 2nd 2009 | 129 Views | [diary=453760]

Portobelo
Cartagena
Taganga

Het laatste wapenfeit op deze site, zo zocht ik net op, dateert alweer van 7-8 maanden geleden. Springlevend is deze man echter nog steeds, tenminste leven doet ie zeker, springen af en toe, eerder de hangmat. Respect voor de anderen (Theunissen en co) die iets frequenter schrijven. Bij deze een kleine update in de vorm van een vogelvluchtige maar meer dan ooit verzorgde herfstspecial aangezien er niet alleen aan een nieuw hoofdstuk wordt begonnen, maar ook een nieuw boek... Nederland Wat gebeurde er sinds maart. Enige tijd heb ik de hangmat en ladiesnight van Bocas del Toro o [View Full Entry]

Published: November 4th 2009 | 96 Views | [diary=444167]

Arenal vulkaan
Drankje met Wout en Lies in Havana (Cuba)
met pap in Nicaragua

Levensstijlreflexiemomentje in Maart 2009 Na mijn 2 reizen voor Summum was ik moe. Na de reis met mam door Mexico, Guate en Belize was ik erg moe, Na Cuba was ik meer dan gebroken en na de Mamboreis was ik praktisch dood. In dit jaar heb ik een paar in 1 gepropt. Wordt erg oud geschat, taai, maar komt ongetwijfeld ook door mijn huidige grove en imagematige baard. Het einde van dit toch redelijk noemenswaardige avontuur is in zicht en het is tijd om even stil te staan, dat wat eigenlijk steeds niet kans krijgt. Wat velen denken is dat het [View Full Entry]

Published: March 20th 2009 | 82 Views | [diary=383191]

plaatje
Tapir!!
plaatje

Na de 3 weken reunien was het tijd voor iets nieuws! Voor mijn gevoel had ik er eerlijk voor gewerkt en dit bracht mij in Cuba!! Vooraf was het spannend, had anderen uitgehoord over het land, hoe aan te pakken. Het bleek nu achteraf misschien wel de mooiste weken uit mn leven...ultieme tijd gehad en moet nu vechten om mijn 1e plaats met Mexico. Met wat noodvreten in de rugzak ging ik in stijl het vliegtuig in..alleen en zonder ook maar iets van te voren hebben geregeld vloog ik naar het veelbelovende eiland. Ondanks genoeg reiservaring blijft het spannend aankomen. Als [View Full Entry]

Published: March 19th 2009 | 157 Views | [diary=383175]

Bienvenidos a Havana...
het echte werk...
Historia

Nostalgie en toch nog Baja California in Mexico, creatieve ingang naar Guatemala en afwisseling in Belice......!!!! Met moeders en de backpackert 3 weken door midden amerika....moet zeggen dat zullen er niet al te veel doen!! Begin beetje misgelopen, had zelf niet geslapen an te wilde nacht in Pan City maar kwamen toch allebei terecht in het afgesproken Hostel, het was allemaal zooooo goed voorbereid! Wat hebben we allemaal gedaan??? Euhueheuhe Nou, Mexico City beken, Veracruz, via Tabasco dit keer richrting de maya ruines en daarna op een mooie alternative manier met bootjes naar Guatemala [View Full Entry]

Published: March 20th 2009 | 34 Views | [diary=383164]

Februari 2009 283
Februari 2009 108
Februari 2009 307

Laaste tijd weer meer gezien en geleerd dan vele jaren daarvoor. Dat wat eerder een irreeeeeele kans (butcher weet de uitleg) gekregen had in Tanzania, beetje rondkoekeloeren, is hier gebruikelijker. Beetje pendelen tussen de landen, beetje barbecoa of arroz con mariscos met flor de cana aan het strand..... Levensstijl is wederom kernbegrip. Reizen met de boys en solo...is allebei fijn (of geweest). Mijn mega roadtrip en mn huidige combi en open einde wordt hier erg gewaardeerd....zelf vergeet ik af en toe wat ik heb gedaan....en het gaat door...en zij moeten terug....ik mag....hehe..Solo is o [View Full Entry]

Published: December 4th 2008 | 66 Views | [diary=351282]

By Wallie
November 17th 2008
Panama Central America Caribbean » Panama
In mijn twee weken 'vakantie' ging ik deze keer naar Panama. De dag nadat ik klaar was de TICAbus in, na wat slippartijen in de hooggeberten van zuidelijk Costa Rica en 'leguanen-tonight' als avondeten, kwam ik dan ook na 17 uur rond het 6e ochtenduurtje aan in Panama City. Wat een topstad...en ik wist het ergens al wel. Toen ik 15 jaar geleden de tussenstop maakte hier op weg van Bonaire naar Costa Rica voelde ik al wat voor Panama. De stad is totaal verschillend van alle andere in Centraal Amerika. Wolkenkrabbers creeren hier een ware skyline, die je rustig naast [View Full Entry]

Published: November 17th 2008 | 90 Views | [diary=345981]

DSCN0835
DSCN0866
DSCN0877

Tja en toen kwamen we in El Salvador. We zijn hier niet al te lang geweest, er is niet veel en zo groot is dit land dan ook niet. Het was speciaal om te kijken of we nog wat zouden merken van de burgeroorlog die hier kort geleden nog plaats vond. We hebben 2 dagen vlakbij La Libertad bij een of andere populaire surfspot gezeten...beetje leven, hangen, ping pongen, zwemmen, en uitrusten van...eeeuh...naja beetje chillen. Daarna zijn we naar San Salvador gereden, uiteraard met dat ongeloofelijk fijne hitje door de auto. Een stad als de andere eigenlijk, ellende op straat al [View Full Entry]

Published: October 27th 2008 | 25 Views | [diary=339015]

De reis begon met mijn vlucht naar Vancouver. Het was even beven (in letterlijke zin) bij aankomst. Ik was herstellende van een week feesten in Groningen, afgesloten met het welbekende Martini, om 5 uur sochtends de tas inpakken en voor ik het wist zat ik in de lucht. Op de vraag van de douane wat ik kwam doen en waar ik heen ging kon ik geen antwoord geven, en slechts een ticket over 4 maanden terug uit Costa Rica tonen. Na een groot rood kruis op mijn papiertje kreeg ik alles behalve een voorkeursbehandeling en begon hun showtje. Veel checks later [View Full Entry]

Published: November 17th 2008 | 31 Views | [diary=338998]

In de VS hebben zijn we grofweg via Seatlle, San Francisco, LA, San Diego, Las Vegas en Phoenix gereisd voordat we Mexico binnengingen. Daarbij hebben we de parken als Yosimity, Death Valley en de Grand Canyon niet links laten liggen!! Uiteindelijk zijn we door de staten Oregon, California, Nevada, Utah en Arizona gereden richting Mexico. [td align="center" style="height:194px;background:url(http://picasaweb.google.com/f/img/transparent_album_background.gif) no-repeat left"][img src="h [View Full Entry]

Published: October 27th 2008 | 47 Views | [diary=339000]

« back 1 10 20 next »