WOEI - Yrja VK

Ela, mensen! Eindelijk is het dan zo ver;
Yrja gaat naar Japan! En dit is DE plek voor iedereen om erover te lezen!
Blog Map
Joined on: July 26th 2009
Last Login: August 27th 2009

by WOEI, order by Date newest first.

August 9th 2009
glomp Asia » Japan » Fukuoka » Fukuoka
Vandaag gaan we met de familie naar het strand. De details weet ik niet. Ik versta niet alles wat ze zeggen. Onderweg stopte we ergens bij een school. Schijnbaar gaan we met een hele vriendengroep samen en dat was de verzamelplaats. Het was eerst de bedoeling dat deze mensen gastgezin zouden worden van mongoolse kinderen (het land), maar dat het door de griep niet door was gegaan. Tenminste...dat is wat ik heb begrepen uit wat ze zeiden. Het was ongeveer anderhalf uur tot twee uur rijden. Het zoontje begon zich te vervelen, en hij vindt het dan vooral leuk om zijn [View Full Entry]

Published: August 22nd 2009 | 62 Views | [diary=430095]

August 8th 2009
tok Asia » Japan » Fukuoka » Fukuoka
Vandaag is het zaterdag. Geen les dus. Heb met Charlotte en Joke afgesproken om wat te gaan hangen. We ontmoeten elkaar altijd op school sinds niemand een telefoon hier heeft dat fatsoenlijk werkt. Of ja, bijna niemand dan. Er zijn hier ook mensen die hier wat langer blijven, die hebben zich er gewoon een aangeschaft. We waren eerst van plan om de hele dag in Tenjin te stronpelen, maar ik had nog andere plannen. Ik had eerder gevraagd aan het gastgezin of ze iets zouden doen zaterdag en de moeder zei dat Takakazu voetbalwedtrijden had de hele dag en nog vanalles [View Full Entry]

Published: August 22nd 2009 | 46 Views | [diary=430089]

August 7th 2009
Knor Asia » Japan » Fukuoka » Fukuoka
Na de les ben ik samen met Regin naar de metro geweest. Ze hebben daar een Hello Kitty shop. Het is zo ongeloofelijk populair hier. Niet alleen voor kinderen. Maar voor tieners en zelfs volwassenen ook. We moesten gewoon een kijkje binnen nemen. Ze hebben gewoon alles van hello kitty! Zweetdoekjes (ja, die gebruikt iedereen hier, om hun zweet van hun gezichten af te vegen), etuis, kettingen, ventilatoren, vet percentage meters, usbstick, computer, echt vanalles. Ze hebben ook een gothic versie! Regin wilt graag een hello-kitty onderbroek hebben. Dat hebben we nog net niet kunnen vinden. Maar i [View Full Entry]

Published: August 18th 2009 | 62 Views | [diary=429157]

August 6th 2009
blub Asia » Japan » Fukuoka » Fukuoka
Vandaag op weg naar school was ik weer eens in de trein. Alleen deze keer was er werkelijk iemand die me bleef aankijken. Hij keek ram boos. Misschien haat hij buitenlanders? Was het zijn normale uitdrukking? Who knows! Daarna moet ik een stukje lopen om bij school aan te komen. Een jongen die naast me liep bleef steeds sneakie naar me kijken. Weer met zo'n boze uitdrukking. Het was echt niet mijn dag vandaag. Maar uiteindelijk begon hij tegen me te praten in het Engels! Over wat voor bands ik graag luister enzo. Hij kende de bands niet echt die ik [View Full Entry]

Published: August 18th 2009 | 55 Views | [diary=429154]

August 5th 2009
WOEI! Asia » Japan » Fukuoka » Fukuoka
Ja mensjes, ik ben een beetje sloom. Maar jullie kennen me. Een persoonlijkheid is nu eenmaal moeilijk te veranderen. Waarschijnlijk komt echt alles van de info erop te staan als ik eenmaal thuis ben, haha! Ben nu net terug van kamp trouwens. Maar de datum die de berichtjes hebben is de dag dat ik alles in het berichtje heb gedaan. Ja het heeft een volgorde ! But anyhoooow..... Heb in de trein gekletst met een man. Zeer moeilijk te doen in Japan, niemand zegt wat tegen elkaar. Of tenmisnte vrij weinig en heel stil. Tenzij ze dronken zijn. Dan hoor je [View Full Entry]

Published: August 18th 2009 | 44 Views | [diary=429151]

August 4th 2009
yon Asia » Japan » Fukuoka
Vandaag de eerste echte schooldag. Dus ene waarin ik werkelijk les krijg. Ik vroeg me af of we wel met echt 2 mensen in een klas zaten. En blijkbaar, ja! Dus eigenlijk chillen priveles. Mij leraar heet Ishida Kazuko. Super aardig. Ze heeft eigenlijk vrij weinig keus om wat anders te zijn. We krijgen haar vaak aant het lachen met verhalen over hoe het in onze eigen landen is en over allerlei vreemde dingen die we vinden in Japan. En dat zijn er veel! Ik zal proberen zoveel mogelijk te schrijven in deze blog. Ik vergeet namelijk heel snel XD. Trouwens, iedereen [View Full Entry]

Published: August 12th 2009 | 70 Views | [diary=427537]

August 3rd 2009
Numero trois! Asia » Japan » Fukuoka
Today is the first day of school. Geen idee wat ik moet verwachten...en geen idee hoe ik er moet komen. Midori-san had gelukkig voorgesteld om me de eerste schooldag af te zetten bij school. Dat was echt zo lief he! Het duurt ongeveer drie kwartier om daar te komen en dat ze voor mij meegaat, ongelooflijk! De trein is echt geweldig in Japan. Bij ons zou de inrichting overeenkomen met de metro. De stoelen staan onder de ramen. Ik hoop dat jullie ongeveer snappen wat ik bedoel...anders...PECH!:p Trouwens, ik heb nog niet echt een idee hoe ik de foto's erop kan [View Full Entry]

Published: August 10th 2009 | 79 Views | [diary=426862]

August 2nd 2009
dag 2 Asia » Japan » Fukuoka
Vandaag werd ik wakker en ik dacht...waar the F%$@! ben ik! Maar toen kwam het langzaam weer bij me boven. Ik ben in Japan, HA! Ik had niet echt een idee wat ik moest doen toen ik wakker was....dus gewoon naar de woonkamer gegaan en goedemorgen in het Japans gezegd. Schijnbaar is dat genoeg ^^ Japanners nemen schijnbaar allemaal 's avonds hun douche/bad maar ze zeiden dat ik het ook 's ochtends mocht doen als ik wilde. Ze zijn echt zo aardig allemaal! We hadden okonomiyaki als middageten. Zoek maar op wat het is. Best lekker ;) De kinderen hebben allebei [View Full Entry]

Published: August 8th 2009 | 91 Views | [diary=426328]

DSC02776
DSC02777
DSC02778

July 31st 2009
De Reis naar Japan Asia » Japan » Fukuoka » Fukuoka
Het is dan zover! Japan, here I come! Ik was nog wat vroeger opgestaan om toch nog ff te checken of ik alles had en om ff een crisis te creeeren over welke tas ik als handbagage ging gebruiken. JLO, Moeke en mamy gingen mee om me af te zetten in Amsterdam. We namen de trein in Sittard en ik moet zeggen, je bent ram snel inSchiphol! Natuurlijk moeke kennende...waren we een paar uur te vroeg...Dus we hebben nog een bezoekje gebracht aan de Burger King en starbucks. Ik lust geen koffie, maar de Manga juice ding dat ze daar hadden, [View Full Entry]

Published: August 6th 2009 | 139 Views | [diary=425728]

DSC02690
DSC02701
DSC02680

July 30th 2009
Het is zover! Europe » Netherlands » Limburg
Na lange tijd is het eindelijk zover. Yrja vertrekt naar Japan! Mijn vliegtuig vertrekt om 19.00 u vanuit Schiphol naar Tokyo. Daar moet ik eventjes 6 uur wachten op mijn binnenlandse vlucht die naar Fukuoka gaat. Hopelijk staat daar een chauffeur op me te wachten met zo'n leuk plakaatje met mijn naampje erop. Die brengt me dan naar mijn gastgezin. Ik houd jullie nog wel op de hoogte! Tot over een maand ;) Groetjes Yrja [View Full Entry]

Published: July 30th 2009 | 69 Views | [diary=423897]