Soltana - Soltana

Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: June 10th 2008
Last Login: November 1st 2009

by Soltana, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 next »

August 25th 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
25 augustus 2009 Peruwelz - Ronquières minder warm weer. 7 uur 45 maken we de touwen los en zetten koers naar Ronquières. Als alles meevalt laten we ons verwennen door de scheepslift van Strépy en het hellend vlak van Ronquières. De scheepslift van Strépy is wel een kunstwerk. Nog mooi onderhouden in tegenstelling met het hellend vlak. Bij de scheepslift hebben we geluk, direct binnen met een spits. Het hellend vlak moet je wat meer tijd voorzien. Er werkt maar één bak. We leggen aan na het hellend vlak om morgenvroeg direct richting Brussel te varen. Een Nederlands koppel helpt bij [View Full Entry]

Published: August 25th 2009 | 13 Views | [diary=431139]

problemen in een sluis
scheepslift Strépy
door die deur moeten we straks buiten

August 25th 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
17 augustus 2009 Nogent sur Marne - Cergy . begin voormiddag wat fris, rest van de dag warm. Van hebben we ons eens goed laten gaan. 84 km, de hele Seine tot het kanaal L’Oise. De doortocht door Parijs centrum viel nog mee. Goed kunnen doorvaren, weinig sluizen en aangekomen in een prachtige haven van Cergy. Geen havenmeester meer om 18 uur 55, dan maar gratis liggen. Morgen varen we verder. 18 augustus 2009 Cergy - sluis Sarron . heel de dag stralend weer. Vandaag is het de verjaardag van onze zoon Jan. Spijtig dat we daar niet kunnen bij zijn. [View Full Entry]

Published: August 25th 2009 | 8 Views | [diary=430967]

August 16th 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
14, 15 en 16 augustus 2009 Nogent sur Marne heel het weekend heel warm weer. Chris en Jöel komen in de namiddag aan. Josiane heeft een koud buffet klaargemaakt voor het geval de bezoekers door één of andere reden later zouden zijn. Het is middernacht als we naar ons bedje trekken. Voor zaterdag is er een vaartochtje voorzien. En het mag er wezen bij deze hoge temperaturen. Na een 12-tal km leggen we aan, gelukkig hebben we wat schaduw. Tegen 17 uur 30 zijn we terug. Iedereen onder de douche (elk apart ) en klaar om op restaurant te gaan. Alle [View Full Entry]

Published: August 16th 2009 | 14 Views | [diary=428725]

jachthaven Nogent sur Marne
typisch engels kanaalbootje
broertje blijf van die bil

August 13th 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
13 augustus 2009 Nogent sur Marne heel de dag mooi weer. Morgen komt het bezoek aan. Daarom in de voormiddag naar de markt geweest voor inkopen te doen voor het weekend. Na de middag naar een warenhuis voor nog wat andere spullen. In de late namiddag aan de kuis begonnen, binnenkant van de boot. Morgen komt de buitenkant aan de beurt. [View Full Entry]

Published: August 13th 2009 | 12 Views | [diary=427885]

L'église Saint-Saturnin

August 12th 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
12 augustus 2009 Meaux - Nogent sur Marne heel de dag prachtig weer. Het is 8 uur en precies wil iedereen hier weg in Meaux. Er blijven maar een paar boten liggen. We vertrekken achter een huurboot, maar die laat ons al vlug voorbijsteken. De sluizen gaan goed en de korte tunnel van 300m ook. Er zijn weinig vrachtboten. Om 13 uur zijn we in Nogent. Hier blijven we tot maandag liggen. In het weekend komt Chris en Jöel op bezoek. We bezoeken vlug de stad (met de fiets). Morgen gaan we het wat grondiger aanpakken. Verschrikkelijk warm vandaag. [View Full Entry]

Published: August 12th 2009 | 10 Views | [diary=427662]

Marne
ligplaats Nogent

August 11th 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
11 augustus 2009 Meaux voormiddag beetje regen rest van de dag mooi weer. 11 augustus, speciale dag, de verjaardag van de schipper. In de voormiddag naar de markt. Na de middag de boot klaarmaken voor het vertrek morgen. Olie nazien, filter kuisen, wat poetsen en de watertank vullen. Na deze klusjes nog een fietstochtje gemaakt. Vanavond naar het restaurant om eens goed te genieten. AANDACHT Vanaf 14 augustus geen internet meer in frankrijk. Zodra we de Belgische grens over zijn kunnen we terug aan de blog werken. [View Full Entry]

Published: August 11th 2009 | 12 Views | [diary=427379]

het feestvarken aan het ontbijt

August 10th 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
10 augustus 2009 Meaux heel de dag mooi weer. Josiane gaat naar de wasserij. Als er eentje in de buurt is in een jachthaven moeten we er van profiteren. Na de middag fietstochtje naar het “ Parc naturel du Pâtis”. [View Full Entry]

Published: August 10th 2009 | 9 Views | [diary=427111]

August 9th 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
9 augustus 2009 Meaux heel de dag mooi weer. We zijn terug, even geen tijd gehad om te bloggen. Donderdag zijn onze gasten , Cecile en Robert aangekomen. Uitpakken en een welkoms drankje. Dan rustig aan naar de stad om de bijzonderste bezienswaardigheden te bekijken. Bijpraten hoort er ook bij. 's avonds krijgen we zelfs een miniconcert van een schipper. Hij speelde saxofoon en zonder valse noten. De zaterdag markt bezoeken we ook. Eén avond gaan we chinezen en zaterdag worden we uitgenodigd door onze gasten in restaurant la Péniche, een bootrestaurant. Mooi kader en lekker. Zondag na [View Full Entry]

Published: August 9th 2009 | 11 Views | [diary=426779]

markt Meaux
recht uit Gent

August 3rd 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
3 augustus 2009 Meaux heel de dag prachtig weer. In de voormiddag heeft Josiane de was gedaan en dan een wandeling in de stad. Voor de rest van de dag een fietstochtje voor Charly en de rest zonnen; [View Full Entry]

Published: August 3rd 2009 | 12 Views | [diary=425066]

glasraam in het stadhuis
sluis van Meaux
jachthaven Meaux

August 1st 2009
Vaarreis 2009 Europe » France
1 augustus 2009 La Ferté sous Jouarre - Meaux Even een paar regendruppels onderweg maar voor de rest van de dag stralend weer. Na 43 km komen we aan in Meaux. Een plaatsje vinden is hier wat anders. Uiteindelijk kunnen we aanleggen tegen een andere Belgische boot uit Eeklo. Het vinden van het toeristisch bureau is ook weer niet simpel. We springen even binnen in de kathedraal Saint-Etienne en bezoeken de Jardin Bossuet. Welke bekende producten kunnen we hier vinden? Le Brie de Meaux en La Moutarde de Meaux. Wij gaan er zeker van proeven. [View Full Entry]

Published: August 2nd 2009 | 11 Views | [diary=424440]

kathedraal
gezien in de Jardin Bossuet

« back 1 10 20 30 40 50 60 70 next »