SiriandHaavard - Siri and Håvard

Siri and Håvard Snart klar for ny Brasiltur, på nyåret. Håvard er i gang med å stryke generell-buksa si.
4 Forum Posts Blog Map
Joined on: February 8th 2006
Last Login: January 2nd 2008

by SiriandHaavard, order by Date newest first.

« back 1 10 next »

Nå som vi er tilbake til norsk høst og våre kontorjobber i offentlig sektor, er det på tide å bare sluttføre bloggen vår. De siste dagene i Rio ble hektiske, for det var så mye som skulle rekkes og så liten tid til å rekke det. Derfor fikk vi ikke skrevet alt vi ville skrive i bloggen. Først kan vi ta en liten oppsummering: * Sukkertoppen. Den siste kvelden var vi på Sukkertoppen (Pão de Acucar), som på en måte ligger litt "uti" bukta (i motsetning til Corcovado (m/Kristus-statuen) som ligger inni byen). Sukkertoppen gir en fantastisk utsikt inn over Rio [View Full Entry]

Published: September 30th 2006 | 79 Views | [diary=92095]

I vaare oeyne er Rio de Janeiro enda fetere enn den evigvarende hypen rundt byen skulle tilsi. Utrolig fascinerende by. Og byens "stygge" elementer (fattigdom, slitasje m.m.) er med paa aa gjoere byen enda mer fascinerende. De store sosiale forskjellene ER en uting, uten tvil. Samtidig er disse forskjellene helt grunnleggende for dynamikken og livet i Brasil. Veldig vanskelig aa forklare dette, men vi kan proeve ved en senere anledning. Uansett, vi har opplevd mye forskjellig. Blant annet var vi paa tur i favela (fattigbydelene som i all hovedsak ligger oppover langs aas-sidene her i byen) og [View Full Entry]

Published: September 18th 2006 | 85 Views | [diary=89531]

Etter et par dager paa reisefot er vi kommet til Ouro Preto. Her ble det i sin tid funnet gull og edle steiner, hvilket dannet grunnlaget for fremveksten av denne byen. Her er det kirker, gamle gruvearbeiderskoler, universiteter, kafeer, museer; alt i gammelkolonialsk stil (bygget av portugiskerne ved hjelp av slaver paa 1700-tallet). Den ligger imellom aaser og fjell inne i landet i delstaten Minas Gerais, og har cirka 45000 innbyggere (i sentrum). Det er en utrolig fin by som vi dessverre ikke faar anledning til aa nyte fullt ut. Grunnen: vi er blitt syke. Det har vaert en del ruskevaer [View Full Entry]

Published: September 13th 2006 | 77 Views | [diary=88430]

Itacare
Itacare
Vaart lille hotell ligger rett ved denne deilige stranda!!
Vi har naa kommet til Itacaré, som er et av Brasils strandparadis. Vi kom hit natt til i gaar, etter en dag med reising, forsinkede og overfylte busser, poesregn, overpriset taxi m.m. I gaar regnet det, men i dag har det vaert fint vaer og da er Itacaré bare strand og idyll. I gaar var det nasjonaldag i Brasil, og det feirer brasilianerne paa same maate som de feirer alt mulig annet (karneval, kristne helgener, afro-brasilianske gudeskikkelser m.m.); de spiller musikk og drikker oel og caipirinha. Dessuten er det stort surfe-stevne i byen naa, saa det er mye folk her og [View Full Entry]

Published: September 8th 2006 | 195 Views | [diary=87451]

Pelourinho
Pelourinho
Den historiske delen av Salvador, det var her slavehandelen foregikk.
Tilbake fra Lençois og et par tre dager til skulle tilbringes i Salvador(en by som er vanskelig aa beskrive, men maa oppleves). Mye aa se og oppleve, blir mye om vi skal skrive om alt, saa her er et utdrag ihvertfall. Som vi tidligere har sagt er det mye gatebarn i Salvador, vi var der saa mange dager at vi etterhvert kjente fjesene paa de godt. Vi er veldig triste pga de. de er tynne som streker, kledd i filler uten sko og er sultne og desperate. vi har sagt nei til de hele tiden, men idag har vi bestemt oss [View Full Entry]

Published: September 7th 2006 | 93 Views | [diary=87222]

Klesvasking
Klesvasking
Her trengs ikke 1200 omdreininger og finvask. Alt gnukkes og gnies ved elva, og legges til toerk paa de glovarme bergene.
Vi hadde paa forhaand booket en todagers tur til Lençois, som ligger inn i landet i staten Bahia (samme stat som Salvador). Lençois er en bitteliten by (7000 innbyggere) som ligger i Chapada Diamantina, et naturreservat hvor utvinning av diamanter var den store naeringsveien foer i tiden. Naa er det turisme som gjelder, og ikke uten grunn. Selve byen er liten og ekstremt trivelig, og den er omgitt av enorme omraader med skog, elver, fosser, naturlige badekulper, grotter og fjell i de underligste formasjoner. Turistnaeringen er i hovedsak rettet mot naturopplevelser, og byen er virkelig opptatt [View Full Entry]

Published: September 7th 2006 | 83 Views | [diary=87215]

Lokale barn som bader i de naturlige bassengene
Helt vanlig bolig i Chapada Diamantina
Lokalt dyreliv

Utsikt over en bitteliten bit av Sao Paulo
Utsikt over en bitteliten bit av Sao Paulo
Vi fikk komme paa toppen av et hoyt hotell og se paa utsikten. Dette er en enorm enorm by.
No er vi endelig kommet oss litt nordover i landet, paa oestkysten i staten Bahia. Byen heter Salvador og er en eksplosjon av lukter, lyder og mennesker i alle farger og former!! Vi digger stedet allede! Haavard har jo vaert her foer, han var her i 5 uker for ti aar siden, paa spraakkurs. Vi faar ogsaa se de triste sidene av Brasil, masse gatebarn som proever aa selge smykker, armbaand og tyggis og sigaretter. De er jo saa soete, men vi er ikke saa interessert i hverken smykker eller sigaretter saa vi maa bare avvise de. Heldigvis saa gir de [View Full Entry]

Published: August 31st 2006 | 133 Views | [diary=85464]

La oss understreke at vi har det helt fantastisk selv om vaeret er smaasurt og Haavard er blitt forkjoelet! Siris bihuler er forresten helt fine, for de som maatte lure. I dag hadde vi to nye ting paa agendaen; 1) sjekke ut Paraguay med sin grenseby Ciudad del Este, og 2) dra til fugleparken ved Iguacu (Brasil-siden). Vi tok buss fra hostellet til Ciudad del Este. Siri satt og knuget passet halvt i filler og var nervoes da vi passerte tungt bevaepnede grensevakter med lavt blodsukker og tilsynelatende liten humoristisk sans. 30 meter fra grenseovergangen kommer byen Ciudad del Este som [View Full Entry]

Published: August 27th 2006 | 128 Views | [diary=84787]

En Tucan

Siri og lille Cliff
Siri og lille Cliff
Cliff er 3 maneder gammel og veldig leken og soet!!! Han loeper inn paa rommet vaart saa fort han faar sjansen. Han har ogsaa spist en fugleunge idag, fra et rede ute ved bassenget.
Tidlig i dag stod vi opp i leiligheten paa Copacabana og gjorde oss klare til aa reise videre. Etter en taxitur ut til flyplassen i Rio steg vi ombord flyet som skulle ta oss til Iguacu. Iguacu er et spesielt omraade. Det ligger der hvor Brasil, Argentina og Paraguay moetes, og attraksjonen er de gigantiske fossefallene paa grensen mellom de to foerstnevnte land. 80 prosent av fossefallene ligger paa den argentinske siden, ved byen Puerto de Iguazu, mens 20 prosent av fallene ligger i Brasil, ved byen Foz do Iguacu. Noen kilometer unna ligger Paraguay med handelsbyen Ciudad del Este. Denne [View Full Entry]

Published: August 27th 2006 | 94 Views | [diary=84773]

Belle, Siri og Haavard paa Ipanema
Belle, Siri og Haavard paa Ipanema
Hunden er entusiastisk, Siri er snill med hunden, Haavard er skeptisk. Belle elsker kokosnoett-saft!!
----------- Vi er ankommet Rio! Det er smaakjoelig, men likefullt fantastisk fint! I følge en brasiliansk avis saa HAGLET det i Rio for et par dager siden. Det var nok et forbigående fenomen... La oss gaa litt tilbake i tid: Vi lettet fra Gardermoen 15:45 onsdag ettermiddag og landet i Paris droeye to timer senere. Paa Charles de Gaulle er det jo alltid spennende, og denne gangen var det "unattended luggage"(gjenglemt bagasje) og "stramme fjes med maskinpistol" som stod paa programmet. Etter at en kvinnelig fransk soldat hadde faatt flashet vaapenet i tjue minutter, var hun fornoey [View Full Entry]

Published: August 24th 2006 | 131 Views | [diary=83345]

Haavard paa Ipanema