Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

Roger Federer - Jeroen

Jeroen Traveling through Central America. MAKING EVERYBODY AT HOME JAELOUS!

Current top 3

1. Snorkeling and partying on Caye Caulker
2. Jungle trip Tikal, by night
3. Tubing down a river in Belize

Right now in : Costa Rica to do some serious wild water rafting

Next country to visit: Nicaragua

Om foto´s te bekijken klik op Gallery en dan op de foto. Hoor graag hoe het leven in Nederland is.

Books so far:

* The unbearable lightness of being
* Gouden handboeien
* De Glembays
* The full montezuma
* Inmortality
* Lonely planet van Guatemala en Centraal Amerika
Blog Map
Joined on: November 27th 2007
Last Login: April 9th 2008

by Roger-Federer, order by Date newest first.

Na maanden gereisd te hebben, is het nu tijd voor een inburgeringscursus in Holland. Heeft iemand een goed adres? Uiteraard wederom met foto's in de gallery! [View Full Entry]

Roger Federer - Jeroen | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=263646] | 2008-04-06 16:56:20

By Roger Federer
February 29th 2008

Cuba

Central America Caribbean » Cuba » Oeste » La Habana
CUBA Cuba is een verwarrend land. Nog steeds duizeld het enigzins als ik terug denk aan mijn belevenissen. Overigens heb ik met een positieve indruk het land verlaten. Het begon direct goed. Met de neus in de boter. Tijdens de tocht met de vliegveldbus naar het toestel groeide mijn angst. Voor ons doemde de Yakovlev YAK-42 op. Zo´n Russisch toestel waar iedereen je voor waarschuwt. Het zag er afschuwwekkend uit! Antiek ook. Zelfs de verf was al aan het afbladeren. Het interieur was niet veel beter. Vreemd was ook het feit dat de rugleuningen vd stoelen allen naar beneden waren geklapt [View Full Entry]

Roger Federer - Jeroen | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=251162] | 2008-02-29 00:42:52

CULTUUR Costa Rica (CR) is veruit het meest ontwikkelde land van Centraal Amerika. Het heeft zich volledig aangepast aan de behoeften van de Amerikaanse en, in mindere mate, Europese touristen. Hieruit probeert het voldoende financiele middelen te generen voor haar eigen welzijn. Iets waar ze volgens de naburige landen in slagen. Zij zien CR als het leidende voorbeeld. De lijfspreuk van CR is ´Pura Vida¨. Een kreet die iedere Tico en Tica (de lokale inwoners) bezicht. Continu slingeren ze het om je oren. Tegenspraak wordt niet geduld. Tevens heeft CR geen leger. Na de burgeroorlog in [View Full Entry]

Roger Federer - Jeroen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=242809] | 2008-02-04 21:09:14

Bij menigeen voornamelijk (en waarschijnlijk alleen) bekend om het Panama kanaal. Aangezien Panama het land binnen Centraal Amerika is, gezegend met het smalste stuk land tussen de Atlantische en Pacifische oceaan, werd meer dan honderd jaar geleden besloten een kanaal te graven. Veel politieke strijd kwam hierbij kijken. Nadat de Fransen tevergeefs verwoede pogingen hebben ondernomen een vaargeul te graven, heeft Amerika het voltooid. Geld was hierbij de beslissende factor. Helaas, want Canal d' Panama klint een stuk plesanter in de oren. Niet? Panama is een land dat werkt aan zijn onafhan [View Full Entry]

Roger Federer - Jeroen | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=235713] | 2008-01-15 02:01:57

ANTIGUA Gelegen tussen drie vulkanen (vulcano Agua, vulcano Acatenango en vulcano Fuego) ademt deze stad een schoonheid uit die nergens anders te ervaren is. De stad prijkt op de Unesco lijst van beschermde steden, heeft 'cobbled streets', is omringt met ruines en heeft een klassieke koloniale architectuur stijl. Tevens was het de hoofdstad van Guatemala (volgens mij van heel centraal Amerika) onder de Spaanse heerschappij tussen 1543 en 1776. Een aardbeving in 1773 maakte een einde aan deze status. (Pikant detail: de laatste week van mijn verblijf in Antiqua was de Fuego vulkaan actief [View Full Entry]

Roger Federer - Jeroen | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=228905] | 2007-12-20 15:59:18

Na drie weken Centraal America probeer ik de Spaanse taal machtig te worden. Woonachtig bij een Guatalmateekse famile is het onmogelijk om te vluchten voor deze vreemde taal. Langzaam maar gestaagd begin ik het Spaans in de vingers te krijgen, hoewel dit gepaard gaat met de nodige K$$%^&^T momenten. Uiteraard. Antigua is een beschermde Unesco stad en bruist op het gebied v uitgaan. Veel backpackers, cultuur, vrijwillergersactiviteiten en kroegen. Na een gewenningsperiode van een week ben ik gewend aan de layback attitude van deze stad. Naast mijn studie vermaak ik mij dan ook uitstekend met [View Full Entry]

Roger Federer - Jeroen | Read The Full Entry | Subscribe | 4 Comment(s) | 0 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=223863] | 2007-11-30 00:13:02