Travel Blog | Palo Miso a Sona http://www.travelblog.org/Bloggers/Palo--Miso-a-Sona/ Travel adventures in journals and photos from Palo Miso a Sona en-us Sun, 03 Jan 2010 14:44:36 +0000 Sun, 03 Jan 2010 14:44:36 +0000 Isla Margarita Ahoj vsichni Po prijezdu na ostrov Isla Margarita jsme si vzali taxik na presun na pruvodcem doporucovanou plaz. Byla na druhe strane ostrova cesta trvala asi hodinu. Cestou na misto jsme si zajistili letenky z ostrova do Caracasu. Za tmy jsme dorazili na plaz kde jsme si opet podle pruvodce sehnali asi nejlepsi ubytovani z naseho putovani po Jizni Americe kousek od plaze. Teploty v noci byl http://www.travelblog.org/South-America/Venezuela/blog-22915.html Cesta na ostrov Isla Margarita Ahoj pratele kamaradi bratriNase putovani Brazilii a Venezuelou po sousi jsme zacali nocnim autobusem z Manausu do Boa Visty. Prijeli jsme pred polednem do mesta a nejblizsim autobusem jsme pokracovali smer Venezuela do mesta Santa Elena. Autobus zastavil pred hranici a do Venezuely jsme se dopravili taxikem. Predesilam ze doprava taxikem je ve Venzuele velmi levna jelikoz cena 1 litru benzinu http://www.travelblog.org/South-America/Brazil/Amazonas/Manaus/blog-22883.html Z Leticie do Manausu Ahoj29. 9. rano sme skoro vstali a sli na brazilsky konzulat vybavovat viza.....s vizami nebol problem chcelo to len 40 USD a fotky....o 11 hodine uz boli viza hotove. Poobede sme zasli na imigracny urad v Tabatinge pre vstupne razitka do Brazilie. Lietadlo bohuzial zajtra neleti az v spbotu tak sme si v pristave zistili rychlu lod do Manausu 1100 km po amazonke za 36 hodin. Klasickej lodi t http://www.travelblog.org/South-America/Colombia/blog-22030.html Iquitos cesta lodi z Iquitosu do Santa Rosa Ahojky vsem NedeleRano 25.9.2005 vstavame pred 8 hodinou sprcha je nutna je hrozne vedro. Jdeme na snidani zaridit lod na pondeli do Santa Rosa pristav v Amazonii v Peru. Koupili jsme si site hamaky ve kterych budeme na lodi spat. Kluci jdou vecer jeste do mesta ja zustavam v pokoji. Pozdeji k veceru se zacina vsechno trast jdu na chodbu zjistit co se deje. Venku http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Loreto/Iquitos/Amazon-Rainforest/blog-21456.html Cesta do Iquitosu Ahoj vsemVe ctvtek vecer nas cekala dlouha cesta do mesta Iquitos.Dve noci a jeden den jsme stravili v autobuse na zaver cesty nas cekal let nad Amazonii.Prvni nocni cesta autobusem z Huarazu do Limy probehla celkem v pohode. Rano v Lime jsme sehnali listky na bus smer mesto Tingo Maria. Cesta trvala asi 12 hodin a vedla pres pohori And s vrcholem asi 4818 m.n.m. Pred cestou rozdavali v autobuse http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Loreto/Iquitos/blog-20985.html Huaraz a udolie El Callejon de Huaylas Ahojje utorok 20.9. rano 6 hodin vzali sme si taxi do miestneho hostelu Los Cabanos a spime este tak do desiatej.....naobed ideme do cafe Andino kde sme dostali asi zatial najlepsie ranajky v celej juznej amerike....vajicka so slaninkou..hm..to tu este nebolo.Huaraz je male mestecko 80 000 obyvatelov 3091 m.n.m ktore lezi v udoli zvanom El Callejon de Huaylas. Nad udolim sa tyci pohorie zv http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Ancash/Huaraz/blog-20600.html Islas Ballestas Pisco Cauky dnes vstavame v 500 hodin je pondeli 19.9.2005. Odjizdime do Icy na bus smer Pisco. Odtud minibusem do Paracasu a lodi na Islas Ballestas. Vylet byl moc hezky na ostrovech bylo spoustu racku kormoranu lachtanu a par tucnaku. Po ceste jsme take mijeli nejake pelikany. V poledne jsme zpet v Piscu zasli jsme na obed potom busem do Limy. Jeli jsme cca 4 hodiny. V Lime jsme a http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Ica/Ballestas-Islands/blog-20425.html Nazca Lines Huacachina Ahojky vsem ctenarum 18.9.2005 v 600 hodin rano jsme v Nazce. Posnidali jsme a mistnim busem jsme dojeli do pouste na vez podivat se na par obrazcu Nazca Lines. Stopli jsme dalsi bus a okolo poledne jsme v Ice odkud jedeme taxikem do Huacachiny. U hotelu je bazen vsude okolo pisecne duny ktere se daji sjizdet na prknech. Celkem sranda. Brouzdame po vesni http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Ica/Nazca/Nazca-Lines/blog-20424.html 2 denni vylet do Colca Canyonu Cauky vsichni ctenari v patek 16.9.2005 vstavame v 530 hodin rano. Bus nam jede v 630 hodin smer Colca Canyon. Jedeme cca 35 hodiny projizdime Chivay pres noc zustavame v Yanque. Jsme ubytovani v rodinnem domecku La Posada. Po 11 hodine jdeme na vychazku okolo vesnice nakonec zustavame par hodin v termalnim bazenu. Voda je tepla sviti i slunicko. Odpoled http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Arequipa/Colca-Canyon/blog-20195.html Arequipa Holatak sme v Arequipe.....je to typicke kolonialne mesto ktore je obklopene 3ma sopkami El Misti 5822 m Chachani 6075 m a Pichu Pichu 5571 m....rano v 900 si davame klasicke ranajky a potom vyrazame taxikom do mesta ideme na net a potom na obed. Poobede pobehujeme po meste a posielame par cumkariet vecer sme si nakupili potraviny na 2 dni na vylet do Colca kanonu je to najhlbsi kano http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Arequipa/Arequipa/blog-20192.html Cesta do Arequipy Zdravime vsechny Dnes rano v 630h. jsme vyrazili autobusem z Cusca smer Arequipa. Autobus znacky Volvo ma dokonce i zachod topeni a televizi z DVD prehravacem Cesta trvala asi 10h. a zprijemnovali nam ji americke akcni filmy jako napr. Comando. V poledne prisla pani s dekou a nabizela za 3 soly obed.Deku rozbalila a mela v ni zabalene upecene snad cele nejake zvire radsi nepatrat po tom http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Arequipa/blog-19799.html 4 denni Inka Trail Ahojky vsichniDen 1 sobota 10.9.05 v 530 hodin rano pro nas prijizdi k hotelu autobus a vyjizdime na 4 denni Inka Trail. Kolem 10 hodiny dojizdime na 82 km 2600 m.n.m. zacatek Inka Trailu. Mame s sebou spacak karimatku a veci na prevleceni. Prochazime prvni CHECK POINT kontrola listku a pasu. Cesta je prijemna prvni den 10 km. Kolem 15 hodiny mame obed na miste zva http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Cusco/Inca-Trail/blog-19796.html Relax v Cuzcu Ahoj vsichniDen pred 4dennim pochodem na Machu Picchu jsme se rozhodli stravit odpocinkem.Dopoledne jsme s Palem probehli mesto zatim co Sona v hotylku odpocivala.Na doporuceni jsme vyzkouseli na obed menu v mistni restauraci coz se ukazalo jako dobra volba.Menu obsahovalo polevku hlavni jidlo salat a nealko napoj vsechno za 3 soles to je asi 1 USD. Jeste k tomu ty bylo dobry Musim rici http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Cusco/Cusco/blog-19785.html Cuzco cesta po posvatnom udoli Inkov Hola amigos...rano 830 po klasickych ranajkach pre nas prisiel autobus az pred hotel..hm a vyrazame na celodennu tour do posvatneho udolia Inkov. Posvatne udolie je asi 15 km severne od Cuzca a preteka cez neho rieka Rio Urubamba.Prva zastavka je dedinka Pisac vstupna brana do posvatneho udolia...Po polhodinke stravenej na miestnom trzisti stupame do starobyleho inckeho mesta ktore lezi as http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Cusco/Sacred-Valley/blog-19202.html Cesta vlakem z Puno do Cusca Cauky vsichni rano 7.9.2005 jsme vstali po sedme hodine osprchovali se a sli na vlak. V odbavovaci mistnosti jsme nechali batohy a poposli do druhych dveri kde nas cekal upraveny vypravci ktery kontroloval listky a pasy. Nasedli jsme do vlaku posnidali a v 800 hodin se vlak rozjel smer Cusco. Obsluhoval nas prijemny personal vybrali jsme si obedove menu neco k piti http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Cusco/Cusco/blog-19200.html Copacabana Puno Peru Zdravime vsechnyBrzo rano po nasi obvykle snidani rohlik maslo marmelada dzus kavacaj jsme odjeli autobusem smer Copacabana.Pro priblizeni mistni linky jsou delane pro obcany do vysky 170 cm max. tak o pohodlnem sezeni nemuze byt rec.Taky jsou plne obstojne zapachajicich domorodcu a okna se samovolne otviraji nekde udelali soudruzy z Bolivie asi chybu Po 3 hodinach jizdy a 10 minuta http://www.travelblog.org/South-America/Peru/Puno/blog-18996.html Relax v La Pazu Drazi prateleDnesek jsme pojali jako den relaxacni.Dopoledne jsme stravili okupaci mistnich obchudku. Smlouvani nam jde obstojne dokonce i ve Spanelstine Proti vsem varovanim jsme k obedu vyzkouseli mistni specialitu Empanades. Prodava se na ulici a je to takova smes masa a zeleniny zapecena v rohliku.U stanku vam nabidnou i misticky s ruznymi omackami vetsinou pikantnimi kterymi si mu http://www.travelblog.org/South-America/Bolivia/La-Paz-Department/La-Paz/blog-18994.html Cesta do Coroica najnebezpecnejsia cesta na svete Ahoj....je rano 730 a my stojime pred cestovkou ktorej uz nazov napoveda ze sa nejedna o hocaky vylet.....Dostavame helmu rukavice nohavice vestu a horsky bycikel ktory sa nalozi na strechu auta ktore nas vyvezie hore nad La Paz do vysky 4630 m.n.m. kde nasa cesta 65 km dlha cesta zacina. Este posledna kontrola horskeho bycikla a ide sa dolu do dzungle.....Zaciatok cesty je asi 30 km po asfa http://www.travelblog.org/South-America/Bolivia/La-Paz-Department/Coroico/blog-18615.html A sme v La Paze Ahojte vsetcitak a sme v La Paze....O 3tej rano sme prisli do Orura kde sme prestupovali o 430 na bus do La Pazu.....ako kazdy bus v Bolivii aj v tomto bolo ako v chladnicke....konecne sme o 800 dorazili na hlavny bus terminal v La Paze a vzali si taxi do hostelu. La Paz je najvyssie polozene hlavne mesto na svete lezi vo vyske 3660 m.n.m a ma okolo 15 mil. obyvatelov. Mesto sa tiahne 5 km http://www.travelblog.org/South-America/Bolivia/La-Paz-Department/La-Paz/blog-18612.html Salar de Uyuni Ahojky vsichni.... je krasne chladne rano 31.8.2005 streda. Sbalili jsme batohy a pred cestou jsme jeste vlezli do sprchy 15C. Nakonec jsme se zahrali cajem u snidane. V 1015 jsme byli v Colque Tours odkud jsme vyjizdeli na Salar de Uyuni Solnych pousti. Jeli jsme jeepem ve skupine se trema holkama Katie25 a Lucy19 z Anglie Bridie19 z Australie takze super. http://www.travelblog.org/South-America/Bolivia/Potosi-Department/Salar-de-Uyuni/blog-18534.html