Palo Miso a Sona - Pavol Kostar

Pavol Kostar Ahoj vsetci, ja (Palo), Michal a Sona sa chystame podniknut zaujímavu cestu po Juznej Amerike.....24.8.2005 odlietame z Viedne do mestecka Santa Cruz v Bolivii kde nasu cestu zaciname......
2 Forum Posts Top Photos Blog Map
Joined on: August 17th 2005
Last Login: April 17th 2008

by Palo Miso a Sona, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

Ahoj vsichni Po prijezdu na ostrov Isla Margarita jsme si vzali taxik na presun na pruvodcem doporucovanou plaz. Byla na druhe strane ostrova, cesta trvala asi hodinu. Cestou na misto jsme si zajistili letenky z ostrova do Caracasu. Za tmy jsme dorazili na plaz, kde jsme si "opet podle pruvodce" sehnali asi nejlepsi ubytovani z naseho putovani po Jizni Americe, kousek od plaze. Teploty v noci byly vysoke, na pokoji jela nepretrzite klimatizace..))) Dalsi den jsme stravili tak, jak se travi dovolena na Karibskych ostrovech. Na plazi, v restauraci a v obchode. Voda mela prijemnou teplotu [View Full Entry]

Published: October 12th 2005 | 459 Views | [diary=22915]

Plaz
Plaz za usvitu
Sonicka na rekreaci

Ahoj pratele, kamaradi, bratri Nase putovani Brazilii a Venezuelou po sousi jsme zacali nocnim autobusem z Manausu do Boa Visty. Prijeli jsme pred polednem do mesta a nejblizsim autobusem jsme pokracovali smer Venezuela do mesta Santa Elena. Autobus zastavil pred hranici a do Venezuely jsme se dopravili taxikem. Predesilam, ze doprava taxikem je ve Venzuele velmi levna, jelikoz cena 1 litru benzinu se pohybuje kolem 1Kc...)))) Chteli jsme dale pokracovat letadlem s preletem nad Angel Falls, ale podle informaci domorodcu neprivezli palivo na letiste.Tak letadlo neletelo..)))) Nezbyvalo nez s [View Full Entry]

Published: October 11th 2005 | 197 Views | [diary=22883]

Autobusem do Cuidad de Bolivar
Rio Orinoco v Cuidad Bolivaru
Puerto La Cruz

Ahoj, 29. 9. rano sme skoro vstali a sli na brazilsky konzulat vybavovat viza.....s vizami nebol problem, chcelo to len 40 USD a fotky....o 11 hodine uz boli viza hotove. Poobede sme zasli na imigracny urad v Tabatinge pre vstupne razitka do Brazilie. Lietadlo bohuzial zajtra neleti, az v spbotu, tak sme si v pristave zistili rychlu lod do Manausu, 1100 km po amazonke za 36 hodin. (Klasickej lodi to trva 5 dni do Manausu.) 30.9. vstavame uz o siestej rano a vzali sme si taxika do pristavu, lod vyplava o 8 rano. Cesta ide rychlo a v pohode, okolo 12 [View Full Entry]

Published: October 11th 2005 | 217 Views | [diary=22030]

vecer na amazonke
benzinka .....
zapad slnka na amazonke....

Nocni Iquitos
Nocni Iquitos
Namesti Plaza de Armas
Ahojky vsem, Nedele Rano 25.9.2005 vstavame pred 8 hodinou, sprcha je nutna, je hrozne vedro. Jdeme na snidani, zaridit lod na pondeli do Santa Rosa (pristav v Amazonii v Peru). Koupili jsme si site (hamaky), ve kterych budeme na lodi spat. Kluci jdou vecer jeste do mesta, ja zustavam v pokoji. Pozdeji k veceru se zacina vsechno trast, jdu na chodbu, zjistit co se deje. Venku je vice lidi, bylo zemetreseni. V televizi hlasili, ze epicentrum bylo v Moyomamba, Tarapoto a Yurimagas (kde jsme meli byt, ale z casovych duvodu jsme zvolili rychlejsi cestu prelet z Pucall [View Full Entry]

Published: September 29th 2005 | 318 Views | [diary=21456]

Pristav v Iquitosu
Na lodi
Dedinka na Amazonke

By Palo Miso a Sona
September 22nd 2005
Cesta do Iquitosu South America » Peru » Loreto » Iquitos
Ahoj vsem Ve ctvtek vecer nas cekala dlouha cesta do mesta Iquitos.Dve noci a jeden den jsme stravili v autobuse, na zaver cesty nas cekal let nad Amazonii. Prvni nocni cesta autobusem z Huarazu do Limy probehla celkem v pohode. Rano v Lime jsme sehnali listky na bus smer mesto Tingo Maria. Cesta trvala asi 12 hodin a vedla pres pohori And s vrcholem asi 4818 m.n.m. Pred cestou rozdavali v autobuse sacky, coz nebylo od veci.Nekteri spolucestujici z Peru to nezvladli..)))) Vecer jsme dorazili na misto a pokracovali jsme jinym busem dale smer Pucallpa. Nocni spoj z Tingo Marie do [View Full Entry]

Published: September 26th 2005 | 338 Views | [diary=20985]

Na jezere Yarinacocha
Obed na brehu jezera
Navsteva soukrome ZOO

Ahoj, je utorok (20.9.) rano 6 hodin, vzali sme si taxi do miestneho hostelu, Los Cabanos a spime este tak do desiatej.....naobed ideme do cafe Andino kde sme dostali asi zatial najlepsie ranajky v celej juznej amerike....vajicka so slaninkou..hm..to tu este nebolo. Huaraz je male mestecko (80 000 obyvatelov, 3091 m.n.m) ktore lezi v udoli zvanom El Callejon de Huaylas. Nad udolim sa tyci pohorie zvane Cordillera Blanca. Toto mestecko sluzi tiez ako horolezecka zakladna pre vystup na Huascaran (6768 m.n.m), najvyssi vrch v Peru. Hm...mesto je to uplne ine ako ostatne mesta v Peru, nikdo [View Full Entry]

Published: September 22nd 2005 | 491 Views | [diary=20600]

Huaraz - na vyhlidce
Huascaran 6768 m.n.m.
Laguna LLanganuco  3850 m.n.m.

Islas Ballestas
Islas Ballestas
Cast ostrova....
Cauky, dnes vstavame v 5:00 hodin, je pondeli 19.9.2005. Odjizdime do Icy na bus smer Pisco. Odtud minibusem do Paracasu a lodi na Islas Ballestas. Vylet byl moc hezky, na ostrovech bylo spoustu racku, kormoranu, lachtanu a par tucnaku. Po ceste jsme take mijeli nejake pelikany. V poledne jsme zpet v Piscu, zasli jsme na obed, potom busem do Limy. Jeli jsme cca 4 hodiny. V Lime jsme az u ctvrte spolecnosti sehnali listky na 22:30 hodin do Huarazu. 19.-20.9.2005 jsou na nekterych silnicich blokady, tak jsme meli s listkama i celkem stesti. Jeli jsme zatim nejluxusnejsim busem s o [View Full Entry]

Published: September 20th 2005 | 297 Views | [diary=20425]

Par lachtanu.......
Asi rodinka...
A nejaky ten pelikan.....

Tree
Tree
Cast obrazce stromu Nazca Lines.....
Ahojky vsem ctenarum, 18.9.2005 v 6:00 hodin rano jsme v Nazce. Posnidali jsme a mistnim busem jsme dojeli do pouste na vez podivat se na par obrazcu Nazca Lines. Stopli jsme dalsi bus a okolo poledne jsme v Ice, odkud jedeme taxikem do Huacachiny. U hotelu je bazen, vsude okolo pisecne duny, ktere se daji sjizdet na prknech. Celkem sranda. Brouzdame po vesnicce, posedime u bazenu, zasli jsme na net. K veceru jsme zajeli do Icy, vecer je v hotelu u bazenu barbeque. Jidla i piti je dost, jdeme drive spat, brzy rano jedeme na vylet na ostrovy Islas Balles [View Full Entry]

Published: September 20th 2005 | 311 Views | [diary=20424]

Huacachina....
Hotel v Huacachine...

Cauky vsichni ctenari, v patek, 16.9.2005 vstavame v 5:30 hodin rano. Bus nam jede v 6:30 hodin smer Colca Canyon. Jedeme cca 3,5 hodiny, projizdime Chivay, pres noc zustavame v Yanque. Jsme ubytovani v rodinnem domecku La Posada. Po 11 hodine jdeme na vychazku okolo vesnice, nakonec zustavame par hodin v termalnim bazenu. Voda je tepla, sviti i slunicko. Odpoledne jdeme zpet, cca 20 minut chuze. Zda se, ze dnes jsme tu jedini turiste. K veceru sedime na zahradce, bastime a kluci popiji pivko (Arequipena). Vecer jsme se sli podivat na mistni svatbu, pak spa [View Full Entry]

Published: September 18th 2005 | 515 Views | [diary=20195]

Cruz del Condor
Canon de Colca

By Palo Miso a Sona
September 15th 2005
Arequipa South America » Peru » Arequipa » Arequipa
Hola, tak sme v Arequipe.....je to typicke kolonialne mesto ktore je obklopene 3-ma sopkami, El Misti (5822 m), Chachani (6075 m) a Pichu Pichu (5571 m). ...rano v 9:00 si davame klasicke ranajky a potom vyrazame taxikom do mesta, ideme na net a potom na obed. Poobede pobehujeme po meste a posielame par cumkariet, vecer sme si nakupili potraviny na 2 dni na vylet do Colca kanonu (je to najhlbsi kanon na svete ma asi 1200 m hlbku), kde sa zajtra chystame pozorovat kondory a pozriet sa na zivot v dedinke Yanque.....tak zatial buenos noches. [View Full Entry]

Published: September 18th 2005 | 199 Views | [diary=20192]

« back 1 10 20 next »