Travel Blog | NordNorge2008 http://www.travelblog.org/Bloggers/NordNorge2008/ Travel adventures in journals and photos from NordNorge2008 en-us Sat, 26 Dec 2009 11:19:55 +0000 Sat, 26 Dec 2009 11:19:55 +0000 Oppsumering Ferien er over s det er kanskje p tide med en liten oppsummering.Total kjrte vi ca. 3600 kilometer og vi brukte 1788 kroner p til sammen 8 forskjellige ferger. Hvor mange broer vi har passert er noe uklart men det var mange Til sammen tok vi 4539 bilder. Det betyr at hver av oss har i overkant av 2000 bilder som vi akkurat n sitter sorterer og redigerer for harde livet. Vi skal gi besk http://www.travelblog.org/Europe/Norway/blog-309115.html Trondheim Oslo Vi m nok ha kommet oss lenger sr n for det ble definitivt satt ny varmerekord i teltet i dag tidlig. Noe som igjen frte til at vi ikke hadde noe problemer med komme oss opp fra soveposen til halv ni. Og siden det var spas mange fastboende p denne campingen var vi faktisk for en gangs skyld blandt de som var tidligst oppe p plassen.Frokosten gikk ned som vanlig bortsett fra at det n be http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Ostlandet/blog-307951.html FauskeTrondheim I dag var det klart for den frste av to rdquobildagerrdquo. Vi var derfor p vei ut av teltet allerede klokken halv ni hvilket selvflgelig var alt for sent sammenlignet med vre campingkollegaer som da for lengst var i gang med pakke p bilen.Vi koste oss imidlertid med bde brdmaten og kaffen fr vi gikk i gang med pakkingen. Det har vi jo gjort noen ganger fr ogs s det gikk rimeli http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Trondelag/Trondheim/blog-307243.html Stokmarknes Fauske Ettersom vi n jo begynner bli erfarne teltere hadde vi ogs denne gangen vrt s lure at vi hadde lagt teltet slik at vi slapp f solen rett p det om morgenen. Allikevel var til og med Jan Slve oppe fr 09 idag. P Stokmarknes Camping slapp man betale for varmtvannet i dusjen s bde Eirik og Jan Slve kastet selvflgelig over dette tilbudet og benyttet sjansen til f tatt seg en dusj http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-307094.html Svolvr Stokmarknes Ettersom vi i gr hadde vrt s lure at vi hadde lagt teltet et sted hvor det var skygge p morgenen var det ikke s ekstremt varmt i teltet i dag tidlig som det har vrt de siste dagene. Dermed ble til at vi dryde til 9 fr vi sto opp. Til gjengjeld slapp Eirik vekke Jan Slve i dag.Etter at fokosten og kaffen var inntatt pakket vi som vanlig sakene vre og satte oss i bilen for starte da http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/Lofoten/blog-306771.html Stamsund Svolvr Ettersom det ble litt sent i gr ble det ogs en litt sen frokost i dag. Vi begynte da ogs diskuere hva som skulle vre dagens program og ble enige om kjre til Henningsvr Kabelvg og Svolvr.Etter ha satt oss i bilen og lagt ut p veien igjen ble det ganske raskt et par stopp for ta bilde av noen broer. I tillegg ble det en stopp for se p en av skulpturene i serien som heter rdq http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/Lofoten/blog-306492.html Moskenes Stamsund Ettter intens pning og lukking av glidelser i telt og sovepose samt diverse annen skrampling og ramling klarte Eirik til slutt overevise Jan Slve om at det var p tide st opp snn i halv ni tiden i dag tidlig. Da var det forsvidt s varmt i teltet at det kanskje var like greit komme seg ut. Men som vanlig var vi blandt de senste p teltplassen til g igang med frokosten. I dag var http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/Lofoten/blog-306116.html Moskenes Dag 2 Ettersom grsdagens plan gikk i vasken mtte det legges nye planer for dagen i dag. Vi hadde jo allerede betalt for en natt til p Moskenes Camping s vi fant ut at vi skulle benytte dagen til noen eksursjoner i omrdet her. Planen i dag besto av stedene Flaksnes Ramberg og Nusfjord. Vi satte frst kursen mot Nusfjord. Dette er i flge reklamen et spesielt godt bevart fiksevr der man har fors http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/Lofoten/blog-305726.html Moskenes I flge Yr.no skulle vi i dag vkne til strlende sol fra en skyfri himmel men det gjorde vi ikke. I steden var det mye av det samme vret som vi hadde da vi la oss i gr Lavt skydekke og stadig uttrygt for regn. Vi vi gikk da igang med frokosten og begynte diskutere dagens plan. Planen var etterhvert komme oss ut til Rst men vi visste ikke nr bten gikk og vi visste ikke om det var noe http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/Lofoten/blog-305650.html BodMoskenes Da vi vknet i dag tidlig var vi glade for at vi hadde valgt innendrs overnatting ogs denne gangen. Regnevret hadde fortsatt ikke stoppet og det hadde nok vrt en vt morgen om vi hadde valgt telt denne natten. Etter frokost pakket vi bilen vasket oss ut av hytta og satte kursen mot Bod sentrum igjen. Frste stopp p dagens program var finne ut nr fergen over til Moskenes gr. Vi hadde f http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/Bodo/blog-305232.html Vi er igang igjen N har vi ftt internett via mobiltelefonen til Jan Slve til virke igjen Dermed vil vi etterhver forhpentligvis komme ajour med postingene igjen.Flere oppdateringer flger s snart vi fr tid til laste dem opp http://www.travelblog.org/Europe/Norway/blog-305245.html rnesBod Ettersom vi sovnet p hotell i gr vknet vi ogs p hotell i dag. noe som innebar at vi kunne nyte hotellets frokost. Det var kanskje ikke den strste frokostbufeen verden noen sinne har sett men hverken Eirik eller Jan Slve er spesielt kravstore s det var mer enn godt nok for oss.Etter frokost gjorde vi flere forsk p f koblet oss til internett via mobiltelefonen til Jan Slve men vi f http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-304775.html Tekniske problemer Vi har visse tekniske problemer som gjr at vi ikke fr koblet oss opp mot internett via mobiltelefonen som planlagt. Inntil videre m dere derfor regne med at bloggpostingene kommer litt i rykk og napp nr vi kommer over en trdlst internettkobling et eller annet sted. Vi har immidlertid n lastet ned nye drivere til Bluetooth'en og hper komme sterkere tilbake snn ettehvert http://www.travelblog.org/Europe/blog-303751.html Sandnessjenrnes Etter et par dager med lite bilkjring var det i dag klart for ny rdquokjredagrdquo. Planen var kjre fra Sandnessjen og videre nordover s langt vi syntes passet. Vi var som vanlig ute av soveposen ca. kl. halv ni noe vi synes er rdquorespektabelt tidligrdquo. Men i alle de fire andre teltene p gressletta der vi l var det allerede liv da vi stakk hodet ut s det er mulig folk fles http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-303747.html VegaSandnessjen Da Jan Slve vknet i dag tidlig trodde han frst det var strlende sol fra en skyfri himmel ettersom det var s lyst og fint inne i teltet. Etterhvert gikk det opp for ham at det var mistenkelig kaldt utenfor soveposen og nr han litt senere hrte regndrpene mot teltduken skjnte han at det var den gule duken i teltet til Eirik som spilte ham et bedrag. Var imidlertid bare litt lett regn so http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-303740.html Brnny Vega Etter en god natts svn ble vi vekket av morgensolen snn i halv tte tiden. Kikket ut ut av teltet og vret s slett ikke s ille ut. Nr vi etterhvert kom oss ordentlig ut av teltet s vi imidlertid at det gode vret Jan Slve hadde sett nok dessverre var p vikende front. I steden var det relativt lave og mrke skyer som kom sigende fra nord. Vi fikk i oss frokost og pakket teltet. Planen f http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-303717.html TrondheimBrnny Det var i dag den egentlige ferien p mange mter startet. Frst i dag skulle vi inn i Nordland som vel m kunne kalles starten p Nord Norge.Dagen startet med at Tor Andreas stakk hodet inn p soverommet vrt og overleverte resten av hornene fra i gr slik at vi kunne ha dem som niste p den videre turen. Deretter spiste vi en god frokost fr det var p tide vinke farvell og sette kurset nordo http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-303711.html Oslo Trondheim Dagens plan var veldig enkel Kjr fra Oslo til Trondheim. Vi mttes hos Eirik klokken 09 satte GPSrsquoen p Stokkanhaugen i Trondheim og la ivei oppover E6rsquoen. kjre oppover den veien er kanskje ikke verdens mest spennende opplevelse. Det mest eksjepsonelle var kanskje da vi kom til avkjringen mot Trysil og det viste seg at TomTom ville at vi skulle ta av fra E6rsquoen. Jeg var o http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-301945.html Forberedelser Nr man skal snn p tur langt hjemmefra er det jo viktig stille godt forberedt. Jan Slve har gtt til innkjp av Lonely Planet Norway i tillegg til en litt rar bok som heter Alt du br vite om Norge. Lonely Planet er vel kjent for de fleste mens den andre boka har sm artikler om interessante ting p forskjellige steder. Det som gjr den litt rar er at de har valgt sortere artiklene al http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-301127.html Planene for turen Planen for turen er omtrent som flgerVi reiser til Trondheim lrdag 19. juli. Der overnatter vi hos ssteren min fr vi p sndagen begynner p den egentlige turen nordover. Vi kjrer da langs Riksvei 17 den skalte kystriksveien se www.rv17.no for mer info opp mot Bod. Hvor lang tid vi kommer til bruke p det er noe uklart men fra kjentfolk har vi ftt antydninger p i underkant av e http://www.travelblog.org/Europe/Norway/Nord-Norge/blog-300209.html