Travel Blog | Marijke http://www.travelblog.org/Bloggers/Marijke/ Travel adventures in journals and photos from Marijke en-us Tue, 29 Dec 2009 12:32:28 +0000 Tue, 29 Dec 2009 12:32:28 +0000 Weer thuis... Ik ben weer thuis ga straks weer aan het werk De laatste dagen hebben we ons nog goed vermaakt. Akagera National Park was geweldig we hebben veel dieren gezien antilopen een giraf buffuls baboons nijlpaarden ect. Als je foto's wilt zien kom je maar eens langs Vrijdag nog een leuke dag met vrienden uit Kirinda en zaterdag naar huis. Vlucht ging prima heb heerlijk geslapen voor zover dat http://www.travelblog.org/Europe/Netherlands/Flevoland/Lelystad/blog-406442.html Pictures We zijn weer 'thuis' Het is gek maar het voelde vanochtend echt een beetje als thuiskomen toen we terugkwamen in Kigali. We slapen weer vertrouwd in het klooster van St. Pauls. Het aftellen is nu echt begonnen helaas. Morgen gaan we naar Akagera national park in het oosten wildlife spotting. We hopen giraffen olifanten zebra's nijlpaarden etc te zien. Vrijdag gaan we een dag op stap met 2 vr http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Ville-de-Kigali/Kigali/blog-404978.html TanzaniaKenyaTanzania Even een kort berichtje vanuit TANZANIA. Best bizar om zo even 750 km verderop te zijn. Gisterenmorgen zijn we op het vliegtuig gestapt naar Kilimanjaro International Airport. Daar aangekomen moesten we ons eerst een weg banen door alle taxichauffeurs als zij zeggen dat er geen bus gaat willen wij dat niet geloven eerst zelf zien. Had ik al verteld dat we maar een klein beetje eigenwijs zijnToc http://www.travelblog.org/Africa/Tanzania/North/Moshi/blog-404623.html Een dagje reizen 285 Donderdag hadden we een lsquoreisdagrsquo. Wat inhield dat we van Gisenyi aan de top van het Kivu lake naar Cyengugu aan de onderkant van het Kivu lake zouden gaan. Het eerste stuk was van Gisenyi naar Kibuye. Woensdag avond hadden we al genformeerd naar de bustijden er stond een hele grote bus. We mochten gelijk wel instappen konden we gelijk mee. Zorsquon bus gesponsord door J http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Ville-de-Kigali/Kigali/blog-403953.html Mountain Gorillas Wow oog in oog met de mountain gorillarsquos in Volcanous National Park. Wat een ervaringNa wat wikken en wegen hebben we toch besloten dat het bezoeken van de gorillarsquos een must do in Rwanda is. Het mag dan extreem duur zijn dat vergeet je en de ervaring is onvergetelijk. Gisteren zijn we eerst naar de immigratie dienst geweest voor informatie over ons visum we wilden van ons single e http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Province-du-Nord/Parc-National-des-Volcans/blog-402331.html Afscheid van Kirinda Het werk zit erop We hebben afscheid genomen van Kirinda en de mensen waar we de afgelopen 4 weken mee hebben opgetrokken. Het is bijzonder hoe je in zo'n korte tijd zo'n goede band met mensen op kan bouwen we hebben het echt heel leuk gehad mede door de super leuke mensen hier Vrijdag moesten we vroeg op we zouden zoals ik al schreef om kwart over 7 opgehaald worden. Wij liepen toch zeker e http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Ville-de-Kigali/Kigali/blog-401657.html Geen stroom geen internet welkom in Kirinda Het is 700 uur en we worden over een kwartier opgehaald om naar Kigali te gaan. Sinds gisterenavond hebben we weer internet zie hieronder. Onderstaande blog heb ik dinsdag geschreven maar dus nog niet kunnen posten. Sorry voor de mensen die ongerust werdenhellip Er volgt snel een nieuwe updatexxx Dinsdag 19 mei.Nadat we vorige week een dag zonder stroom hebben gezeten zitten we nu sinds zon http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Province-de-L-Ouest/blog-400977.html Wist je dat Wist je dathellip we vanochtend op lsquoons werkrsquo aan kwamen en de wachtkamer LEEG washellip Waar er normaal minstens dubbel zoveel mensen zitten als dat er een afspraak heeft alle vrouwen met huilende kinderen die aan de andere kant van de wachtkamer een afspraak hebben zat er nu helemaal niemand De oorzaak Imvurahellip of te wel regenhellip Wist je dathellip het leven hi http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Province-de-L-Ouest/blog-398425.html Vlechtjes Na 8 uur zitten zere billen en spierpijn in m'n nek heb ik nu zoveel haar als ik nog nooit gehad heb Ik heb een volle bos met 'vlechtjes'. Eigenlijk zijn het geen vlechtjes maar meer 'omelkaargedraaid' haar... Erg leuk al zeg ik het zelf. Ik hoop dat het een tijdje mooi blijft. Dat was dus mijn dagbesteding gisteren de kapster is om een uurtje of 9 begonnen. Later kwamen er hulptroepen met http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Ville-de-Kigali/Kigali/blog-397896.html MwiriweYego AmakuruNimeza Reba urumuri kora nkabyo mwaba mufite amatarataraWe spreken inmiddels een redelijk mondje Kinyarwanda. Het oogonderzoek lukt al aardig zonder vertaling al moeten de mensen niet al te uitgebreid antwoorden. Maar we zijn wel heel blij met de tolken zeker als er meer uit te leggen valt. De afgelopen week hebben we 98 mensen onderzocht We hebben ongeveer 30 brillen op sterkte uitgedeeld en zek http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Ville-de-Kigali/Kigali/blog-397449.html Aan het werk Het is alweer dinsdag time flieshellip Eerst nog even wat over het afgelopen weekendVrijdag dag van de arbeid hebben we rsquos middags een lange wandeling gemaakt. zie fotorsquos bij vorige bericht We wilden wel wat van de omgeving zien en Etienne zou met ons meegaan. Een uurtje wandelen ofzo. De omgeving was zo mooi dat Fenna zei lsquoI could walk for four hours when it looks like http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Province-de-L-Ouest/blog-396568.html An angel would come Dit is de eerste keer dat ik in het buitenland ben en dat mijn naam geen problemen geeft. Op mijn highschool in Amerika had ik bij elke docent een andere naam maar hier kent iedereen lsquom gelijk.Marijke betekend lsquoengelrsquo in het kinyarwanda en in het swahili. Je spelt het iets anders maar het klinkt iedereen wel bekend in de oren. Gisteren waren we in het ziekenhuis en Dr Judson kw http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Province-de-L-Ouest/blog-395382.html Kigali Rwanda We zijn veilig aangekomen in Rwanda Mijn reis begon met een ritje van taxibedrijf Robin Thans. Daarna met de trein naar Brussel zonder vertraging In Brussel hebben we ingecheckt en zijn we door de douane gegaan. Wat een klein vliegveld zeg. Ook na de douane is niet erg veel te beleven met taxfree windowshopping ben je toch ook snel klaar... Onze eerste gedeelte van de vlucht duur wel 35 http://www.travelblog.org/Africa/Rwanda/Ville-de-Kigali/Kigali/blog-394613.html Nog een weekje Nog maar 1 week en 1 dag en dan is het zover mijn nieuwe avontuur naar Rwanda gaat dan van start.Het is voor het eerst dat ik mijn belevenissen bij ga houden op een blog WELKOM Meer hoor je dus hier... http://www.travelblog.org/Europe/Netherlands/Flevoland/Lelystad/blog-391863.html