MariaS ntti - Maria Säntti

For many years I worked as literary critic until we (my friends and me) founded a small publishing house, which is now five years old. But now I'm taking a tour round the world. Firstly I will head to Caribbean Islands and then to South America. After that to the Pacific and New Zealand. Next June (2010) I will return to Finland from Australia.
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: July 21st 2009
Last Login: November 19th 2009

by MariaS ntti, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

RION FAVELAT 18.11.2009 Eilen kävin ryöstöyrityksen jälkeen tutustumassa faveloihin. Paradoksaalisesti niissä itsessään ei ryöstöjä tapahdu; murhia sitäkin enemmän eri rikollisliigojen keskinäisissä kahakoissa. Joten ei niihin yksin voi mennä tutustumaan. Järjestystä ylläpitävät ankaralla kädellä huumeliigat ja Milicias-nimiset rikollisjärjestöt. Jälkimmäiset toimivat kuten edelliset sillä erotuksella, etteivät ne ole mukana huumekaupassa. Miliciakset ovat menettämässä valtaansa huumeliigoille. Ja Brasilian hallitus yrittää kaiken aikaa saada favelat hallintaansa, mutta asukkaat itse vastus [View Full Entry]

Published: November 19th 2009 | 11 Views | [diary=454462]

Rio5 016
Rio5 029
Rio5 038

RYÖSTÖYRITYS RIOSSA 18.11.2009 Rantaa pitkin kulkevalla pyörätiellä on yksi vaikea kohta. Koska Rio on vuoristoinen kaupunki, täällä on paljon tunneleita. Ennen Copacabanalle johtavaa Avenida Princesa Isabelia on pitkä tunneli, jossa autot ajavat taukoamatta ja erittäin lujaa useilla kaistoilla. Laidoilla kulkevat jalkakäytävät ja keskellä kapeat pyörätiet - yhteen suuntaan toinen, toinen toiseen suuntaan. Nuolilla on merkitty tarkkaan, mihin suuntaan saa ajaa, koska pyörätiellä ei voi ohittaa väärään suuntaan ajavaa vastaantulijaa. Kaikki kaistat on erotettu toisistaan betoni- ja rauta-aid [View Full Entry]

Published: November 19th 2009 | 10 Views | [diary=454265]

Rio2 045
Rio2 044
Rio2 059

COPACABANA JA IPANEMA SUNNUNTAINA 15.11.2009 Karibialla ihmettelin, missä turistit (valkoiset) ovat, kun heitä ei näkynyt missään. Löysin heidät vihdoin eristyksistä täyden palvelun vetäytymispaikkojen rannoilta (all inclusive resorts). Sunnuntain blogissa kirjoitin, että Rio de Janeiro on katukuvaltaan pikemmin valkoinen. Aloin miettiä, ovatko mustat sitten kaikki faveloissa vai missä he ovat. Löysin heidät heti sen jälkeen Copacabanan ja Ipaneman rannoilta. Senkö takia minua on niin moneen kertaan varoitettu menemästä niille yksin? Ipanemalla olin tosin jo viime viikolla, mutta silloi [View Full Entry]

Published: November 16th 2009 | 33 Views | [diary=453710]

Rio4 007
Rio4 009
Rio4 012

PYÖRÄILYÄ RIO DE JANEIROSSA 10.-15.11.2009 Ecuadorista itselleni lähettämä postipaketti uimapukuineen löytyi vihdoin. Majoitusisäntäni joutui vakuuttamaan tullille, etten ole suurin piirtein huumeiden salakuljettaja. Nyt loppui postipakettien lähettäminen itselleni. Siitä aiheutuu vain hirvittävää hankaluutta ja lisäkustannuksia. Ennen matkaa lukemissani useissa maailmanympärimatkailijoiden oppaissa ja blogeissa sitä kuitenkin suositeltiin. Tarkoitus on välttää liian painavien reppujen raahaaminen, mutta systeemi ei kyllä toimi Etelä-Amerikassa. Minun on nyt vain tehtävä ankara valinta j [View Full Entry]

Published: November 15th 2009 | 21 Views | [diary=453359]

Rio1 024
Rio1 052
Rio3 004

RIO DE JANEIRO 4.-9.11.2009 Olen käynyt postissa ja tullissa etsimässä Ecuadorista itselleni lähettämääni postipakettia, joka sisältää kaikki kesävaatteeni uimapukuineen kaikkineen. Olen ostanut kaksikin brasilialaista SIM-korttia, joista kumpikaan ei toimi, ja lisäksi ulkomaanpuheluita varten erillisen kortin, joka ei myöskään toimi. Olen käynyt silmälääkärissä, joka totesi silmien voivan hyvin, mutta määräsi kuitenkin vasempaan silmän hoitopiilolinssin, jota en uskalla käyttää. Kävin myös tilaamassa uudet lukulasit, koska edelliset varastettiin Otavalossa, Ecuadorissa. Olen istunut ka [View Full Entry]

Published: November 9th 2009 | 42 Views | [diary=451959]

Rio1 076
Rio1 078
Rio1 063

TITIKAKA 31.10.2009 SEKÄ LA PAZ, BOLIVIA 1.-2.11.2009 ”Kävele hitaasti, syö kohtuullisesti ja nuku paljon sieluparkasi vuoksi”, kuuluu bolivialaisten neuvo vuoristotaudin karttamiseksi. Reppumatkailijat kertovat legendaa, että kaikki aina sairastuvat La Pazissa, Boliviassa. En uskonut ennen kuin ensimmäisenä yönä sairastuin oikein kunnolla. En tiedä mikä osa siitä on vuoristotautia, mikä vatsatautia. Mutta nukkunut olen ja nähnyt sitäkin vähemmän La Pazia: ensimmäisenä päivänä nukuin kahteen asti iltapäivällä ja viime yönä yksitoista tuntia, minkä jälkeen jouduin pudottau [View Full Entry]

Published: November 2nd 2009 | 23 Views | [diary=450313]

La Paz 024
La Paz 028
La Paz 032

INKA TRAIL 21.-24.10.2009 Voi ystävät kalliit, että voi olla jotakin niin mahtavaa kuin Andit. Täällä vuoret näyttävät erittäin paljon vuorilta, suorastaan vuorien perikuvilta, ja vastaavasti laaksot laaksojen perikuvilta. Pohjalla virtaa aina pyhä joki. Pelto ei lopu ojaan, tiehen tai metsään vaan äkkijyrkkään vuorenseinämään, joka kohoaa tuhansia metrejä ylöspäin. Aivan kuin vuoret kasvaisivat suoraan pellosta ja kaareutuisivat laakson ylle kuin puut. Niin korkeita ne ovat. Juuri tällaisia maisemia lapset piirtävät, kun he kuvittelevat sadut tosiksi. Inka trail tai pikemmin Camino Ink [View Full Entry]

Published: October 26th 2009 | 37 Views | [diary=448402]

InkaTrail 360
InkaTrail 361
InkaTrail 366

LIMA JA CUSCO 15.10.-19.10.2009 Sisareni lähettämät vaatteet. kengät ja kirjat löytyivät vihdoin Ecuadorin postista, kun suostuin maksamaan tullia peräti 87 dollaria. Joten kaikki hyvin paitsi uusi kamerani ei ole läheskään niin hyvä kuin alkuperäinen. Tai sitten en osaa vain käyttää sitä vielä. Sony Cyber Shot vaatii paljon enemmän säätöä, jonka vuoksi valokuvaaminen on tullut myös hitaammaksi. Tai johtuuko kuvien hämäryys siitä, ettei minulla ole enää kunnon silmälaseja. Aion ostaa Brasiliassa, Rio de Janeirossa, uudet lasit parin viikon kuluttua. Onneksi minulla oli vanha kännykkäni m [View Full Entry]

Published: October 19th 2009 | 18 Views | [diary=446447]

Cusco1 012
Cusco1 040
Cusco1 046

OTAVALON VARKAUS 10.9.2009 Eilen Otavalossa minulta katosi kamera, kännykkä, kahdet reseptisilmälasit, takki, ajokortti ja 20 dollaria rahaa. Todella taitavia, nopeita ja valikoivia varkaita, pakko on ihailla. Olin menossa takaisin bussiterminaaliin palatakseni Quitoon. Taksissa minulla oli vielä kaikki tallessa, koska tarkistin, kuten aina tarkistan, että kamera, rahat, kännykkä jne... ovat paikalla. Varkauden on täytynyt tapahtua 30 sekunnissa siirtyessäni taksista bussiin, koska heti istuuduttuani bussiin totesin repun vaikuttavan epäilyttävän tyhjältä ja kevyeltä. Heti tajusin, mitä oli [View Full Entry]

Published: October 11th 2009 | 25 Views | [diary=444185]

Galapagos 063
Galapagos 070
Galapagos 106

GALÁPAGOS-SAARET 5.-9.10.2009 Los Encantadasien lumottu autius ja hiljaisuus tekevät pakostakin vaikutuksen matkailijaan. En odottanut mitään. Itse asiassa olin skeptinen, koska Darwinin ja Melvillen kuvaukset saarista ovat jokseenkin tyrmäävät. ”Ne ovat pikemminkin ryhmä sammuneita tulivuoria kuin saaria ja näyttävät suunnilleen siltä miltä koko maailma saattaisi näyttää, jo sitä rangaistaisiin polttamalla poroksi. Sopii epäillä vetääkö mikään maapallon kolkka lohduttomuudessa vertoja tälle saariryhmälle.” (Melville). Ja Darwin jatkaa San Christóbalin saaresta (englanninki [View Full Entry]

Published: October 11th 2009 | 30 Views | [diary=444182]

Galapagos 014