by Helma, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

"Home"
"Home"
Mijn lelijke, maar dierbare huisje...
Dag lieve mensen!! Om het nog maar eens ingewikkelder te maken dan het al is, verander ik mijn blog van waarbenjij.nu naar travelblog! De volgende berichtjes zullen dus oud nieuws voor de meeste trouwe lezers zijn ;-) maar de laatste is mijn laatste avontuur in Fiji! Nu al mijn tentamens achter de rug zijn moet ik me toch op de een of andere manier bezig houden ;-) en bij deze blog kan ik foto's toevoegen terwijl ik schrijf! Over een week verlaat ik Wellington alweer!! En met de stad laat ik ook alle fantastische mensen achter die ik hier heb leren [View Full Entry]

Published: October 23rd 2005 | 151 Views | [diary=24256]

September 1st 2005
Maori Schoolreisje! Oceania » New Zealand » North Island » Rotorua
Wairoa
Wairoa
De marae waar we onze eerste nacht doorbrachten.
Dag lieve mensen! Hoop dat iedereen een super vakantie heeft gehad! Die van mij was maar 2 weken, maar ik was dan ook pas 6 weken bezig met studeren ;-) de Kiwi's doen het graag rustig aan! En het eerste deel van mijn mid-term break was zelfs nog quasi serieus omdat ik als 1 van 4 internationale studenten mee mocht op een haerenga (roadtrip) van de Maori faculteit! We gingen langs scholen om 'het hoger onderwijs' en vooral maori studies aan te prijzen! Dit houdt in dat ik met een grote groep Maori en Pakeha door de bushbush van Noord Nieuw [View Full Entry]

Published: October 24th 2005 | 182 Views | [diary=24396]

Waiting for the karanga at Te Aute College
Goeiemorgen voor hen die niet zijn doodgevroren!
Tuhoe

Kia Ora! Tijdje geleden dat ik geschreven heb, maar ze houden me goed koest hier! Ben alweer met mijn derde essay bezig in mijn Jip-en-Janneke-engels.. ben benieuwd! Heb gelukkig wel een aantal tripjes kunnen maken de laatste paar weken! Met Arne en zijn altijd betrouwbare (...) stalen ros ben ik al richting Kapiti Coast, Taupo, Napier en Cape Palliser gecrosst! De steden hier zijn niet veel bijzonders, maar ik zou hier dagen kunnen rondrijden! Groene heuvels, vulkanen met besneeuwde toppen (gebruikt voor Mt Doom in Lord of the Rings), grote stukken niemandsland (Mordor in LotR)! [View Full Entry]

Published: October 24th 2005 | 152 Views | [diary=24395]

Desert Road
Witte zwanen, zwarte zwanen, lala
Bushbush

Wellington
Wellington
Zelfs als de zon niet ondergaat is het uitzicht adembenemend!
Dag lieve mensen! Terwijl ik 23 juni voor het laatst geschreven heb en het nu tien dagen later is, heb ik het gevoel dat er te veel gebeurt is om in 1 berichtje te proppen.. maar ik zal een dappere poging wagen ;-)! Donderdagavond ben ik aangekomen in Wellington, na de mooiste treinreis van mijn leven; in 12 uur van Auckland (noorden van Noordereiland) naar Wellington (zuiden van Noordereiland)!! Langs bergen, beekjes, vulkanen en natuurgebieden! Heb nog noiit zoveel verschillende kleuren groen gezien!! aangekomen in Wellington werd ik opgehaald door een jongen van de universiteit, [View Full Entry]

Published: October 24th 2005 | 96 Views | [diary=24394]

Te Herenga Waka Marae
In the marae
Ons huisje in Airlie

Hey mates! Gister laat teruggekomen van Fraser Island, het grootste zandeiland van de wereld!! Na drie dagen 4wd door de bush en over het strand zijn we redelijk kapot, maar wat was dat mooi!! We hebben dingo's, dolfijnen, walvissen, roggen, een haai en een zeeslang gezien! Fraser heeft alleen maar zandwegen en fantastische stranden en dankzij allerlei problemen met onze jeep (lek voorwiel, versnelling kapot, wat veel rook en stank geeft!) was het een groot avontuur! Frank heeft zich ontpopt tot een echte Hennie, was niet meer uit de jeep te slaan. Toyota landcruiser 4.2 liter diesel [View Full Entry]

Published: October 24th 2005 | 174 Views | [diary=24392]

In OZ! Oceania » Australia » Queensland » Brisbane
Family Reunion
Family Reunion
Frank en ik in Brisbane
Dag lieve iedereen! Helma groet u vanuit chinees internetcafe! Na ongeveer 24 uur vliegtuig in, vliegtuig uit, trein, bus was ik herenigd met mijn kleine broertje in Brisbane!! Omdat ik hem nog ff had laten schrikken door hem te bellen met de leuke mededeling dan ik mijn vlucht van sydney naar bisbane had gemist (hehe, dacht ik ook echt, maarja, dat krijg je met zoveel uur tijdsverschil, dan kijk je niet op een uurtje), was hij extra blij om me te zien! Van het vliegen raakte ik compleet in de war, heb in 1 avond twee keer ontbeten en twee keer [View Full Entry]

Published: October 24th 2005 | 125 Views | [diary=24257]

« back 1 10 20 next »