by Helma, order by Date newest first.

« back 1 10 20 next »

Mark vertelt... Happy Newyear!!!!!! Ok.. ik weet het...ondanks dat jullie in Nederland later oud en nieuw hebben gevierd dan wij hier in Australie ben ik een beetje laat! Sorry! Momenteel zitten we in Byron Bay en hebben we vanochtend onze eerste surfles gehad... en echt waar... je bent verkocht! SURFING IS THE WAY!!!!!! TOTALLY COOL DUDE!!!!! En iedereen die als afvallen/lijnen als goed voornemen voor 2006 heeft moet gewoon even een paar uren surfles nemen! Sjonge wat is dat zwaar! Voor Byron Bay hebben we het niet echt veel slechter gedaan. Sinds we uit de Outback terug gek [View Full Entry]

Published: January 24th 2006 | 138 Views | [diary=37276]

Dag lieve iedereen, ik wilde iedereen even een fantastische kerst en een super nieuwjaar met veel nieuwe indrukken wensen! Mark en ik hebben vandaag een baby kangaroetje geknuffeld! Wou jullie een mooi verhaal sturen van de belevenissen van de afgelopen maand, maar we zijn net uitgenodigd voor een kerstdiner bij onze ozzie tourguide die ons de outback heeft laten zien! Verhalen komen later dus! Alles gaat super! En omdat ik lui ben en Mark goed in schrijven... give it up for your new blogmaster: MARK!! Hi folks!!!! Allereerst iedereen fijne feestdagen toegewenst een ook [View Full Entry]

Published: January 24th 2006 | 321 Views | [diary=32683]

In Melbourne
Melbourne!
Great Ocean Road

By Helma
December 2nd 2005
SYDNEY! Oceania » Australia » New South Wales » Sydney » Darlinghurst
Ff snel een berichtje van mij! Mark is veilig aangekomen in Sydney na 21 uur vliegen, heb hem van het vliegveld in Sydney geplukt, na een verdwaaltocht door het ondergrondse Sydney (treinen/metros, erg ingewikkeld). Opera-house en brug gezien, lekker rondgehobbeld in de botanical gardens en china town, er is teveel te doen in sydney, we zijn nu al in tijdnood, hihi. Vandaag met de ferry naar Manly geweest, leuk door de haven gecruist enzo! Morgen kunnen we de camper al ophalen, en overmorgen gaat het serieuze rondcrossen beginnen! Enne, omdat ik het veel te druk heb met leuke dingen doen, [View Full Entry]

Published: January 24th 2006 | 135 Views | [diary=29669]

November 29th 2005
Koetjes en kalfjes... Oceania » New Zealand » South Island » Otago
Helma heeft een lammetje lalala
Helma heeft een lammetje lalala
Engl: Helma has a little lamb lalala
Morgen vlieg in naar Australie!!! Super veel zin, maar zal jullie snel ff updaten betreffende de laatste week, want ik wist niet dat ik zoveel nieuwe dingen kon doen in zo'n korte tijd! Helen kwam me ophalen van de bus in de 4wd jeep en nam me mee naar de boerderij. Het stuk land dat de familie heeft is enorm, letterlijk zover je kunt kijken vanuit het huis, dat op de top van een heuvel gebouwd is, waardoor je gelijk een leuk uitzicht hebt (zee aan de ene kant, dorpje ergens heel ver weg aan de kant). Er staan 6 andere [View Full Entry]

Published: November 29th 2005 | 239 Views | [diary=29132]

Shearing sheep
Me and the Purakaunui Falls
Penguin at Jack's Bay

Kea
Kea
lieve kleine papegaaitjes die de ruitenwissers van je auto opeten als je niet uitkijkt!
Nederlands! / Dutch! Zodra je de grens tussen de Westcoast en Otago over bent, merk je het verschil! Ongelofelijk hoe mooi dit land is! De groene met naaldbomen en regenwoud bedekte bergen aan de westkust veranderen plotsklaps in bruine kale giganten in Otago! Je bent ineens in een compleet andere wereld! De weg langs Lake Wanaka en Lake Hawea was fantastisch en ik weet zeker dat ik Frodo zag lopen! In ons hostel in Wanaka lukte het niet echt om bij te komen van alle indrukken; het uitzicht over het meer bleef adembenemend.. ja, dat woord heb ik al eerder gebruikt.. [View Full Entry]

Published: November 26th 2005 | 164 Views | [diary=27099]

Lake Wanaka
Ik
Op weg naar Paradise

Verder langs de westkust stopten we onder andere in Hokitika waar greenstone (aka jade aka pounamu in Maori) wordt ver- en bewerkt. Een andere stopover was Okarito Lagoon (blauw, zoals dat hoort voor een lagoon). Okarito is het miniplaatsje naast de lagoon, waar de auteur van The Bone People woont. Van hier reden we langs de nodige meren en bossen naar Franz Josef om daar de gletsjer te beklimmen!! Met een groep van 10 en een gids hebben we 6 uur op het ijs rondgerend met onze talonz (ijzeren punten onder je schoenen! Wat een geniale uitvinding!). Deze trip was lette [View Full Entry]

Published: November 13th 2005 | 157 Views | [diary=27098]

Franz Josef Glacier
Helma en ijs
Hei ho hei ho!

Ben ik weer! Om het allemaal wat leesbaarder te maken verdeel ik de laatste paar dagen op in een paar verhaaltjes, goeie hapklare brokken ;-) Na Abel Tasman was het tijd om richting de Westkust af te zakken. Na een korte stop bij de Nelson Lakes (Lake Rotoiti) vervolgden we ons pad over een rustige weg via Murchison en "Nieuw Zeelands langste swingbridge" (alles hier is NZ's langste, grootste, 's werelds meest fantastische...) op weg naar de Pancake Rocks in Punakaiki. Onderweg bleek maar weer dat het leven van een backpacker in Nieuw Zeeland niet over rozen gaat, meer over kiwi's [View Full Entry]

Published: November 13th 2005 | 144 Views | [diary=27097]

Kiwis for sale!
Westcoast
Pancake Rocks

Dag lieve iedereen! Hoop dat jullie allemaal mijn mega lange verhaal van de vorige keer hebben overleeft! Alles gaat zo snel! De laatste dagen waren intens, heb heel veel gedaan en gezien en heb vandaag 1 dagje 'vrij' genomen om alle indrukken te verwerken... mislukt, voel me nogal overweldigt door de natuur. Het lijkt allemaal even indrukwekkend! Zal daarom hieronder een begin maken met al het moois, gewoon makkelijk chronologische volgorde! Na een paar dagen wandelen, poetsen en niks doen in Picton werd ik opgepikt door Christian, in zijn supersonische auto, om samen het Zuid Ei [View Full Entry]

Published: November 13th 2005 | 179 Views | [diary=26999]

Abel Tasman National Park

Afscheid van Wellington
Afscheid van Wellington
foto vanaf de ferry
Dag lieve iedereen! Hey everybody! (For english see ***) Het is weer zover! Ik ben weer huisloos en leef de komende 4 maanden uit mijn veel te grote rugzak! Na mijn tentamens (alle drie in 1 week) had ik nog een week om te relaxen (lees: feesten) en daarna kon ik met Nichole meerijden naar Kaikoura, op het Zuidereiland. Nu zit ik alweer in Picton, waar ik blijf tot 6 november om vervolgens met Christian (Nichole's vriendje) via Abel Tasman National Park langs de westkust naar beneden te rijden in zijn auto. Maar allereerst maar es de laatste weken! Weg uit [View Full Entry]

Published: November 4th 2005 | 605 Views | [diary=25689]

Botanical gardens
Yumika's Kimono!
Indian Festival

"The Pound"
"The Pound"
Vlnr: Rachel, Ngaire, Shelly, ik en Chris
Dag lieve mensen! (Hey everybody! Scroll down for english!) Zit eerlijk gezegd enigszins beschaamd achter de computer nu. Zag net dat mijn laatste verhaaltje in ...euh... september was! Duizend maal excuses! Dat voelt niet alleen belachelijk lang geleden, het is het ook! Zoals jullie gemerkt hebben (met duizend updates van mij in je inbox.. sorry hiervoor!) heb ik mijn blog omgegooid (zie eerste journal!). Alweer terug uit Fiji, en met al mijn tentamens achter de rug heb ik zeker geen excuus meer om jullie niet op de hoogte te houden! Waar te beginnen?! De laatste 6 weken na mijn [View Full Entry]

Published: October 24th 2005 | 701 Views | [diary=24411]

's Avonds laat gelijk naar het strand!
Goeiemorgen!
Kuata's buureiland