Travel Blog | Helma http://www.travelblog.org/Bloggers/Helma/ Travel adventures in journals and photos from Helma en-us Tue, 01 Dec 2009 01:49:24 +0000 Tue, 01 Dec 2009 01:49:24 +0000 Thailand to Cambodia DUTCH Met Katharina heb ik 17 februari de boot en bus van Ko Chang naar de grens genomen en vervolgens de taxi gepakt naar Ko Kong.Cham Yeam de meest zuidelijke grens tussen Thailand en Cambodja is een gekkenhuis. We werden van hot naar her gestuurd mannen met karren gingen er bijna met onze bagage vandoor om je vervolgens 100 Baht te rekenen voor 100 meter maar ik was er op tijd bij om http://www.travelblog.org/Asia/Cambodia/West/Kaoh-Kong/blog-52136.html Ons praat Afrikaans Wij spreken Afrikaans Dag lieve mensenEven een klein berichtje uit zonnig Zuid Afrika Na twee weken intensief reizen hebben Mark en ik even rust genomen in Port Alfred waar we Frank opzoeken die hier Hotel Management studeert Na een vlucht van 10 uur recht naar beneden op de kaart dan over het hele continent Afrika kwamen we aan in Johannesburg. Johannesburg is een stad vol tegenstellingen. We hebben Soweto be http://www.travelblog.org/Africa/South-Africa/Eastern-Cape/Addo-Elephant-National-Park/blog-192326.html Annual International Reunion Germany 2006 Hey everyoneHere are the photo's of our first Annual International Reunion in Hamburg Germany New Zealand Germany fun can be found all over the world Who else is going to join us next year in ... who'll know Greece Asia I vote for the States http://www.travelblog.org/Europe/Germany/District-of-Hamburg/Hamburg/blog-120991.html Relaxen op een thais eilandje ENGL. Couple of photos from Koh Chang and the surrounding islands DUTCHNa een paar dagen op Lonely Beach Ko Chang gerelaxt te hebben begon het toch weer te kriebelen... hele dagen op het strand hangen gaat ook maar een paar dagen goed hihi de problemen die je hebt als je reist Als verjaardagscadeautje van Frank ging ik mee met een boottocht langs de eilanden die Ko Chang omringen oa. K http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/Central-Thailand/Ko-Chang/blog-43087.html Op mijn teenslippers terug in Nederland... Na 5 landen 9 maanden en 1 dag zette ik weer voet op Nederlandse nou ja eigenlijk eerst Duitse.. bodemIk wist wel dat het koud zou zijn in Nederland... maar niet zo koud Van 35 graden naar 5 was een hele overgangIk zag dat er een heel gat zit in mijn blog en dat ik in Thailand al voor Cambodja gestopt ben met schrijven Ik ben nog wel van plan mijn blog te updaten mooi nederlands woord http://www.travelblog.org/Europe/Netherlands/Province-of-Groningen/Groningen/blog-47207.html Thailand Wat Snapshots HalloNa Noord Thailand ben ik van Bangkok richting Zuidoost gereisd en zit nu alweer een paar dagen op het eiland Koh Chang De update over het eiland komt later want morgen ga ik nog een boottripje maken en langs 4 eilanden in de regio Vrijdag neem ik de boot en bus richting de grens met Cambodja samen met een duits meisje. Alleen reisen is zoveel makkelijker dan ik steeds denk Telkens als i http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/Central-Thailand/Ko-Chang/blog-41322.html Biking thru Bangkok NLAangemoedigd door alle leuke reacties die ik krijg op de foto's ga ik vrolijk door met foto's op het internet jassen En omdat internet mega goedkoop is en ik op deze manier mijn enthousiasme met iedereen kan delen Reist iedereen een beetje met me meeVandaag mijn verjaardag 24 jaar joepi heb ik een fietstochtje door Bangkok gemaakt Iedereen die ooit in Bangkok is geweest en nu denk http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/Central-Thailand/Bangkok/blog-40310.html Trekking thru the jungle After relaxing in Chiang Mai Northern Thailand for a couple of days I did a 3 day trek thru the Pai area near the Burmese border. Here's just a couple of pictures http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/North-West-Thailand/Chiang-Mai/blog-39922.html Dagje cultureel Bangkok One day of gold and gold and gold Bangkok's tempelsEven snel een paar foto'tjes van mijn dagje cultureel doen in Bangkok. Moet nu rennen bus over half uur en heb nog niets gegeten Tot snel http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/Central-Thailand/Bangkok/blog-38762.html Bruisend Bangkok Tuktuks tempels en totale chaos scroll down for englishVanochtend om 6 uur kwam ik met het vliegtuig aan in Bangkok. Na 12 uur vliegen en daarvoor me meer dan 6 uur alleen te hebben verveelt op Sydney Airport was de shock van de lawaaierige chaos die Bangkok heet des te groter. Na 2 maanden 24 uur per dag superleuk gezelschap te hebben gehad was vooral het 'alleen'gedeelte erg vreemd. Mark vloog 6.5 uur eerder dan ik en een http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/Central-Thailand/Bangkok/blog-38540.html Skydivin' Surfin' Mark vertelt...Happy NewyearOk.. ik weet het...ondanks dat jullie in Nederland later oud en nieuw hebben gevierd dan wij hier in Australie ben ik een beetje laat Sorry Momenteel zitten we in Byron Bay en hebben we vanochtend onze eerste surfles gehad... en echt waar... je bent verkocht SURFING IS THE WAY TOTALLY COOL DUDE En iedereen die als afvallenlijnen als goed voornemen v http://www.travelblog.org/Oceania/Australia/New-South-Wales/Byron-Bay/blog-37276.html Kangaroes knuffelen met kerst Dag lieve iedereen ik wilde iedereen even een fantastische kerst en een super nieuwjaar met veel nieuwe indrukken wensen Mark en ik hebben vandaag een baby kangaroetje geknuffeldWou jullie een mooi verhaal sturen van de belevenissen van de afgelopen maand maar we zijn net uitgenodigd voor een kerstdiner bij onze ozzie tourguide die ons de outback heeft laten zienVerhalen komen later dusAlles http://www.travelblog.org/Oceania/Australia/Northern-Territory/Alice-Springs/blog-32683.html SYDNEY Ff snel een berichtje van mijMark is veilig aangekomen in Sydney na 21 uur vliegen heb hem van het vliegveld in Sydney geplukt na een verdwaaltocht door het ondergrondse Sydney treinenmetros erg ingewikkeld. Operahouse en brug gezien lekker rondgehobbeld in de botanical gardens en china town er is teveel te doen in sydney we zijn nu al in tijdnood hihi. Vandaag met de ferry naar Manly http://www.travelblog.org/Oceania/Australia/New-South-Wales/Sydney/Darlinghurst/blog-29669.html Koetjes en kalfjes... Morgen vlieg in naar Australie Super veel zin maar zal jullie snel ff updaten betreffende de laatste week want ik wist niet dat ik zoveel nieuwe dingen kon doen in zo'n korte tijd Helen kwam me ophalen van de bus in de 4wd jeep en nam me mee naar de boerderij. Het stuk land dat de familie heeft is enorm letterlijk zover je kunt kijken vanuit het huis dat op de top van een heuvel gebouwd is http://www.travelblog.org/Oceania/New-Zealand/South-Island/Otago/blog-29132.html Op zoek naar Paradise Looking for Paradise Nederlands DutchZodra je de grens tussen de Westcoast en Otago over bent merk je het verschil Ongelofelijk hoe mooi dit land is De groene met naaldbomen en regenwoud bedekte bergen aan de westkust veranderen plotsklaps in bruine kale giganten in Otago Je bent ineens in een compleet andere wereld De weg langs Lake Wanaka en Lake Hawea was fantastisch en ik weet zeker dat ik Frodo zag lopen http://www.travelblog.org/Oceania/New-Zealand/South-Island/Otago/Queenstown/blog-27099.html Franz Josef Glacier Walk Verder langs de westkust stopten we onder andere in Hokitika waar greenstone aka jade aka pounamu in Maori wordt ver en bewerkt. Een andere stopover was Okarito Lagoon blauw zoals dat hoort voor een lagoon. Okarito is het miniplaatsje naast de lagoon waar de auteur van The Bone People woont. Van hier reden we langs de nodige meren en bossen naar Franz Josef om daar de gletsjer te beklimmen http://www.travelblog.org/Oceania/New-Zealand/South-Island/Glaciers/blog-27098.html Wicked Westcoast Ben ik weerOm het allemaal wat leesbaarder te maken verdeel ik de laatste paar dagen op in een paar verhaaltjes goeie hapklare brokken Na Abel Tasman was het tijd om richting de Westkust af te zakken. Na een korte stop bij de Nelson Lakes Lake Rotoiti vervolgden we ons pad over een rustige weg via Murchison en Nieuw Zeelands langste swingbridge alles hier is NZ's langste grootste 's we http://www.travelblog.org/Oceania/New-Zealand/South-Island/West-Coast/Punakiaki/blog-27097.html Nieuw Zeeland best wel BLAUW en GROEN Dag lieve iedereenHoop dat jullie allemaal mijn mega lange verhaal van de vorige keer hebben overleeft Alles gaat zo snel De laatste dagen waren intens heb heel veel gedaan en gezien en heb vandaag 1 dagje 'vrij' genomen om alle indrukken te verwerken... mislukt voel me nogal overweldigt door de natuur. Het lijkt allemaal even indrukwekkend Zal daarom hieronder een begin maken met al het moo http://www.travelblog.org/Oceania/New-Zealand/South-Island/Abel-Tasman-National-Park/blog-26999.html On the road again Lala Dag lieve iedereen Hey everybody For english see Het is weer zover Ik ben weer huisloos en leef de komende 4 maanden uit mijn veel te grote rugzak Na mijn tentamens alle drie in 1 week had ik nog een week om te relaxen lees feesten en daarna kon ik met Nichole meerijden naar Kaikoura op het Zuidereiland. Nu zit ik alweer in Picton waar ik blijf tot 6 november om vervolgens met Chri http://www.travelblog.org/Oceania/New-Zealand/South-Island/Marlborough/Picton/blog-25689.html Kava kokosnoten en cocktails Vakantie in Fiji Dag lieve mensen Hey everybody Scroll down for englishZit eerlijk gezegd enigszins beschaamd achter de computer nu. Zag net dat mijn laatste verhaaltje in ...euh... september was Duizend maal excuses Dat voelt niet alleen belachelijk lang geleden het is het ook Zoals jullie gemerkt hebben met duizend updates van mij in je inbox.. sorry hiervoor heb ik mijn blog omgegooid zie eerste jo http://www.travelblog.org/Oceania/Fiji/Yasawa-Islands/blog-24411.html