Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid

Hege Johanne Bordal - Stine Blålid Hola alle sammen:)

Det var en gang, et land langt langt borte hvor 2 jenter var på backpacking. Landet het Thailand og året var 2005. Jentene hadde det fantastiskt morsomt sammen og opplevde ting de aldri hadde trodd de skulle oppleve den måneden de reiste sammen. Dette var gøy-tenkte de. Dette må vi gjøre igjen....Så det de gjorde var å begynne å planlegge en vanvittig tur som skulle starte da begge var ferdig med skolen.

Jentene fullførte utdannelsen, fikk jobb, og etter en høst hvor Hege har jobbet på Kremmerhuset og som grafisk designer, og Stine hadde tilbrakt 6 mndèr utenfor sivilisasjonen på Håholmen Havstuer var de klare for tur!!!!!

Og nå starter moroa....2 januar drar vi jorda rundt på 120 dager!!:)

Dette er oss:
Stine: Trivelig, god og sjarmerende jente fra Dale utenfor Voss. Den jenta der har alltid noen slagere å fortelle, full av gode historier, god humor og rå på etterligning av dialekter! Stine er den perfekte reisepartner; Hun er utrolig sporty, smart, trygg, tøff, ærlig, snill, utadvent og morsom! Man blir aldri lei den jenta:) Rett og slett superjenta si!! Stine har tidligere gått idrettslinja ved Borg folkehøgskole, og har også en bachelor i reiseliv fra Høgskolen i Lillehammer.

Hege: Er en knakende bra jente fra Lundamo utenfor Trondheim. Denne solstrålen er alltid på farten med nye prosjekter og er godt likt av alle, inkludert meg selv som digger denne jenta!! Hege er en perfect reisepartner med gode egenskaper som: Sporty, morsom, snill, ærlig, generøs, spontan, utadvent, og sjarmerende (guttaboys er svake for denne jenta=) Hege har tidligere gått reiseliv Sør-Amerika linja på Borg folkehøgskole, og har også en bachelor i mediedesign fra Høgskolen i Gjøvik.

Nå etter alt skrytet om hverandre hvor superlativene hagler;), skal dere få se den fantastiske reiseruta vår:

Ei uke i India hvor etterlengtede Taj Mahal skal besøkes. Drar deretter videre til Singapore hvor Stines fetter Eirik er så heldig å få besøk i hele 3 dager=) Drar derfra til Bali hvor vi skal koooose oss me beach, surfing og sool:). Så reiser vi til Hong Kong i 4 dager. Nesteland-ut er New Zealand hvor vi har meldt oss på en 12 dagers adventure-trip langs hele landethvor vi skal på bre-vandring, rafting, fjellturer og mye andre go-saker:) Så suser vi over til Australia hvor vi skal på surfekurs i 5 dager oppover øst-kysten fra Sydney til Byron Bay:) Så skal vi ræse litt rundt i 14 dager langs kysten, innom Surfers, kose oss masse, shoppe og bruke det vi har lært på surfekurset og etterhvert prøve å komme oss opp til Great Barrier Reef hvor vi skal på en 4 dagers seiltur på Wit Sundays!!juhuuu!!

Så drar vi til Fiji og Samoa! Beachvolley, surfing, sol og strand!!

Så flyr vi en tur over til LA hvor vi måtte mellomlande, derfor tenkte vi å være der og menge oss med kjendiser i noen dager! Hilse på Brad og co lissom!;)

Deretter drar vi på en adventure-trip Nordover gjennom Costa Rica, Niqaragua, Honduras og Guatemala hvor vi bl. a skal rafte, dra på fjellturer, vulkantur og mye annet arti!
Så reiser vi til Lima, Peru, drar bl.a på en 3 dagers fjelltur opp til Inka-riket Macchu Picchu,en liten trip inn i Amazonas jungelen og sør til Lake Titicaca. Overlever vi den killing-fjellturen der, drar vi til Buenos Aires, Argentina! Derfra skal vi reise østover mot Brasil hvor Se og Hørs nye hoffreporter Stine skal innom sin gode brevvenninne Prinsesse Ragnhild på en liten visitt, baksnakke Dronning Sonja og diskutere monarkiets fremtid;) Ellers har vi planer om Rio Baby og kose oss litt der, før vi flyr over til Johannesburg, Sør-Afrika hvor vi skal på en 4 dagers safari før vi kommer hjem til sommeren i Norge!

Vi kommer til å legge ut bilder og skrive underveis på turen, så da kan dere lese og se hva vi driver med, nesten som å være med selv det:) Enjoy!

Adios amigos!

Hilsen Stine Blålid og Hege Johanne Bordal
Private Message Subscribe Top Photos Blog Map
Joined on: November 25th 2007
Last Login: May 11th 2008

by Hege-og-Stines-reiseblogg, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

Etter 22 timer paa buss kom vi frem til Rio de Janeiro, byen som har altfor mange menn i speedoer! Det fikk vi merke ganske tidlig etter vi hadde booka oss inn et sted aa bo og gikk for aa sjekke ut Ipanema og Copacobana beach:) Der spradet det menn i alle aldre rundt i trange speedoer i alle regnbuens farger! De var ikke bare aa finne paa stranden heller, de valset rundt om i byen og man kunne ikke foele seg trygg noen steder for disse halv-nakne mennene! Saa det tok oss omtrent 5 minutter aa oppleve en av de [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 30 Photo(s) | 0 Video(s) | 907 words | [diary=269035] | 2008-05-07 13:59:56

The Girl in Ipanema:)
Sandslott!
Rio de Janeiro:)

Vel fremme i byen etter den faele bussturen gikk for aa booke en ny busstur til Rio de janeiro to dager senere:) Denne turen skulle ta 23 timer (og bare det haapet vi:) Vi fikk saa innlosjert oss for natten og det ble en rolig kveld. Neste dag skulle vi til de beromte iguazu Falls som blir betegnet som verdens mest spektakulaere vannfall. Det er over 300 vannfall og det storste strekker seg over 700m i bredden og 40 - 80 m i hoyden. Vi hadde booket en biltur gjennom jungelen og en baattur som tok deg naermere vannfallene. Etter ankomst [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 22 Photo(s) | 0 Video(s) | 364 words | [diary=269004] | 2008-04-25 02:06:49

Stine foran vannmassene!
Krokodille...
Krokodille

Da var turen kommet til Soer Amerikas Paris, Buenos Aires. Vi ville unne oss litt luksus etter inkatrailen og tok inn paa hotell. stakkars Hege var blitt syk under turen, saa vi trengte litt comfort syntest vi:) Neste dag var Hege sengeliggende saa Stine tok seg en liten sightseeing i byen. Mange flotte bygninger, bl.a presidentpalasset, kathedral, museer osv. men etter 4 timer sightseeing og shopping alene vendte Stine tilbake til sin bedre halvdel. Byvandring alene er kjedelig:) Kvelden endte med at Stine hentet pizza og det ble en etterlengtet tv-kveld! Neste dag bestemte vi oss for aa se et tangoshow [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 27 Photo(s) | 0 Video(s) | 443 words | [diary=267114] | 2008-04-25 02:06:35

Monumentet!
Soer Amerikas Paris !!
En pen bygning:)

For de som ikke er helt oppdatert paa hva Machu Picchu egentlig er, saa skal vi ta en kort briefing (som vi selv gjorde foer turen=)). Machu Picchu anses som det fremste symbolet paa inkakulturen og ligger rundt hoye fjelltopper i Andesfjellene i Peru. Inkabyen Machu Picchu er spektakulaer i alle betydninger av ordet. "Inkaenes tapte by", som den ogsaa kalles, ligger paa 2350 meters hoyde midt i Perus fantastiske fjellverden. Paa det meste skal det ha bodd mellom 750 og 1000 personer her oppe. Forskere mener inkaene startet aa bygge byen i 1440 og at byen var bebodd helt frem [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 93 Photo(s) | 0 Video(s) | 2870 words | [diary=266467] | 2008-04-25 02:06:22

Inkaenes tapte by!
Machu Picchu
Banken i Cusco

Hvor ble det av den kula??
Hvor ble det av den kula??
Vaart foerste moete med Gautemala....aa se kulehull i frontruta til bussen ved siden av oss i lyskrysset.....
For foerste gang paa reisen skulle vi idag faa vaar egen minibuss som skulle ta oss over grensen og det tok oss ikke mer enn 20 minutter foer vi var der! Maatte faa stemplet passene vaare og vekslet inn penger til lokal valuta foer vi var klare for siste land paa denne reisen i Mellom-Amerika, Gautemala!:) Gautemala er et svaert fattig land og torturering og massakre av mange tusen Mayaer har funnet sted gjennom tidene! Landet sliter svaert mye med narkotika, drap og korrupt politi! Svaert daarlig kombinasjon! Det tok oss fire timer aa kjoere foer vi kom til Gautemala City, [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 20 Photo(s) | 0 Video(s) | 731 words | [diary=266495] | 2008-04-25 02:05:22

Antigua by night:)
Antigua
Paa byen:)

Idag var det bare aa staa opp tidlig og pakke sekken nok en gang! Idag skulle vi ha en lang reisedag paa 14 (!!) timer inn til Mellom-Ameikas nest stoerste land, Honduras! Vi var heldige idag som slapp aa reise med flere forskjellige transporttyper inn til grensa, istedet fikk vi en liten mini-buss som skulle ta oss dit. Det ble en trang affaere for noen av oss, men det var allikevel bedre enn 4 forskjellige kyllingbusser:) Kryssingen av grensa ble overraskende kjapp denne gangen, vi slapp koe!! Etter vi hadde krysset grensen maatte vi ta kyllingbuss! Disse bussene er en opplevelse [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 20 Photo(s) | 0 Video(s) | 786 words | [diary=267110] | 2008-04-25 02:04:54

Bussen som tok oss til grensa:)
Stine og Linn i kyllingbussen:)
Paul med gitaren sin:)

Idag maatte vi nok en gang staa opp klokken 6 for aa starte den 12 timers lange reisedagen vi hadde i moete! Idag skulle vi inn i Nicaragua, Central Amerikas stoerste og nest fattigste land! Landet sliter fortsatt etter de oekonomiske odeleggelsene orkanen Mitch foerte med seg i 1998, og korrupsjon i baade politiet og staten er ikke uvanlig! Landet er delt inn i tre regioner; The Pacific Lowlands, The north-central mountains and the Caribean lowlands (ogsaa kalt Mosquito Coast, dit vi skulle:)) Dette skulle vise seg og bli en lang og varm reisedag! Da vi endelig kom fram til grensa [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 36 Photo(s) | 0 Video(s) | 926 words | [diary=260802] | 2008-04-25 02:04:11

Ometepe i sikte
Forst tok vi denne bilen
Saa denne kirken paa veien

(Beklager lite bilder, Heges kamera ble stjelt, og Stine mistet cdén med bildene herfra......) Klokken 9 neste morgen landet vi i San Jose, hovedstaden i Costa Rica. Naa var vi klare for en 17 dagers adventure trip med GAP adventures gjennom fire mellomamerikanske land; Costa Rica, Nicaragua, Honduras og Gautemala! Vi matte bare sove litt foerst.....:) Saa da vi kom frem til hotellet vi skulle moete gruppa paa, la vi oss for aa sove. En del timer senere moette vi gruppa vaar og det var en hyggelig gjeng paa 13 stk; Marcell fra Slovakia (som ikke har vaert hjemme i Slovakia [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 4 Photo(s) | 0 Video(s) | 1155 words | [diary=258181] | 2008-04-16 18:53:00

Lang ko
Vaar kjaere guide John:)
ut paa tur aldri sur;)

Hollywood;)
Hollywood;)
Stine og Hege foran det beromte skiltet=)
Etter 11 timer flytur ankom vi endelig LA airport. Vi trodde det skulle bli skikkelig styr aa komme inn i landet etter det vi hadde hoert av andre vi har moett, men det gikk veldig greit. En sequrity-kar spurte Hege om hun hadde noe mat i sekken sin samtidig som hun viste passet sitt, og hun svarte nei. Han saa hun var fra Norge saa han spurte en gang til "ikke noe lutefisk?" paa pur norsk og smilte bredt!:) God velkomst til landet:) Vi hadde som vanlig ikke noe sted aa bo, men fant raskt et backpackersted som laa sentralt i [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 7 Comment(s) | 25 Photo(s) | 0 Video(s) | 1314 words | [diary=257218] | 2008-03-21 04:03:41

Walk of fame:)
Elvis:)
Svampebob

Fiji har rundt 800.000 innbyggere og har vaert bebodd i mer enn 3000 aar. Landet bestaar av ca. 300 oyer hvor de to storste er Vitu Levu og Vanua Levu. Det offisielle spraaket er engelsk, og det snakker saa godt som alle. De har ogsaa sitt eget spraak, fijiansk, og den store indiske delen av befolkningen snakker fiji-hindi ved siden av engelsk. Pga. av forsinkelsene paa flyplassen kom vi til Nadi ariport kl. 3 om natten. Trotte og uten noe sted aa sove saa vi sikkert litt raadville ut. Det kom i hvertfall raskt en dame som henviste oss til et [View Full Entry]

Hege og Stines reiseblogg - Hege Johanne Bordal - Stine Blålid | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 28 Photo(s) | 0 Video(s) | 748 words | [diary=254717] | 2008-03-19 03:14:42

Solnedgangen paa Bounty
Smugglers cove:)