Travel Blog | Guri og Lars http://www.travelblog.org/Bloggers/Guri-og-Lars/ Travel adventures in journals and photos from Guri og Lars en-us Sun, 27 Dec 2009 05:07:09 +0000 Sun, 27 Dec 2009 05:07:09 +0000 Den eldste byen i USA St. Augustine skal vistnok vre den eldste byen i USA. Den ligner p mange mter p en gammel europeisk by med bymur rundt den eldste bebyggelsen. Ogs her tok turismen p en mte vekk noe av sjarmen med den gamle byen. Vi opplevde likevel dette som et trivelig sted.Etter ha beskt et gammel fort og sett byens eldste hus er fortsatt inntrykket som fles sterkest opplevelsen av en lokal trubadur http://www.travelblog.org/North-America/United-States/Florida/St-Augustine/blog-421257.html Kunstbyen Vi ankom Savannah og ble sltt av hvor annerledes denne byen s ut sammenlignet med alt annet vi hadde sett s langt. Enkelte omrder er proppfulle av farge og formrike viktorianske hus med frodige hager. Kanskje ikke s rart at byen har et rikt kunstnermilj og ofte dukker opp som inspirasjonskilde bde i litteratur og p film. Tenk f.eks Forest Gump. Lufta l tung og fuktig og det var noks v http://www.travelblog.org/North-America/United-States/Georgia/Savannah/blog-421254.html Strandliv Strandliv p Isle of Palms var fint etter mye kjring og mange opplevelser. Det ble med to turer fr vr skandinaviske hud var godt stekt. Vi hadde nok ikke smurt oss s godt som vi burde ha gjort... Lars ser litt spraglete ut p ryggen og Guri hadde problemer med sitte og g trapper i tre dager og er i ferd med skifte hud p baksiden av lrene. Finfint http://www.travelblog.org/North-America/United-States/South-Carolina/Charleston/Mt-Pleasant/blog-421247.html Gatlinburg Fra indianerreservatet gikk turen til Gatlinburg som egentlig bare var et tilfeldig stopp p veien til Charleston i South Carolina. Vi tok inn p et lite og trivelig sted som eies av to eldre kanskje en smule enfoldige mennesker. Veldig stt par. Kona var oransj i ansiktet og hadde grnne yenbryn og var veldig veldig glad i sine sm teppetissere to veskehunder. Sy aim a nis littl f'rrb http://www.travelblog.org/North-America/United-States/Tennessee/Gatlinburg/blog-421245.html Vi har sett bjrn Vi stakk innom Cherokee i Cherokee Indianerreservat. Opplevelsen av smbyen var ikke god. Hovedgaten var redusert til en turistifisert plastikksouvernirverden. Real Indians holdt spredte danseshow med middels innlevelse og en garantert bitter ettersmak. Ellers var det proppfullt av rednecksjapper der srstatsflaggene vaiet hyt og askebegre med Marilyn Monroe Dolly Parton og Elvis var stablet t http://www.travelblog.org/North-America/United-States/North-Carolina/Cherokee/blog-420200.html The Great Smokey Mountains Fjell Vi kjrte gjennom regnskoglignende landskap p jakt etter fjelltopper. Over neste kneik... der m det vel vre mulig se noen fjell Det tok litt tid fr vi forsto at vi faktisk befant oss midt i fjellheimen. En skogdekket fjellheim Lars med gode vekstvilkr med bidrag fra ordovicisk kalkstein. Frste natt sov vi p en parkeringsplass like ved en trivelig sildrende fjellbekk med trek http://www.travelblog.org/North-America/United-States/North-Carolina/Asheville/blog-419722.html New York til Staunton Et flelsesladd gjensyn fant sted utenfor whitehouse hotel i Bowery st New York 27. juni 2009. Guri ankom det store eplet en dag i forveien og ventet i spenning p Lars som kom fra faglig pfyll fra NAPC i Cincinnati. Vi ble begge ganske raskt enige om at dette er en innholdsrik by. Hovedattraksjonen dagen etter ble som seg hr og br for biologer American Museum of Natural History. Fire etasjer http://www.travelblog.org/North-America/United-States/Virginia/Waynesboro/blog-415603.html NAPC I do not know how it is possible. I just cannot travel without any kind of trouble at least not with airplanes. The most annoying travel was of course the holiday me and Guri spent in Peru around this newyear. Nothing came out the way we wanted to and I ended up in a hospital. It was memorable though but not the best memory in my life I might say.This time the flight was delayed and I was stu http://www.travelblog.org/North-America/United-States/Ohio/Cincinnati/blog-411330.html Roadtrippin' New York here we come http://www.travelblog.org/North-America/United-States/blog-406979.html