Travel Blog | Flemmie en Wob http://www.travelblog.org/Bloggers/Flemmie-en-Wob/ Travel adventures in journals and photos from Flemmie en Wob en-us Sun, 20 Dec 2009 18:38:16 +0000 Sun, 20 Dec 2009 18:38:16 +0000 Back home... Beste lezersNa een lange reis zijn we maandag aangekomen in Ho Chi Minh City Vietnam. Na dinsdagmiddag de stad verkent te hebben moesten we weer terug met het vliegtuig richting Nederland. Onze vakantie is helaas afgelopen...Groetjes en bedankt voor het lezen van ons weblogFemke en Rob. http://www.travelblog.org/Europe/Netherlands/North-Brabant/Breda/blog-109394.html Tempels capitals en beaches De drie dagen die we in Siem Reap aan de tempels besteedden waren geweldig... We hebben de eerste twee dagen dat onze ticket voor het complex geldig was de meest bekende tempels bezocht en ook de tempels die wat centraler lagen t.o.v. Angkor Wat. De tuktuk chauffeur bracht ons overal heen want die hadden we voor 4 dagen afgehuurd Was erg handig en gelukkig niet al te duur.Imposant om te zien i http://www.travelblog.org/Asia/Cambodia/South/Sihanoukville/blog-107760.html Siem Reapolinos de machtige tempels van Angkor We zijn vanuit Laos vertrokken met een vlucht vanaf Pakse naar Siem Reap Camodia. De vlucht was erg goed bevallen ondanks de slechte reputatie Vliegtuig zag er goed uit en we kregen een lekker ontbijtje.Siem Reap blijkt een enorm op toeristen gerichte stadje te zijn. Veel grotere dure hotels veel cafe's en restaurantjes best wel modern. Daarbij heeft Femke de souvernir marktjes al ontde http://www.travelblog.org/Asia/Cambodia/North/Siem-Reap/blog-105865.html Chillen in Tadlo Op onze laatste dag in Vientiane hebben Rob en ik een fietstocht gemaakt. Dit was erg leuk We zijn een stuk langs de Mekong gefietst en toen we eenmaal de stad uitwaren was het geweldig We hebben in een soort restaurant gegeten waar de mensen geen engels spraken dus kregen we maar wat voorgeschoteld en dat was erg lekker er dreven alleen wel rare balletjes in onze noedelsoep. Daarna nog wat ge http://www.travelblog.org/Asia/Laos/South/Pakxe/blog-105388.html Vang Vieng Vientiane Vrijdagmiddag zijn we met een minivan opgehaald in Luang Prabang en naar Vang Vieng gereden. Dit is nu al de tigste keer dat we met zo'n busje rijden en het is toch altijd maar weer verwondelijk hoe ze het doen. We waren namelijk eerst naar het kantoortje gelopen waar we de bus geboekt hadden. Na een klein half uur gewacht te hebben moesten we als laatste instappen andere mensen zaten al in he http://www.travelblog.org/Asia/Laos/West/Vientiane/blog-104132.html Australiers Beerlao en mooie tempels. Chiang Mai was goed bevallen maar toch moesten we verder. We hebben een boottocht over de Mekong rivier genomen die ons met een tussenstop overnachting in een klein gehucht naar Luang Prabang bracht. De boottocht was niet zo super. We moesten haasten met de auto om er te komen boot was overvol vol met dronkenluidruchtige Australiers en de boot was best wel traag. De overnachting tussendoor http://www.travelblog.org/Asia/Laos/West/Luang-Prabang/blog-103612.html Tempels vrouwen met lange nekken en lekker eten Na een lange reis via Parijs Concorde gezien op vliegveld en Bangkok half bevroren dankzij de nieuwe airco daarzo zijn we uiteindelijk met een Boeing 747400 aangekomen in Chiang Mai. Na een uitbundige inspectie van de douane ambtenaar mocht zelfs Rob Thailand binnen komen...Nadat we een taxiritje gemaakt hadden met een aardige chauffeur erin kwamen we op plaats van bestemming uit Parami G http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/North-West-Thailand/Chiang-Mai/blog-102656.html De dinsdag voor vertrek Beste Lezers Het is vandaag dinsdag. Femke en ikzelf zijn onszelf steeds fanatieker aan het voorbereiden op de trip. De meeste spullen zijn al ingekocht zoals backpackrugzak malerone pillen antimalaria etc.Het is wel een beetje raar om zo laat in het jaar op vakantie te gaan maar ik moet zeggen dat het me ons tot nu toe goed bevalt Veel mensen vinden het in eerste instantie vreemd dat we l http://www.travelblog.org/Europe/Netherlands/North-Brabant/Breda/blog-101167.html Begin van het weblog Englishreaders This blog will be in Dutch only sorry. for friends familyHallo daarDe vakantie van Femke en mijzelf komt nu toch wel steeds dichterbij. Het heeft even geduurt want ondertussen is de rest van Nederland al op vakantie geweest maar nu gaat het er toch echt wel van komen Op 11 november a.s. vertrekken Femke en ik via Schiphol Parijs en Bangkok richting Chiang Mai in het noo http://www.travelblog.org/Europe/Netherlands/North-Brabant/Breda/blog-98157.html