Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

by Ergens-onderweg, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 next »

By Ergens onderweg
August 6th 2008

Istanboel

Middle East » Turkey » Marmara » Istanbul
Na een lange reis arriveren we in Istanboel, de stad waarvan Napoleon ooit zei: “Als de wereld één groot land zou zijn had het Istanboel als hoofdstad”. Wij zouden natuurlijk Ledeberg kiezen: hier zijn ook al vele landen vertegenwoordigd! Maar Istanboel heeft ons zeker kunnen bekoren. Deze stad lijkt de hemel op aarde na twee maanden reizen in landen waar je hard moet zoeken naar pitoreske pleintjes, knusse straatjes en gezellige terrasjes. Om maar te zwijgen over heerlijke pittaschotels (dé beste eet je bij Lalilem), verse baklavas (zeer zoete honinggebakjes - dé beste [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 59 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=308745] | 2008-08-06 17:36:04

Lalilem
Ergens tussen Tashkent en Riga
Ergens tussen Riga en Istanboel

Zo snel verdwijnt het Aralmeer
James Elroy Flecker THE GOLDEN JOURNEY TO SAMARKAND We are the Pilgrims, master; we shall go Always a little further: it may be Beyond that last blue mountain barred with snow, Across that angry or that glimmering sea, White on a throne or guarded in a cave There lives a prophet who can understand Why men were born: but surely we are brave, Who take the Golden Road to Samarkand. Sweet to ride forth at evening from the wells When shadows pass gigantic on the sand, And softly through the silence beat the bells Along the Golden Road to Samarkand. [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 0 Comment(s) | 58 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=305078] | 2008-07-28 10:55:54

Chiva

Toktogulmeer
Toktogulmeer
Pech onderweg
De taxirit van Bishkek naar Osh is er één die we zo snel mogelijk willen vergeten al zal ze ons nog lang heugen.. In ’t kort: de rit zou 10 uren duren, iets voor halfweg krijgen we autopech, 6 uur later kunnen we terug vertrekken, we moeten ergens overnachten en komen pas een dag later toe in Osh. De sfeer in Osh is helemaal anders dan die in het noorden van het land. Auto’s, mensen, stootkarren en dieren vechten voor een plaatsje op de smalle straatjes. Er is een drukte van je welste: dit moet de Oriënt zijn! In Osh steken [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 33 Photo(s) | 2 Video(s) | [diary=299180] | 2008-07-14 08:44:39

Osh Plage
Osh Plage: de parking
Osh Bazaar

Een korte rit in een Mercedes-busje brengt ons vanuit Almaty de grens over naar Kirgiziл. Verstrengeld tussen de Centraal Aziatische Stans, komt dit land er torenhoog bovenuit! Bergtoppen hoger dan 7000 meter, diepe ingesneden groene valleien, gletsjers en ijsblauwe Alpine meren bedekken 90 percent van ’s lands oppervlakte. De barkoude winter houdt het vee op stal in laag gelegen dorpen. In de zomermaanden trekken de nomaden uit hun huis naar de hoger gelegen weilanden (jailoos) en verblijven er in joerts. Kirgiziл is een prachtige bestemming en bovendien een [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 3 Comment(s) | 80 Photo(s) | 2 Video(s) | [diary=295605] | 2008-07-10 18:39:26

Bishkek
Bishkek
Cholpon Ata

Zie hier een aantal kiekjes van bekende merken/namen die het straatbeeld van Rusland sieren. Een leuke uitdaging voor wie zich graag aan een quizje waagt! Wie als eerste de correcte antwoorden doormailt krijgt een prijs! [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 5 Comment(s) | 14 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=278557] | 2008-06-17 12:41:12

Temperatuur voelen
Rond 7 uur 's morgens arriveert onze trein in Tobolsk. We hebben een dagje tijd om de stad te verkennen, laten onze bagage achter in een locker van het station en nemen de bus naar het centrum. We zijn gewaarschuwd door onze reisgids: "laat je niet ontmoedigen door de immens grote en vele sovjet-appartementsgebouwen die de nieuwe stad sieren maar geniet van de pracht van het witte Kremlin en kuier een beetje door de oude stad". Dat is precies wat we doen! Een warm zonnetje maakt het allemaal wat aangenamer. Maar meer dan het prachtige Kremlin is er ook niet te [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 49 Photo(s) | 1 Video(s) | [diary=285845] | 2008-06-17 14:12:52

Tobolsk

Na 3 dagen in het rustige Velikiy Novgorod vertoefd te hebben, zetten we onze reis verder richting Moskou. De treinreis duurt een ganse dag. We houden ons bezig met naar buiten kijken en een beetje te lezen over de wereldstad die we dra zullen binnenrijden. Onze eerste indruk van Moskou is niet zo positief: de chauffeurs blijken hier nog agressiever over de weg te scheuren dan in de reeds bezochte steden. Bovendien moet je heel ver omlopen om een zesvaksbaan over te steken. Later ontdekken we de handige voetgangerstunnels. In Moskou verblijven we twee dagen. Genoeg om de stad te verkennen, [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 3 Comment(s) | 65 Photo(s) | 1 Video(s) | [diary=283156] | 2008-06-03 15:06:48

Trein Sint-Petersburg - Moskou - De wagon wordt opgefleurd met een bloemetje
Trein Sint-Petersburg - Moskou - De samovar
Trein Sint-Petersburg - Moskou - Sporen, kilometers sporen.

Met de trein naar Novgorod
Met de trein naar Novgorod
tsjoeketsjoeketsjoek
Met de trein rijden we van Sint-Petersburg naar Velikiy Novgorod. Het is onze eerste treinreis in Rusland. Het valt op hoe veel ruimte er in de trein is, de wagon is een stuk breder dan we gewend zijn. We zitten op rood geverfde houten bankjes. Voor de luttele drie uren die de rit duurt is dit comfortabel genoeg. Met een slakkengangetje rijden we door een vlak landschap. We zien bossen vol met berkenbomen, idyllische meertjes met vissers die hopen hun avondmaal te vangen en landelijke dorpjes met houten huisjes. Af en toe worden we ook geconfronteerd met lelijkheid. Betonnen dozen met [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 1 Comment(s) | 49 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=280460] | 2008-05-27 19:47:32

Zicht uit de trein
Zicht uit de trein
Zicht in de trein

Passazh
Passazh
1ste shoppingcenter in St-Petersburg
Om 6 uur ’s morgens zet de bus ons af in Sint-Petersburg. De ijskoude wind overvalt ons en we duiken snel de metro in op weg naar onze slaapplaats. Eens de metro uit spotten we een groepje Zenit-fans dat ondertussen al 2 nachten de overwinning van de UEFA-cup viert. Als we aanbellen aan het hostel krijgen we een koude douche door de parlofoon: “Full!” Verder geraken we niet: op naar het volgende, het volgende, het volgende,... We hebben nochtans via mail geïnformeerd en geen was volzet... Uiteindelijk vinden we een slaapplaats in het Nevsky Hostel: een echte aanrader! [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 2 Comment(s) | 43 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=278874] | 2008-05-26 19:58:43

Inlineskaters vertonen hun trucjes op het Paleizenplein
Paleizenplein
Paleizenplein

By Ergens onderweg
May 16th 2008

Riga

Europe » Latvia » Riga
Het was leuk om even terug te zijn in België maar onze voeten begonnen te jeuken en het werd tijd om terug te vertrekken. Om middernacht landen we in Riga. Te laat voor de bus nemen we een taxi naar het Elisabeth Hostel. We vermoeden dat de bestuurder ervan droomt de Letse Senna te worden. De straten van Riga zijn gelukkig niet zijn Imola. Een supervriendelijke madam ontvangt ons met een brede glimlach op dit nachtelijke uur. De dag erop gaan we na een goede nachtrust de stad verkennen. We lopen wat rond in de Oude stad. Het is er niet [View Full Entry]

Ergens onderweg - Maarten En Eva | Read The Full Entry | Subscribe | 3 Comment(s) | 33 Photo(s) | 0 Video(s) | [diary=277200] | 2008-05-17 20:18:08

Soloreiziger
Bremer stadsmuzikanten