Dirk en Silvia around the world - Dirk en Silvia

Dirk en Silvia Onze volgende vakantiereis: Toscane en Sardegna!

Groetjes,
Dirk & Silvia

Private Message Subscribe Top Photos Blog Map
Joined on: June 14th 2007
Last Login: November 15th 2009

by Dirk en Silvia around the world, order by Date newest first.

« back 1 10 20 30 40 50 60 next »

Nadat Dick heeft gewandeld met Wapper en Dino in het bos en nadat Silvia de tassen heeft ingepakt, gaan we vandaag het laatste stuk rijden, van La Spezia naar Agriturismo Diacceroni 2, Villamagna, Volterra, waar we rond kwart over 11 aankomen. Barry en Bianca zitten ons al op te wachten, want zij zijn hier al een week. De auto uitladen, kamer 'inrichten' en even bijkomen van de 2,5 dag durende reis. Wapper en Dino natuurlijk een rondje lopen en wij een koel drankje. De Agriturismo is mooi gelegen, op een heuvel met uitzicht op het typisch Toscaans landschap. Als we bijgepraat [View Full Entry]

Dirk en Silvia around the world - Dirk en Silvia | Read The Full Entry | Subscribe
Published: September 26th 2009 | 17 Views | [diary=439875]

Welkomstdiner Diacceroni
Wat een eten...!
Proost...!

Vanmorgen ‘uitgeslapen’ tot 7 uur om daarna stuk door het koele bos te wandelen met Wapper en Dino. Zij rennen erop los en wij moeten toch wel flink klimmen de heuvel op. Pfff en dat ’s ochtends vroeg terwijl we nog zo’n 600 km gaan rijden…. Na het ontbijt in het hotel gaan we weer op pad. Vertrek vanuit Badenweiler is om 9 uur, we hebben een tussenstop in de Zwitserse Alpen (we hebben de Gotthard pass genomen i.p.v. de tunnel) zodat Wapper en Dino even goed kunnen rennen (en uit een Alpenbeekje drinken, he Dino?) en dan is onze aankomst [View Full Entry]

Published: September 26th 2009 | 10 Views | [diary=439867]

Lekker rennen!
Uitzicht over La Spezia

Vandaag de eerste 'vakantiedag': om kwart voor 6 's ochtends gaan we onderweg. Auto volgeladen, Wapper en Dino achterin en rijden maar... In Nederland rijdt het lekker door en rond 7 uur passeren we de Nederlandse-Duitse grens. Zo dat schiet op... Onderweg stoppen om de 2 / 2,5 uur om Wapper en Dino even uit te laten en een koffie te drinken, en dan zijn we, na 750 km, rond 4 uur bij ons 'tussenstop'hotel aangekomen, hotel Rebekka mit Haus am Bruhl in Badenweiler, Zuid-Duitsland (zo'n 20 km voor de grens met Zwitserland). Eerst maar wandelen door het bos met Wapper [View Full Entry]

Published: September 26th 2009 | 11 Views | [diary=439863]

Onze zomervakantie is al geboekt: Italië deze keer... In augustus 2009 vertrekken we met de auto naar Toscane, naar Agriturismo Diacceroni ([url=http://www.agriturismo-diacceroni.com/biological-farm-province-pisa-holiday-apartments-volterra-peccioli.asp]Diacceroni) in Villamagna bij Volterra. We zijn daar met Barry en Bianca en we nemen onze honden Wapper en Dino ook mee. Kunnen die lekker rennen door de Toscaanse velden! We zijn daar een week. Na deze week Toscane varen we 's avonds met Mobyline naar Sardegna. Daar verblijven we voor bijna 2 weken bij A [View Full Entry]

Published: May 13th 2009 | 32 Views | [diary=398586]

Kerk en murales Sennariolo
Murales Sennariolo
Sardegna

Vandaag een lange dag in maar een paar regels… De laatste dag van onze vakantie Chili. We vertrekken nu echt terug naar huis. We vliegen (weer) vroeg, om half 8 ’s ochtends vertrekt het vliegtuig van Santiago naar Bogotá; en dan van Bogotá naar Aruba. Uiteindelijk van Aruba naar Curacao waar we rond half 10 ’s avonds landen. Terug op Dushi Korsou! Buiten de internationale vluchten hebben we 10 binnenlandse vluchten gemaakt, goed voor zo’n 16.075 km totaal. We hebben in 6 verschillende auto’s gereden, goed voor zo’n 4.775 km totaal. [View Full Entry]

Published: October 7th 2008 | 40 Views | [diary=331709]

CNN: vulkaan Chaiten op 6 mei 2008
CNN: vulkaan Chaiten op 6 mei 2008
(CNN) -- Chile's Chaiten volcano spewed clouds of gray smoke, hot rocks and toxic gas on Tuesday, forcing authorities to issue an evacuation order for the more than 200 people who remained in the town... [more]
Vandaag dus het 2e deel van onze terugreis: van Punta Arenas, via Puerto Montt, naar Santiago. We vertrekken vroeg (7 uur ’s ochtends) en dus komen we vroeg aan in Santiago (12 uur ’s middags) Dan een taxi naar ons (vaste) hotel in Santiago: hotel Del Patio. En we profiteren nog even dat we een middag in Santiago zijn: met de metro gaan we naar Plazas de Armas. Maar het hele plein en de straten eromheen zijn afgezet, want vandaag is het Onafhankelijkheidsdag in Chili. Hierdoor is zo’n beetje alles dicht, dus dan maar op zoek naar een restaurant waar we [View Full Entry]

Published: October 7th 2008 | 54 Views | [diary=331695]

Vulkaan Chaiten op 18 september 2008
Plazas de Armas
DILLIGAF

Vandaag is de eerste gedeelte van onze terugreis begonnen… Na het uitchecken uit het hotel gaan we met de taxi naar de aeroclub. Maar niet voordat de taxichauffeur (of chauffeuse? Dit is een beetje dubieus…) vergeten is de taxi op de handrem te zetten voor de deur, zodat de taxi heeeeeel zachtjes het heuveltje afrolt… en 2 paaltjes de grond uittrekt…. De taxichauffeur (ja, we denken toch wel dat hij/zij een taxichauffeur is…) rennen en aan de handrem trekken, en ja hoor, de taxi staat dan toch stil… Hmmmm, moeten wij met hem mee? Ok, toch de tassen in [View Full Entry]

Published: October 7th 2008 | 102 Views | [diary=331686]

Vliegtuig (Aerovias DAP) in Puerto Williams
Aankomst Punta Arenas

Vandaag een drukke dag. Niet zozeer omdat we veel kilometers gaan maken, maar omdat we 2 hele leuke dingen gaan doen… Maar ik begin bij het begin van vandaag. Na het ontbijt en het inleveren van de auto gaan we naar het centrum van Ushuaia. Een beetje rondlopen, souvenirs kopen, beetje winkelen, kopje koffie drinken bij Tante Sara en geld wisselen. Dan lekker lunchen totdat het tijd is om naar de aeroclub te gaan, want… We gaan een RONDVLUCHT boven de Beagle Channel en Ushuaia maken! Een rondvlucht van 30 minuten en 175 foto’s… We gaan met een 4-persoons vli [View Full Entry]

Published: October 5th 2008 | 102 Views | [diary=330818]

Balanceren
Zeilers
Spiegelbeeld

Vandaag weer vroeg op pad, want… we rijden van Punta Arenas naar Ushuaia. De rit is totaal zo’n 675 km, exclusief de ferry. Maar we beginnen dus in Punta Arenas. Omdat het maandag is vandaag kunnen we niet de ferry nemen vanuit Punta Arenas naar Porvenir, maar moeten we ‘omrijden’ naar het punt waar deze ferry vertrekt: 1a Angostura, zo’n 170 km ten noordwesten van Punta Arenas langs allemaal pampa’s en uiteindelijk langs de kust van de Straat van Magallanes. De ferry doet er ongeveer een half uurtje over en onderweg zien we dan toch eindelijk PINGUINS ! [View Full Entry]

Published: October 3rd 2008 | 172 Views | [diary=329466]

Indecent exposure
Pecora
Herder

Carpintero Negro
Carpintero Negro
Magellanic Woodpecker: ...gewoon bij ons hotel Lago Grey
Vandaag weer een dag van reizen: we vertrekken uit ons hotel Lago Grey en rijden naar Punta Arenas, zo’n 400 km zuidelijker. Het landschap verandert langzaam; van hoge bergen met sneeuwwitte toppen en bergmeren in pampa’s, uitgestrekte velden met aan de horizon de bergen. Aangezien we eerst uit het nationaal park Torres del Paine moeten rijden via de omweg doen we over deze 400 km zo’n 6 uur… Weer een lange zit, maar dan zijn we toch rond half 4 bij ons hostel in Punta Arenas: hostel Carpa Manzano. Na NP Torres del Paine lijkt Punta Arenas wel een industriestad: veel [View Full Entry]

Published: September 30th 2008 | 71 Views | [diary=329445]

Carancho - Traro
Nandu
Stevige brug

« back 1 10 20 30 40 50 60 next »