Travel Blog | About TravelBlog | World Facts | Travel Wallpaper | Travel Forum | Backpackers Travel Insurance | Services | Cameras

« back 1 next »

Comments

25th March 2008
Rogier
Leuk: uitgebreid verslag van Yangzhou - From: Tuinen en het Groot Kanaal in Yangzhou.
Zit nu sinds anderhalve maand in Yangzhou voor mijn afstuderen. Leuk om jullie blog tegen te komen, dat mooie foto's en een gedetailleerd verslag bevat. Mvg, Rogier Op http://china.roview.nl staan foto's die ik tot nu toe gemaakt heb.
20th February 2008
wim
les 1, klopt niet in geval Vliegwinkel - From: Verslag van een spijtig incident enkele weken geleden.
De service van de vliegwinkel.nl zaak op het Rokin in Amsterdam is ver beneden de maat, voor het geld wat je daarvoor betaald, krijg je niet de beste aansluiting, duurder ticket en zeer vervelende smoesjes.
27th October 2007
wilke
prachtige foto's - From: Bezoekjes in Wuwei en Lanzhou.
Geweldig mooie foto en voor de verhalen moet ik een keer wat tijd nemen. Ik ben net terug van één weekje Lanzhou en Zhangye . Volgend jaar ga ik twee keer een landere periode. Vóór die tijd wil ik alles gelezen hebben om zo te kunnen bepalen wat ik wil gaan bekijken. Met vriendelijke groet, Wilke
13th June 2007
Bianca
Komend weekend naar Tai Shan - From: Beklimming van de Taishan
Bij het opzoeken van info over Tai-Shan, ben ik op jullie website terecht gekomen. Momenteel bevind ik me in Zibo voor mijn werk. Komend weekend, ga ook de berg van Tai Shan bewonderen en (proberen)beklimmen. Dank voor de zeer interessante informatie en foto's!
11th June 2007
Nicole
Festivalreis in november - From: Lusheng-festival van de Miao in Ya Tang.
Ik plan een reis naar het Lushengfestival met Dim-Sum. Als ik jullie verslag en foto's zie, zeker geen verkeerde keuze. Als het weer en het comfort een héél klein beetje meevallen, dan wordt dit een fantastische reis.
helen
it's worked! - From: Tai'an en Taishan - Praktische informatie
Hi .. I cut and pasted your blog site from your email ... and, here I am .. byeee Helen
Tai Shan & Tai'an - From: Beklimming van de Taishan
Hi again ...... the frescoes and art work look superb. Proof that your plastic ponchos were used! Wasn't that the room that kept me awake most of the night before the climb!!!! .........Helen
Helen
great photos again - From: Naar Qufu.
It's lovely to revisit the sites and trip thru photos! Karen went to Qufu yesterday Sunday 3rd June, with a university student, for the day but I haven't caught up with her to see what she looked at. She's at the dentist with teeth problems. We start our 3 week IELTS course next week. Happy travelling.... Helen
26th May 2007
Wies
Aanvulling van het lijstje... - From: Naar Qufu.
Het boek (en strekking) van prof. Wim F. Wertheim is mij bekend. Lees misschien ook eens van Christian Déom: De landbouw in China: problemen en perspectieven. Berna en Wim, ik lees dat jullie binnenkort "Belgisch volk" ontmoeten. Is dit om weer wat te "acclimatiseren" voor jullie terugkeer naar België?
26th May 2007
Nico
Ik heb ook een abonnement op Knack - From: Naar Qufu.
Ik las ook de advertentie voor de Knack: "beslis niet voor woensdag" (want de Knack verschijnt op woensdag). Maar ik weet niet wat jij nu met het aanhalen van de advertentietekst uit Knack wil duidelijk maken? Als je een goed beeld wil hebben van bijvoorbeeld "De Grote Sprong Voorwaarts" lees dan eens Hinton (landbouwexpert die vaak in China was), Wertheim(ik leende aan Wim een boek van hem) en "De Morgenvloed" en "De Wind in de Toren" van Han Suyin over de meest recente geschiedenis van China.
25th May 2007
Helen
in Xuzhou - From: Naar Xuzhou.
It was lovely meeting you both here in Xuzhou, and then being with you in Qufu and Taishan. Wow ... what amazing photos. Til next time ... bye.
18th May 2007
Wist je dat... - From: Wat rustiger aan in Qingzhou
Op dinsdag 13 mei 1958 besliste de Chinese Communistische Partij tijdens haar congres om het volgende vijfjarenplan ten uitvoer te brengen. In het kader van deze 'Grote Sprong Voorwaarts' besliste partijvoorzitter Mao Zedong onder meer alle mussen te laten doden, want die zouden de graanoogst schade toebrengen. De Chinese bevolking maakte plichtsbewust de totale Chinese mussenpopulatie af. Een gigantische sprinkhanenplaag, die de oogst totaal verwoestte, is het gevolg. Dat leidde tot massale hongersnood en de dood van naar schatting 30 miljoen Chinezen. (bron: Knack)
17th May 2007
Nico
Onderwijssysteem waar de jonge Mao tegen rebelleerde - From: Naar Xuzhou.
Het interessant verslag van de onderwijservaringen van Wim en Berna bewijst voor mij, dat het onderwijssysteem in het huidige China, sinds de "hervorming" en "opening naar het westen" van Deng Xiao Ping en Co, evolueert naar een systeem(of IS al een systeem) waartegen de jonge Mao, in zijn studententijd o.a. tegen rebelleerde. Een systeem dat elitair is, kinderen van armere boeren en arbeiders uitsluit en gericht is naar het opleiden van gezagstrouwe hogere ambtenaren, bedrijfsleiders en technici. Mao wilde dat het onderwijs mensen opleidde, die zelfstandig en wetenschappelijk kunnen denken EN hun kennis "in dienst stellen van het volk". Het onderwijs moest ook vrij toegankelijk zijn vooral voor kinderen van arbeiders en boeren.
16th May 2007
Wies
Een zeer origineel huwelijksverjaardag! - From: Even uitblazen in Qingdao.
Proficiat Berna en Wim met jullie 26ste huwelijksverjaardag. Ik zie het zo al voor me: glaasje witte wijn en prachtige zonsondergang...romantischer kan niet!
10th May 2007
Nico
Interesse inderdaad, Wies... als "maoist" - From: Heel wat te zien in Nanjing.
Inderdaad heb ik veel interesse voor China. Door een grote inbreng van Mao lukte het om in China iets op te bouwen wat in het Afrikaaans of, Zuid-Amerikaaans continent of in het Indiaas subcontinent (vergelijkbaar opp en bevolking)niet lukte. Ik volg de ontwikkeling sinds 1978 met bezorgdheid omdat er een economische politiek wordt gevolgd die Mao altijd bestreden heeft, en volgens mij met recht. De reis van Wim en Berna geeft mij boeiende culturele, historische en "human interest" -informatie
8th May 2007
Rene Voswijk
Yangzhou is leuk - From: Tuinen en het Groot Kanaal in Yangzhou.
Heel erg leuk verslag van jullie bezoek aan Yangzhou. Beetje herkenbaar, had daar maar 1 dag de tijd om rond te kijken april 2006 en dat is te weinig. Gebruik jullie verslag om tijdens mijn volgende businessreis in juli 2007 wat meer te zien van de stad en omgeving. Groetjes en fijne reis verder, Rene
5th May 2007
Wies
Aan een "trouwe weblogger" - From: Heel wat te zien in Nanjing.
Hallo Nico, trouwe lezer en commentator van deze weblog. Bedankt voor de leuke "weetjes" die je af en toe op deze weblog plaatst. Ben je ooit in China geweest? Of gewoon geïnteresseerd?
5th May 2007
Nico
Zheng He op National Geografic - From: Heel wat te zien in Nanjing.
Ik herinner mij een documentaire over de periode van Zheng He en zijn vloot op National Geografic. Daarin werd inderdaad duidelijk gemaakt hoe omvangrijk de vloot en de grootte van de boten waren evenals de gemaakte reizen. Het was een periode van uitgebreidde handelsrelaties met andere landen en van lange reizen. Er kwamen computeranimaties in voor die de boten lieten zien en de bouw ervan. Je zou die documentaire wellicht op dvd kunnen bestellen.
4th May 2007
Wies
We zullen wat zon bewaren.... - From: Bezoekjes in Zhenjiang.
Leuke foto's van jullie! Maar zo te zien aan de dikke jassen is het daar toch maar koud! In België-land kunnen we in T-shirt rondlopen...( We mogen toch ook wel iets hebben hé! ). We zullen wat zon bewaren tegen dat jullie terugkomen. Maar zover is het gelukkig nog niet.
29th April 2007
Wies
Bloeiende fruitbomen - From: Indrukwekkend poortgebouw en de Goudpurperen Heuvels in Nanjing.
Wij genieten hier momenteel ook van de weelderige bloeiende fruitbomen in onze tuin. Weliswaar onder een exotische hitte.... Lekker luieren in onze hangmat...af en toe een BBQ... Geniet nog maar intens van jullie reis.
7th April 2007
Heidi (ex-Sonoco)
Hallo! - From: Verloop van onze reis
Lieve Bernadette en Wim, Ik ben ein-de-lijk eens gaan piepen op jullie blog en amai, chapeau voor al die prachtige verslagen! De mensen die dit lezen worden mee ondergedompeld in jullie avonturen, echt tof! Bernadette, ik wil je nog een (late) gelukkige verjaardag wensen en aan jullie beiden nog heel veel plezier en interessante ontmoetingen op deze reis! Dikke kus, Heidi. PS: Deze zomer gaan we trouwen en als alles goed gaat (want daar ben ik bezorgd over), komt er begin december een kleintje bij :)
19th March 2007
Ria
Chaomian - From: Naar Fenghuang en bezoek van de oude stad.
Na al die prachtige beschrijvingen van mensen en landschappen, mogen jullie het recept van die veelgeprezen chaomian eens uit de doeken doen aub ! Nog veel reispret met interessante ontmoetingen.
19th March 2007
Hilde
Lei Feng in MMIP - From: Naar Fenghuang en bezoek van de oude stad.
Dat is nog een idee: een Lei Fengdag op MMIP, tegen de tijd dat jij terugkeert 'dbgb' (don bosco groot bijgaarden)! Dat is pas een 'sociale dag' en kan voor sommigen misschien het aanzetje zijn om eens iets 'voor anderen' te doen! Geniet nog volop! PS zopas is Smartschool opgestart!
18th March 2007
Nico
Lei Feng en het doel van het Rode Leger - From: Naar Fenghuang en bezoek van de oude stad.
Lei Feng staat eigenlijk simbool voor het doel dat Mao inverband met het Rode Leger: het Rode Leger niet gewoon als een militair leger, maar als een mobiliseringsmachine, een propagandamachine voor de doelstellingen van de Chinese revolutie. Het Rode Leger was ook het simbool van de alliantie van de boeren met de arbeiders als georganiseerde kracht voor de uitbouw van de Chinese revolutie. Andere krachten in de CCP wilden van het Rode LEger gewoon een efficient en krachtig militair apparaat maken. Bij die "andere krachten" horen Liu Tsiao Tsi ... en na de dood van MAo... Deng Xiao Ping. Dus ik vind het een goede zaak dat de "Lei Feng-dag" toch nog gevierd wordt.
5th March 2007
Wies
Elke dag feest? - From: Opmerkelijke nieuwjaarsdag in Zhaoxing.
Amaai, het is daar bij jullie precies elke dag feest! Héél leuke foto's. Ik geraak zò al in de sfeer. Bedankt voor de uitvoerige reportages.
27th February 2007
Jay
Great photos - From: Feestelijke opening van het toeristisch seizoen van de landelijke gebieden van Guizhou in Zhaoxing.
These photos are gorgeous. Thanks.
2nd February 2007
Nico
"My brother IS like Marx!" - From: Kort verblijf in Beijing en regelingen aldaar.
Als ze nog eens zeggen dat je er uit ziet als Marx, moet je eens vragen wat ze van Marx kennen of weten. Of je kunt vragen: Lijk ik op Groucho of Harpo Marx?
20th December 2006
nico
Fred familie? - From: Leuke boottocht en bezoek aan Cape Range.
Awel Wim, de foto is wellicht niet erg duidelijk, maar Fred lijkt wel een beetje een ver familielid van jou. Tot na de 23e voor jou en Berna.
13th November 2006
Wies
Berna probeert het bruggetje - From: Enkele bezoekjes in de buurt van Datong.
Ja, ja, Berna....zie je wel dat de evenwichtsoefeningen op de turnbalk van eertijds hun vruchten nog afwerpen!?!
11th November 2006
NICO
ivm fototoestel - From: De Grote Muur en dan naar huis.
Wim, ik weet niet of je met oplaatbare batterijen werkt voor jouw camera? Maar het zou kunnen dat die "versleten" zijn, dwz na oplading bijna meteen ontladen bij het eerste gebruik opnieuw in je camera. Omdat je denkt met volledig opgeladen batterijen te werken, lijkt het dan of je CAMERA hapert of niet goed werkt (omdat voor scherpstellen of flitsen, lens in en uit brengen dan in één klap je batterijen weer leeg zijn). Ik had het ook eens voor.... en ik dacht toen ook dat mijn camera zelf haperde
26th October 2006
wies
Proficiat Ludo! - From: Bezoeken in Beijing.
Proficiat Ludo met je 50-jarig priesterjubileum! Dat kan tellen zeg! Amaai, dat eten ziet er érg lekker uit....en ik merk dat Wim nog niets veranderd is. Op bovenstaande foto zie ik dat hij zijn tafelgenoten ver vooruit is en zijn bord al bijna leeg is....
23rd October 2006
Wies
Erg sneu voor Wim ! - From: Verslag van een spijtig incident enkele weken geleden.
Melden aan Test-aankoop zou ik zo zeggen. Daar bestaat een rubriek "waar gebeurd" waarin je je verhaal kwijt kunt.
19th October 2006
Nico
hangend klooster - From: Hangend klooster en houten pagode.
Dat hangend klooster lijkt wel een dekor uit de film "the lord of the rings". In het woud Lorien "hing" er zo'n bouwsel boven in bomen. Ook het elfenslot Rivendel doet er wat aan denken. Groeten
10th October 2006
Hilde De Block
Rotstekeningen - From: Bezoek aan het Provinciaal Museum van Yinchuan
Verassende gelijkenis met de rotstekeningen die wij helemaal in het noorden van Noorwegen zagen op grote door het zeewater gladgeschuurde rotspartijen nabij de kust. Nog veel fijne dagen
7th October 2006
A.M.oldenhof-Kool
Schitterend - From: In en rond Yinchuan - Praktische info
et verbazing alles bekeken.Hoe is het mogelijk jullir dit alles kunnen laten zien.nico legde het me uit hoe ik het moest bekijken.Ik moet het een beetje verdelen anders zit ik middernacht nog.Ma
1st October 2006
Groeten - From: In en rond Yinchuan - Praktische info
Hallo, Ik vind de beschrijvingen in combinatie met de goede fotos heel goed. Ik vind de artikels het best als ze gecomineerd worden met reacties van chinezen ter plaatse (die eventueel dan ook vertellen over de historische sites) vlg artikel vanuit Hezhen op 9 augustus. Ik dacht: ik zal toch maar eens een commentaar plaatsen anders denken jullie dat ik jullie weblog niet lees. Groeten Nico en Marie-lou
15th September 2006
Wies
We blijven jullie volgen! - From: Terug naar Lanzhou.
Tof dat we zo goed geïnformeerd worden van jullie reis. Op deze manier genieten we een beetje mee en leren we China ook beter kennen. Leuk om te horen dat het beter met jullie (schoon)vader gaat. Trek nog vele foto's hé! Doei!

« back 1 next »