Bystruska - Sona

Also everyday life is full of moments which should not be forgotten (especially now...while working in exotic - Bulgaria).
Private Message Subscribe Blog Map
Joined on: October 29th 2006
Last Login: October 27th 2009

by Bystruska, order by Date newest first.

« back 1 10 next »

Dnes sme uspesne prileteli z Jomsomu pomedzi Daulagiri a Nilgiri spat do Pokhary a v paperke som si tu opat pripadal ako blbec. Tak som ju dal radsej dole, vytiahol posledne trochu ciste tricko a vysli sme si na prechadzku do "mesta". Nakoniec to skoncilo romantickym clnkovanim po jazere na ostrov a spat pri zapade slnka. A konecne sme spat na internete, takze v skratke zazitky z Annapurny. 1. Let do Manangu. Zazraky sa deju. Ze vobec priletelo nase lietadlo, ze sme po troch hodinach na letisku vzlietli, nasli to "letisko", nepomylili si ho s vedlajsim chodnikom a uspesne pred plotom [View Full Entry]

Published: October 21st 2009 | 25 Views | [diary=446947]

Kym Miso dopise clanok - ja posielam zopar fotiek z poslednych 8 dni trekovania. Ciao, po makkuckom yak steaku nas dnes caka grilovana rybka, takze ponahlameee. [View Full Entry]

Published: October 21st 2009 | 62 Views | [diary=446931]

Nasa mala 3-denna zachadzka
Ked vrchol nie je cielom cesty-Tilicho lake
Radost 2 nedokrvenych mozgov

October 12th 2009
7. Relax day na konci sveta Asia » Nepal » Pokhara
Iba kratky prispevok pred zajtrajsim odletom do Manangu - na dalsi trek. Sme v Pokhare a dnesny relax day (v tomto meste kde NIC nie je- okrem turistov) najkrajsie vykresli fotka "Nahananie Misa". [View Full Entry]

Published: October 12th 2009 | 49 Views | [diary=444417]

October 10th 2009
6. Plany na dalsi tyzden Asia » Nepal » Kathmandu » Thamel
Kedze tu uz treti den chodime po obchodoch a cuchame vonne tycinky zmiesane s pachom volne vylozeneho masa, psich chcaniek, vyfukov, slivovice a mojich ponoziek, zaziadalo sa nam cisteho horskeho vzduchu. Akurat sme vysli z dalsej cestovky, a odlahceni o peniaze, co sme vyhrali v lokalnom bankomate spokojne sedime a dusevne sa pripravujeme na zajtrajsiu cestu busom do Pokhary. Ze vraj iba 7 hodin. Kedze Slovakom spod Lobuche trvalo 150km 11 hodin, aspon dopiseme dennik. 13. letime z Pokhary do Manangu , lebo sa nam nechce slapat zatopenymi ryzovymi polickami plnych Maoistov (nieco ako Fico [View Full Entry]

Published: October 10th 2009 | 27 Views | [diary=443709]

October 10th 2009
5. Everest Trip Asia » Nepal
Konecne chvilka volna - takze aspon skratena verzia co sme tych 16 dni robili pod Everestom (alebo v Sagarmatha National Parku). 1. Vykony (chronologicky): - uz to, ze sme stastne pristali v Lukle bol hlavne pre mna jeden z najvacsich dovodov na oslavu...ale o tom som uz pisala. - Gokyo RI - 5357m - prvy kopec, na ktory sme sa planovali vystverat - s jednoznacne najkrajsimi vyhladmi na Cho Oyu, Pumori, Everest, Lhotse, Nuptse, Ama Dablan, ... Je to kopec v 'susednej doline' vedla Everestu, kam sme sli jednak kvoli aklimatizacii a jednak aby sme sa uhli davom ludi. Nuz, kedze [View Full Entry]

Published: October 10th 2009 | 32 Views | [diary=443703]

September 21st 2009
4. Namche Bazar + Fotkyyyy Asia » Nepal » Namche
Jupiii, konecne prvy internet aj s citackami kariet (pradoxne az na treku k Everestu..). Takze, mame za sebou prve dva dni slapania s 20kg ruksakmi. Presunuli sme sa z Lukly (2800m) do Namche Bazaru (3400m) a zajtra zaciname s aklimatizac.trekmi. Nalada v skratke - je to lepsie ako som dufala, snivala, videla, myslela :). Ale podme na fotky: sakris, nejak ich to uploaduje strasne pomaly, tak to zostrucnim :(. [View Full Entry]

Published: September 21st 2009 | 74 Views | [diary=438450]

Nase lietadlo do Lukly
Vyrazame..
Cesticka vedie udolim, dedinkami so skvelou prirodou.

Uf... Mame plan !! a okrem toho uplne uchodene nohy z najkrajsich pamiatok, ktore moze Kathmandu ponuknut :). Plan: Executive Summary: - 20 dni Everest Nat.Park - aklimatizacia, Gokyo trek, Everest Base Camp a potom chutovka - vystup na 6160m vysoky Island Peak (IMJATSE) - oddych v Kathmandu - 6+6 dni v NP Anapurny - najskor prelet do Jomsonu - trek po okoli zamerany na dedinky 'ala Tibet', potom presun do Pokhary a odtial trek do Anapurna basecampu. - oddych v Kathmandu - ak stihame tak vylet do dzungle za slonikmi, raftingom, etc. Detaily k Everestu: 19.9. (zajtra) [View Full Entry]

Published: September 19th 2009 | 93 Views | [diary=437900]

September 18th 2009
2. Potenie v Kathmandu Asia » Nepal » Kathmandu » Thamel
Namaste (caute), Velmi strucne z Kathmandu: - let do Kathmandu je zanami - kedze nas upgradli do Businessu (kde namiesto safety instructions vysvetluju ako ovladat automat.ovladanie rozkladacej stolicky a telky), tak sa nam vo vzduchu vynimocne pacilo - V Kathmandu je desive teplo a vlhko - ufffffff, inak uplna India (tlacenica, spina, hluk) - Vsetkym problemom s byvanim, organizaciou, dopravou, atd. sa zatial vyhybae vdaka novemu nepalskemu kamosovi- Nabaraj-ovi (vdaka Filip). - Plan na najblizsie 2 dni - dnes rychla prechadzka mestom a dospanie jetlagu. Zajtra mame auto so soferom a v [View Full Entry]

Published: September 18th 2009 | 34 Views | [diary=437581]

September 17th 2009
Start_1.Pozdrav z Dohy Asia
Mame za sebou (na pocudovanie bez problemovy a na cas) check-in aj boarding. Kavicka v Starbuckse akcne odstartovala nasu expedicnu dovolenku :). Po 6tich hodinach prveho letu prave oddychujeme v Dohe (Qatar). Kruzenie nad Golfskym zalivom bolo posobive. Vysvietene umele ostrovne mesta Dohy, Kuwajtu ci Bahrajnu sme sledovali popri novom Startreku. Ked sa capitain Sparks pozrel z kokpitu von - aj my sme sa pozreli :)... Inak predtym isla ocarujuca Sandra Bullock vo svojom novom filme Proposal a to bola hroza, sice povabna - ale hroza. Idem pomaly. Kym ja kontrolujem miestny lounge, Misko hla [View Full Entry]

Published: September 17th 2009 | 51 Views | [diary=437439]

Svita na lepsie casy Europe » Bulgaria » Veliko Tarnovo By Bystruska April 11th 2007Takze, zopar optimistickych pohladov na Pleven :-). [View Full Entry]

Published: April 11th 2007 | 63 Views | [diary=147684]

Nice face of Pleven