Travel Blog | Aggi http://www.travelblog.org/Bloggers/Aggi/ Travel adventures in journals and photos from Aggi en-us Tue, 15 Dec 2009 23:47:41 +0000 Tue, 15 Dec 2009 23:47:41 +0000 Party invitation Dear Friends I would like to invite you to join us for a fund rising evening which is going to take place onSunday 27th September 2009 in Fahrenheit 55 Guildford. It will start at 630pm with a presentation showing all the work we have been doing with Generation Journey in Thailand after which there will be some fund raising activities support would be most appreciated. After this you are all http://www.travelblog.org/Europe/blog-437284.html Puk Puk To znowu ja. Tak sobie postanowilam ze umieszcze troszke fotek z moich wizyt w Hiszpanii i Rumunii z zeszlego roku tak zeby cos sie dzialo zanim znowu gdzies wyruszePozdrawiam http://www.travelblog.org/Europe/blog-426429.html Prezentacja Witajcie po raz kolejnyMam zaszczyt zaprosic Was wszystkich wiernych i przygodnych czytelnikow mojego bloga rodzinke przyjaciol i znajmoych i nieznajomych na prezentacje moich zdjec do klubu RockZ w Gdyni na ulicy Warszawskiej 5 www.klub.rockz.pl o godzinie 20.00 w czwartek 23 lipca '09Zapraszam wszystkich ktorzy mnie znaja albo chca poznac.PozdrawiamAgnieszka http://www.travelblog.org/Europe/Poland/Pomerania/Sopot/blog-420415.html Powrot W ostatni czwartek wrocilam do EuropyYupi W niedziele przyjechalam do Polski i szykuje dla wszystkich Was niespodzianke dlatego pliss sprawdzajcie bloga zeby dowiedziec sie o szczegolyDo uslyszenia i zobaczeniaAgusia http://www.travelblog.org/Europe/Poland/Pomerania/Sopot/blog-420251.html Ostatnie dni w Indiach Jasna cholera Po 5 miechach wracam do Europy juz za 3 dni NIe moge uwierzyc ze to juz teraz juz tuz tuz.Przez cay ten czas odpukac nie mialam zadnych problemow zdrowotnych za co jestem mega wdzieczna losowiprzeznaczeniu Uklony dla Buddy Siwy Allaha i calej rzeszy pozostalych Bogow wcielen ..itp. i oczywiscie dzieki wszystkim bliskim ktorzy wspierali mnie duchemO http://www.travelblog.org/Asia/blog-418121.html Pushkar Witajcie Kochani i dzieki za nowe komentarze Poniewaz wiekszosci komentarzy jest w jezyku polskim postanowilam pisac teraz tylko w jezyku ojczystym Moj luby nieco ucierpi ale itak ma informacje z pierwszej reki wiec bedzie okOstanie 4 dni spedzilam W Pushkar uroczym zakatku Rajastanu w swietym miescie.Kiedys jeden z bogow hinduskich wrzucil do jeziora kwiat lotosu i tak powstal http://www.travelblog.org/Asia/India/Rajasthan/Pushkar/blog-416389.html New Photos Nowe fotki Finally I managed to download new photos for you guys Please check few previous entries as I added some photos there also Hope you will like itAnd please leave some comments as I doubt sometimes if anyone is checking this at allEnjoyAgnieszkaNareszcie udalo mi sie zaladowac nowe fotki dla was kochani Prosze rzuccie okiem na moje poprzednie wpisy bo dodalam sporo fotek do k http://www.travelblog.org/Asia/India/Uttar-Pradesh/Agra/blog-415733.html Whoops Odkad wyjechalam zdrowie mi dopisuje odpukac i wlasciwie nic zlego sie nie wydarzylo. Przewodniki i turysci przrstrzegaja przd wieloma nieprzyjemnosciami z ktorymi mozna sie spotkac w Indiach. Wczoraj bylo to dzien w ktory i mi sie przydarzyl maly incydencikMowiac krotko i nie rozwadzac sie zbytnio skradziono mi 5000 Rupii w pociagu JhansiAgra. Coz nie wim kto i dokladnie jak. Podrozuje sam http://www.travelblog.org/Asia/blog-414737.html KajurahoKamasutra I arrive safely but delayed 3 hours as train from Varanasi was late. From Varanasi I travelled to Satna by train 9 hours and then I took a bus to Kajurahocrazy stuff going on in the buseswow I must say that every single day since I have been in India there few 'WOWs' going on Food colours spices fabrics are amazingLove it so muchJourney by train was ok I think I got use to this m http://www.travelblog.org/Asia/blog-414106.html Indie Moj pierwszydzien w Indiach wygladal nieziemsko W samolocie poznalam symatycznego pana buisnessmenaniemca ktory zaofascynowany moimi przygodami a raczej forma podrozowanie na koniec dal mi wizytowke proszac o miala jak mi idzie i gdzie jestem bo bardzo jest ciekaw. Nie mogl uwierzyc ze na serio jade do Mumbaju i nie mam ani jednej rezerwacji ani transportu ani hotelu ani nawet ni http://www.travelblog.org/Asia/blog-413305.html Varanasi Is this like a a movie or something I have never seen these thing before. Guys pissing on the streets does not metter if there are other poeple around or not.... if you need wee just do it wherever you are Yea why not this a human thing isn't it Animals do that why we can't do it Can you imagine somehing like this in EuropeHahha well ok apart at night around night clubs that happens http://www.travelblog.org/Asia/blog-413300.html Koh Tao Varanasi Koh Tao boat to Chumpon 4h night bus8h to bangkok hanging around for 18hours airport another hanging around for 7hours Mumbai hanging around for 12 hours trian to Varanasi 28hoursAnd...here I am now second day in Varanasi holy place Yes I saw dead bodies being burnt doesn not stick at all but they say they use special wood to avoid smell.Crows dust cows shits rubbish sle http://www.travelblog.org/Asia/India/Uttar-Pradesh/Varanasi/blog-413058.html Ostatni dzien w Tajlandii Na wyspie Koh Tao bylo cudownie Doswiadczylam nowych wrazen zrobilam kurs nurkowania co chyba zostanie moja nowa pasja. Bycie czescia podwodnego swiata jest czyms niezwyklym. Podczas jedego nurkowania zostalam zatakowana przez Trigger Fish najsmieszniejsze bylo to ze nurkowalam z doswiadczonym kolega ktory zauwazyl nade mna spora rybke wiec staral sie mnie przekonac zebysmy plyneli szyb http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/Central-Thailand/Bangkok/blog-411818.html Koh Tao Back in Bangkok now struggling with money as my card does not work AGAIN It is very frustrating but also a bit funny real living on the edge Without even 1 baht well ok to be honest maybe I have 3 bahts I need to survive somehow till tomorrow 8.40 departure time to India I need to pay somehow for my storage and to get somehow to the airport where I decided to stay overni http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/South-West-Thailand/Ko-Tao/blog-411748.html Visa Osiadlam na wyspie w ktorej zatrzymal mi sie czas Maly domek na plazyszum morzafajne towarzystwo i slonce kazdego dnia Niestety dzis w nocy plyne a nastepnie jade busem do granicy z Myanmarem zeby odnowic wize bo niestety mi sie konczy i trzeba odnowic. Nie zostaje jednak nigdzie indziej niz na wyspie Koh Tao dlatego bede tu z powrotem jutro po poludniu. Planuje tu zostac jeszcze kilka dni http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/South-West-Thailand/Ko-Tao/blog-409033.html DivingNurkowanie Today I completed 4 days course I passed an exam i got my diving cardYeaaaaaThat has been one of the best experiences in my life to discover underwater world... beautifull I am planning already where to go next to have some diving adventuresKissesok now in polishUkoczylam dzis 4dniowy kurs nurkowania i mam upawnienia na nurkowanie na wodach otwartych Bylo http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/South-West-Thailand/Ko-Tao/blog-407753.html Spioch Czesc kochaniW sob. rano zlapalam bus z Pai do Chang Mai 4godz nastepnie zlapalam nocny autobus do Bangkoku gdzie dotarlam o 7 rano. Poszwedalam sie nieco po miescie chaos nieziemski jak zwykle w Bangkoku ale po cudownym scrubie calego ciala i masazu wsiadlam do kolejnego nocnego autobusu w kierunku wyspy Koh Tao Bus dotarl do Champon o 2.30 dzis w nocy wiec musialam czekac na pr http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/South-West-Thailand/Ko-Tao/blog-406478.html I have just arrived to Pai Dotarlam dzis do Pai Very charming place up north from Chang Mai but i am going to stay here one or two nights only as the sea is calling me For last few days I have been a bit busy in Chang Mai see photos thank you guys for checking the websiteUrocza miescina na polnoc od Chang Mai. Nie mialam jeszcze czasu dokladnie sie rozejrzec ale zrobie rozeznanie jak tylko zaladuje nowe fotkimusicie http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/North-West-Thailand/Pai/blog-405194.html To be kicked out from the Buddhist monestry.. Well yes I went to take a part in the meditation course at the Buddhist monestery. Was wierdno support they just show us whta we have to do and that was it. No supportadvicehelp consultation. Yes we had the 'reporting' every day meeting the master and reporting how many hours we have made. They only thing what master was saying was patienceknowingpractising. I was trying really really http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/North-West-Thailand/Chiang-Mai/blog-404493.html Poczatek nowego rozdzialu Tak wiec mam za soba pierwsze doswiadczenia w couch surfing.Dwie dziewczyny z dzungli trafily na na pare kolesi ktorzy okazali sie meeeeeega fajowi. Po drodze do ich mieszkania zartowalysmy sobie czego bysmy sobie zyczyly basen drewniana podloga clima oraz .... mieciutki ppaier toaletowy z kolorowymi nadrukami Juz po drodze zesmy nieco galy wytrzeszczyly bo drepczac pod podany adres okazalo s http://www.travelblog.org/Asia/Thailand/Central-Thailand/Bangkok/blog-400456.html