Advertisement
Published: October 24th 2007Asia » Vietnam » South Central CoastOctober 24th 2007
Cao vsem!Tole bo torej nakaksno prvo javljanje iz Vietnama. Nisem ravno ljubiteljica mrrrrzlih, dezevnih zimskih dni...torej je napocil cas za eno "krajse" potepanje po aziji :)Pot sva zacela (druzbo mi dela Saso alias Sah alias Hribar...s katerim sva dala ze cez -precej uspesno- Guco in Maroko) v Munichu - seveda z zamudo letala, saj sta se ga dva anglezka napila ze pred vzletom letala tako, da ju je kapitan lastnorocno vrgel iz letala. Kej tazga pa se ne. Recimo, da sta bila bolj rahlo opita...ampak pravila so pravila.Priletela sva v Hanoi, ki se nahaja v severnem delu Vietnama in se ze takoj spopadla z nemogocim prometom, saj vsi vozijo povsod in povprek. Dobesedno. V bistvu ti v koncni fazi res ne ostane drugega, kot da se zacnes ravnati po njihovih pravilih, hodis vsepovprek...in upas na najbolje :) V Hanoju sva ostala 2 dni...veliko, zanimivo mesto...polno vsakdanjega hitrega vrveza. Predvsem nama je ostal v spominu "Water puppets show", ki je sodec po lonely planetu obetal veliko...no, ni vse za verjet. Jst sm misnla, da bom zaradi smeha s stola padla na predstavi...Saso se je pa zraven mene krizal :) V bistvu je bil tam en live band, mini bazencek in lesene lutke,
ki so svigale sem ter tja...tolk trapast, da je bilo meni fullll smesno :)O hrani raje ne bom izgubljala besed - sicer je res dobra in zdrava - ampak kaj narociti je pa drugo. Pri vseh tistih njihovih crkah se mirno izgubis, narocis in upas, da ti ne prinesejo kaksnega pecenega psa ali kaj podobnega. Vietnamci pa non stop neki meljejo po ustih. Imajo pa seveda nadvse zdravo prehranjevanje -ribe, riz, piscanci, juhe na 1001 nacin, bambus in vsa ostala zelenjava. Ni da ni.
Skratka, da ne bom prevec zasla. Po Hanoju sva sla na 3 dnevni izlet z ladjico po Halong bayu, ki je znan po tem, da ima vec kot 3000 kraskih otockov...med katerimi krozis z ladjico, si ogledas kaksno krasko jamo (no, recimo da nasi Postonjski in Skocjanski nobena ne seze niti do gleznjev...ima pa kaksen zanimiv element notri, ki si ga lahko ogledate na spodnji sliki;), plavas, vozis kajak, na otoku splezas na kaksen vrh (ter pri temu obvezno srecas japonske turistke v japonkah in petkah)...
Po Halong bayu sva sla do Ninh Binh-a, ki je nekasno idilicno malo mestece...kjer zacuda se ni toliko turistov. Vse kar lahko recem je - hudoooooooooo! Najames kolo ali motor
in se peljes po poteh "off the beaten tracks", kjer te vsi pozdravljajo s hello, hello in si te ogledujejo, smejijo...res lepo! Med vsemi tistimi rizevimi polji, pagodami, rekami, pristnimi nasmehi se dejansko zames kako zelo majhni smo :)Sledila sta se Hue in Hoi An...vsak drugacen, vendar oba edinstvena. Sploh Hoi An je znan po krojacih, saj naj bi jih bilo v mestecu vec kot 5000. Ti si samo izberes blago, barvo in model...vse ostalo naredijo oni. Lahko recem, da sem ponosna lastnica zimskega plascka in svilene pizamice...ki sta ze na dolgi poti proti Sloveniji...hehe...ko bom videla tisti paket v Ljubljani bom res vesela;)Sedaj se trenutno nahajava ob obali...kjer si jutri obetava malo relaksiranja pred velikim Saigonom!
Toliko zaenkrat...en vroc pozdravcek vsem, Janaaaaaaaaaaaaaaaaa
There are more photos below
Displayed: 20
Advertisement
Iztok
non-member comment
hudoooooooooo
Ej Jana, ful hudo, kar polepala si mi dan tukaj v pisarni :) Vidim da zelo uivata, kva sem fouv!!!!!!! Slike so ful lepe, komentarji tut, neverjetno velik teksta si napisala, jest samo upam, da te ne bo ta entuziazem s asoma zapustil :) Keep up the good work! To, da poilja stvari domov je v tvojem priperu dobra odlo itev, ker druga bi si morala omislit kar kaken mini kombi, da bi zadovoljila tvoji nakupovalni mrzlici, ki o itno ne pojenja, hehe. Aja, pa dej vpra Saota, e je kaj jokal, ko je lupil tiste ananase :) Lepo se imejta, previdno na poti in imve dogodiv in vama elim! lp, Iztok P. S. e rabta e kako insajdfersko info, kar na plano!
From Blog: XIN CHAO iz Vietnamaaaaa