Hejsa igen
Saa er vi kommet til Vietnam og vi har afsted praesic en maaned idag. Som altid vil vi sige tak for mails, og vi beklager hvis ikke lige altid faar svaret paa dem.
Sidst vi skrev ventede vi paa natbussen, for at komme til graensen til Vietnam, og vi naede naesten ud af Kina for vi modte den forste idiot. Vi sidder i bussen da en mand kommer hen og fortaeller meget aggressiv at han er boss of the bus. (han styrer afgangene, hvilket var helt fint med os), men saa begynder han at sige vi skal betale hvis vi har begage med, hvilket vi aldrig har hort om. Han henviser til billetten, men her er alt paa kinesisk. :-) Vi har begge den fornemmelse at vi bliver smidt af bussen hvis vi ikke betaler, saa det gor vi. Da han er gaet prover vi at faa en kinesisk pige til at oversaette det der staar paa billetten, men det var han ikke just glad for, og han kommer igen ned og raaber op. (det skulle vel aldrig vaere fordi han loj :-) ) Vi lader som om vi glemmer det hele og vi kommer afsted. Senere
paa turen da vi snakker med to unge kinesiske drenge er de vildt foraget over vi skal betale, da de ikke har betalt en krone for samme maengde bagege, men saadan er det hvis bare engang imellem i Kina. :-)Selve natbussen var en oplevelse i sig selv, da vi ofte slog hovedet i loften pga det bumpede saadan. :-)
Vi kom nemt over graensen og det var sjovt at se alle vietnameserne lobe over graensen da den aabnede. Vores start i Vietnam var ikke helt optimal da vi kom til at vente to timer i minibus inden vi blev kort til vores hotel i Sapa. (det var ikke noget vi synes var alt for sjovt efter 24 timers rejsen og et temperatur paa 35 grader kl syv om morgenen) :-)
I Sapa tog vi paa en tre dages trekking tur med guide hvor vi gik omkring 15 km hver dag og sov ved de lokale. Vi startede ud i regnvejr hvilket var med til at gore stierne meget glatte og svaere at gaa paa og den forste dag var vi godt mudret til da vi kom til vores overnatnings sted. Det samme var gaeldende den anden dag, men det
var en super tur hvor vi gik mellem rismarkerne i bjergene og naturen omkring Sapa er virkelig flot. Vi overnattede ved to forskellige minoritetsgrupper, men stederne er blevet lidt turistet, da der var plads til omkring 10 overnattende hver sted, men da vi ikke var afsted i hojsaeson var der kun nogle stykker den ene nat. Derfor var det bedste naar vi var inde at se forskellige huse, hos personer vores guide kendte, for at se hvordan de rigtig boede. Den sidste dag var vi nede og se et vandfald og vi fik os en dejlig dukkert i floden, hvilket var skont, da det havde vaeret tre meget varme dage, paa trods af regnvejret.
Herefter gik turen til Hanoi hvor vi ankom kl 5 om morgenen, hvor vi fandt et hostel og fik et par timers sovn. Hele dagen blev brugt paa at gaa rundt og se hvordan byen er, vi var ogsaa paa et lille faengsels museum. Det man ligger forst og mest maerke til, er alle de scooter der er, traffikken er meget taet i de smaa gader, men en utrolig hyggelig by. Om aftenen havde vi bestemt at vi ville prove at smage slange, og vi fik
anbefalet at tage ud til Le Mat (snake village), hvilket vi gjorde. Vores taxa chauffor var hvis ikke helt klar over hvor det var og da han efter at have spurgt adskellige korte ind i en slags garage var vi lidt utrykke. Men det viste sig at vaere det helt perfekte sted at spise slange :-) Vi startede med at se den levende slange for at se varen (hvordan ser man om det er en god eller daarlig slange? ), og vi kom derefter op til en naermest gillesal hvor vi sad os to alene ved et bord til 14. :-) Slangen blev slagtet paa gulvet foran os, og blodet samlet i en beholder hvor der var en slags alkohol i forvejen. Blodet blev haeldt op i to shots glas, med det raa hjerte i den ene, hvorefter vi begge drak det. :-) Vi fik 10 forskellige retter af slangen - lige fra ristet skind, til slange foraarsruller, det var bare en kanon oplevelse.
Den naeste dag gik med et museums besog og at gaa rundt i byen, om aftenen var vi inde og se Water puppet show. Det er dukke teater i/paa vand og noget man skulle se... i
hvor var det sjovt :-) hmm
Igaar tog vi til Halong Bay for at faa et par dages afslapning paa en baad, hvilket vi har nydt i fulde drag (det er jo haardt at rejse rundt i en hel maaned, saa men bliver nod til at have lidt ferie ) :-) hehe
Dagene blev brugt paa at tage lidt sol, svomme i dejlig varmt vand imens solen gaar ned, og sejle lidt rundt i havkajak i superflotte omgivelser.
Lige nu sidder vi og venter paa at vi skal med nat toget til Hue, hvor vi skal vaere et par dage. Derefter er planen at tage til Hoi an for at faa syet lidt toj og derfra skal vi paa fem dages motorcykel tur til Dalat.
Haaber i alle sammen har det godt derhjemme, vi onsker alle dem der er paa vej paa sommerferie en god ferie.
Hilsen Jacob og Marie