I dag, 30. april er det uavhengighetsdagen i Vietnam. Dvs. at Vietnamkrigen tok slutt.
30. april 1975 rykket de nord-vietnamesiske styrkene på bred front inn i den sør-vietnamesiske hovedstaden Saigon.
Amerikanske ambassadepersonell, vaktstyrker og andre vestlige statsborgere flyktet hals over hode, blant annet ved de kjente helikopterflyvningene fra ambassadens tak til hangarskip liggende utenfor kysten.
Duverden. Saa kunnskapsrik jeg er.
Stor markering, og vietnamesiske flagg overalt i gatene. Taler og parader.
Saa noen hvite som gikk med Vietnamesisk flagg som t-skjorte.
Sikkert turist-t-skjorter.
Men kanskje ikke verdens heldigste aa gaa med, kommenterte de andre.
Har havnet i en kjempefin gjeng. For tiden er vi splittet, men skal alle moetes i Saigon om noen dager.
En aldri saa liten digresjon.
Fortsettelse paa t-skjortene;
Joda. Vi mocka de litt for at de gikk rundt i slike t-skjorter, og syntes det var ytterst uheldig.
Trasig, sa jeg.
Trasig.
Saa ned paa meg selv.
Og jaggu, visst fiken!
Paa shortsen min staar det et STOOOOORT merke: USA
Jeee.
Den som ser andres fliser, ser ikke stokken i sitt eget oeye, sier naa jeg.
Men jeg er saa glad i den shortsen. Lett aa vaske, og toerker fort.
Har bare hatt den i 11 aar, fant jeg ut.
12 more to go!
I gaar var jeg i Chau Doc om morgenen. Saa paa fiske- og vevefarm i Mekongelven. Ved alle husbaatene.
Tok bussen til Can Tho og loket rundt i gatene.
Fikset eget rom med kjoeleskap(!). Kjoeleskap. Hmmm. What to put into the fridge?
Jeg kjoepte et eple som jeg la inn der. Weee.
Saa saan er det.
I dag moette jeg gjengen igjen, og vi har cruiset paa Mekongelven, sett paa flytende markeder og spist deilig, eksotisk frukt.
Rekk opp handa, de som har spsit mango og ananas hver dag i tre uker.
*Rekke opp handa*
Foruten disse, finnes saa usannsynlig mange andre frukter, som jeg ikke visste at eksisterte.
Deilige?
Tjae.
Noen.
Oj!
En gekko paa veggen her.
Det er masse gekkoer her, ass.
- Gekko! sier de.
Og jeg svarer tilbake. Paa norsk.
Naa er jeg i My Tho og nyter frihetsdagen, eller hva jeg skal kalle den.
I morgen drar jeg til Ho Chi Minh. Paa folkemunne, kalt Saigon.
Monsunen er saa vidt begynt her, soer i Vietnam. Det merkes godt, og temperaturen er betydelig lavere her, enn i Kambodsja.
Bare 31 grader i dag.
Mot 41 i Kambodsja.
Til slutt:
Anki. Du er saa up to date!
Alle elsker Vang Vieng, nord i Laos.
Maa tilbake, ja.
For jeg er ferdig med Laos og Kambodsja. Men det er saa mye mer jeg vil se og oppleve.
Og en annen ting jeg vil oppleve snart;
Vaarens foerste utepils.
Med deg.
I Oslo.
Snaekkaes!
Til alle dere andre:
Dere er velkommen til aa vare med.
Anki har plass til alle.
Knis.
Nei, naa maa jeg slutte aa bable.
Tjohei!
5 Comments -
Send Private MessageSkulle gitt mye for å være der du er. Pollen-allergi sucks!!!!
Hei vennen!!! Nå har jeg hatt en fornøyelig stund - har lest gjennom de siste breva dine. Jeg ler og ler, tihi;-) Du skriver så utrolig bra og levende - gleder meg til neste! Stor klem Tone
Hei!
I dag feirer vi 1. mai i Siljan. Dette er dagen da det store slaget mellom bøndene i Siljan og Luksefjell sto ved Toklev i 1836. Det var den store hærføreren Harald den grufulle (eller var det bare fulle!!) som ville okkupere alle Gråtassene på Siljan gårdene. Dette var kommet var kommet Siljan bøndene for øre via Telenors røyksignaler (også kalt SMS) Gråtassene var klare som noen egg, og klarte å nedkjempe alle skaumaskinene til Harald - den fulle - ...grufulle. Etter dette ville Harald den grufulle ville reise så høyt mot skyene som mulig i kongeriket, og havnet på Hardangervidde der han straks fikk tilnavnet Harald den Grusomme SKYER. Dagen feires ved at Silajn bøndene og Luksefjell bøndene møtes i fred og fordragelighet rundt en grill i Luksefjell. Gulset bøndene som har ord på seg for å være av det kloke slaget - og er til stede for å sikre at freden holdes ved like. PS Luksefjellbøndene har i år strekt et enormt elgskinn over en dyregrav som er festet med elastiske tarmer, noe som Siljan bondebarna gleder seg til å prøve. Håvard Helgeson mener det heter TRAMPOLINE - vet ikke hvor han har det fra. Kanskje han har lest det i "Gråtassnytt" !!!! Take care. Klem fra alle oss!
Kan virke som sunwing resort tur ikke er så eksotisk allikevel...:-) God tur videre ihvertfall. Hare
Add CommentAll Comments