Ola amigos!
Na drie weken Thailand zet ik wat indrukken op papier. We zijn een aantal dagen in Bangkok gebleven om ons culinair te laten verwennen (gleen cully folevel!), alle bouddha's (de liggende, de staande, the lucky one, the black one...) te bezichtigen en ons te laten breken bij een Thaise massage.
Holly en Mattijs waren ook in Bangkok, het was wel leuk om hen na een aantal maanden terug te zien. Mattijs, een Amsterdammer die op zijn eentje de wereld rondfietst, bracht ons in contact met Co van Kessel. Co verricht al 30 jaar topografisch onderzoek in Bangkok en hij organiseert er fietstochten voor toeristen. Check it out: http://www.covankessel.com
De fietstocht was een unieke kans om de minder bekende gebieden van Bangkok te verkennen. Onze gids loodste ons door uiterst smalle en hectische straatjes waar we konden proeven van het echte Thaise leven. We dropten onze fiets op een bootje om paalwoningen, fauna en flora en een bouddhistische tempel te bezichtigen. Onderweg konden we zelfs een voorbijzwemmende leguaan spotten.
Na Bangkok gingen we naar Koh Tao, een tropisch eilandje waar we een duikcursus (PADI) volgden. Na drie dagen theorie konden we zien waarom de duiksites rond Koh Tao zo
geprezen worden. De kleurenpracht die we onder water waarnamen is onbeschrijflijk mooi. Jammer genoeg heb ik geen foto's van de clownvisjes, koralen...
Vanuit Koh Tao namen we de catamaran richting Koh Pha Ngan. Door de aanhoudende storm konden we er niet gaan nachtduiken maar het duiken bij sailrock was minstens even cool. We konden er in een rots gaan die een soort van 'schoorsteen' bevatte. Vanop 18 meter kon je dan door de nauwe gang geleidelijk aan naar boven duiken. Bert en Michael, onze Australische divemaster, waren extreem geschrokken toen ik na de duik met een bloedneus aan de oppervlakte verscheen. Zij dachten dat ik 'the bends' (niet de cd van radiohead) had maar uiteindelijk bleek ik gewoon last te hebben van de hitte.
In Ko Pha Ngan gingen we naar de full moon party, een megatoeristische beachparty.
Met een paar Ieren maakten we er een sport van om de overdreven dronken mensen die op het strand crashten om te bouwen tot zandkasteel.
De wegen naar het feeststrand zijn enorm heuvelachtig en er zijn veel haarspeldbochten. Heel wat waaghalzen op brommertjes zijn na de full moon party met een 'Thai tattoo' (gekneusde armen en benen) naar huis gegaan maar wij
zijn still alive and kicking!
Momenteel zijn we terug in Bangkok en we vertrekken morgen richting Cambodja.
Tot binnenkort!
Veerle.