Singapore

Asia » Singapore
May 19th 2010

Published: September 2nd 2010

Op 5 mei zijn we 's ochtends om 7 uur naar Singapore gevlogen vanaf Jakarta. Immigratie is geen probleem ff stempeltje halen en we kunnen de bagage ophalen. Eerst even naar een hotel reservations desk en een kamer voor 3 nachten geboekt. Het is nu al meteen duidelijk, ons budget is niet genoeg voor Singapore. We hebben het goedkoopst mogelijke hotel (midden in de hoerenbuurt) en dat is al 2/3 van ons dagbudget. We zien het wel weer aan het einde van de komende dagen.

Met de metro naar Kallang station, op het kaartje kijken en de straat waar we moeten zijn is nog wel een stukje lopen. Micchien toch het vorige station dus weer met de metro 1 station terug. Ook vanaf hier is het weer een stuk lopen maar ja je moet tocb naar je hotel. Spullen op de kamer gezet en nu een planning maken voor de komende dagen. We weten ook al meteen dat we meer tijd nodig hebben. Er zijn te veel sites in de stad. 'S avonds hapje eten en een filmpje gehuurd want we hebben een dvd speler op de kamer!

Eerste dag gaan we naar de Singapore Zoo. De dieren zitten hier niet allemaal in kleine kooitjes. De dieren verblijven zijn groot en de orang oetangs zijn zelfs free ranging en kunnen dus alle kanten op. De Zoo is echt enorm groot en er zijn zoveel dieren te zien dat we hier bijna de hele dag hebben rondgelopen. We hebben heel veel verschillende dieren gezien zoals witte tijgers, kangaroes en neushoorns. Een lange maar geslaagde dag.

Dag 2 gaan we naar Universal Studios op Sentosa island. Sentosa Island is eigenlijk 1 groot park met allemaal verschillende luxe hotels, winkelcentra en verschillende vormen van amusement zoals dus Universal Studios. Dit park is net 1 maand open dus nog niet zo druk, helaas betekent het ook dat sommige attracties nog niet open zijn maar we hebben wel geluk, vandaag is de eerste dag dat de shows draaien. Eerste dag van de soft opening. Zo zijn we dus naar de allereerste officieele voorstelling van waterworld van universal studios Singapore geweest. Dat is dan wel weer grappig om te kunnen zeggen. Gisteren was het al warm maar vandaag is het nog erger. Nog wat gegeten in het park en toen weer met de metro terug richting hotel. Morgen kamer verlengen en cultuur bekijken in Singapore

Helaas kunnen we niet verlengen want ze zijn volgeboekt voor het weekend maar een ander hotel 2 straten verderop heeft nog een kamer voor 9 singapore dollar meer (5 euro). Dus even verhuizen en op weg naar city hall, Raffles hotel, Esplanada theaters on the bay, de Singapore flyer en het Asian civilizations museum. Raffles hotel was erg mooi om te zien, we zijn naar het Raffles museumpje geweest ergens bij het hotel en daar zie je dan ook goed op de foto's hoe het vroeger is geweest. Het is toch een icoon het Raffles hotel in Singapore, grappig om daar nu dan geweest te zijn. Esplanada theaters on the bay is een mooi voorbeeld van hoe absurd sommige gebouwen in Singapore zijn, het gebouw is enorm groot en bijna futuristisch in bouwstijl, dit is een gebouw je vind het mooi of je vind het spuuglelijk! Dan dus de Singapore Flyer, een enorm groot reuzenrad, grappig om te zien, maar niet de prijzen dus alleen van buiten gezien en niet van binnen! Het museum is erg boeiend met veel verschillende zalen met verschillende onderwerpen. Al met al een boeiende dag met indrukwekkende gebouwen. Het hotel waar we nu slapen is het wat duidelijker dat we in een hoerenbuurt zitten want hier staan ze aan de overkant van de straat op de hoek, en de zaken lopen goed!

De laatste dag is een shopping dag, op naar Orchard road. Deze straat heeft alleen maar shopping malls. Meer dan 30 op 1 straat met winkels als Prada, Louis Vuiton, Gucci en bedenk het maar. Zelfs 2 verdiepingen winkels onder de straat. 1 grote shopping mall eigenlijk want alle blokken zijn ondergronds met elkaar verbonden. Prijzen zijn over het algemeen niet lager dan in Nederland maar Mu heeft in de aanbieding nog schoenen gekocht. Verder niks gekocht. Wel weer een hele dag gelopen en nu weer pijn aan de voeten.

Laatste uren singapore zitten we in de bus richting Maleisie. Uitstappen voor immigratie kantoren in Singapore en Maleisie en aangekomen in Maleisie zijn we in Johor Baruh. Daar hebben we meteen een bus genomen naar Melaka. En dat zal onze eerste stad worden in Maleisie en we zijn erg benieuwd wat dit land ons weer gaat brengen.

Helaas zijn we alweer weg uit singapore. Ik (hente) wou er graag heen en het is zeker geen tegenvaller. Alleen wel erg duur. Maar er is nog zoveel te zien dus ik vind dat we nog een keer terug moeten gaan. En mocht in het ergste geval Wilders minister president worden dan weten we waar we heen willen emmigreren....Singapore!!! Ik (Muriƫl) vond Singapore ook een leuke stad het is eigenlijk 1 grote speeltuin, want er is weinig geschiedenis te zien qua gebouwen e.d. maar wel erg veel entertainment in verschillende vormen. Singapore is een stad waarin je je even heel rijk kan wanen, want alles is te koop. Singapore geeft je het idee dat als je geld hebt alles mogelijk is, en dat is grappig om te zien. Of ik er echt zou willen wonen... das nog de vraag, maar gelukkig staat Wilders er weer wat minder voor in de peilingen dus ik hoef daar voorlopig nog niet over na te denken!!!

Hente en Muriel
We are a Dutch couple who loves to travel. Last year we spend 8 months in South East Asia, visiting Thailand, Laos, Cambodia, Vietnam, the South of China, Indonesia, Singapore and Malasia. This year it is Latin America. We are on our way allready for 6 months. Started in Argentina and worked our way north through Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia and Panama to Costa Rica. And in the last 2 months we will spend time in Nicaragua, Honduras, El Salvador and New York from where we fly back to the Netherlands. You want to know more? Read our Blogs! or send us a message! Hasta Pronto ... full info
Joined: September 2nd 2010
Blogs: 33
Forum posts: 0
Blog Options
[blog=528601][blogger=175013]

Singapore
Singapore mapSingapore flag
Singapore was founded as a British trading colony in 1819. It joined the Malaysian Federation in 1963 but separated two years later and became independent. It subsequently became one of the world's most prosperous countries with strong international...more info

Trips
-» June 9th 2011

Blogged From

TravelBlog Awards

Comment on Singapore

Tot: 1.479s; Tpl: 0.013s; cc: 11; qc: 45; dbt: 0.1637s; 1; s:eros w:www (173.193.202.105); sld: 10; ; mem: 1mb