Published: May 2nd 2009Asia » Philippines » BanaueMarch 20th 2009
Banaue
Man kan nesten ikke reise til Filippinene uten aa se de beroemte risterrassene i nord, og dette ble en naturlig avslutning paa oppholdet. Det er riktignok kun 300 km nord for Manila, men bussturen tok allikevel bortimot 10 timer. 1300 moh. ligger den lille sjarmerende og primitive byen Banaue. Foer avreisen fra Manila ble vi tipset om aa ta ut nok cash paa forhaand, da det ikke finnes minibanker oppe i fjellbyen.
Kl 06.00 ankom vi Banaue rimelig slitne. En tricycle tok nok en gang 3 jenter og 3 sekker paa ned bakkene til et av stedets faa gjestehus. Sanate Lodge & Restaurant's koselige spiseveranda hadde en spektakulaer utsikt over den lille byen som brettet seg rundt en dal med risdyrking i bunnen. Vi spiste frokost servert av gjestehusets eier Susan, mens morgensola varmet oss. Etter maaltidet tok vi en rask power nap og en forfriskende dusj (det varme vannet vi ble lovet lot vente paa seg), foer vi spaserte ut paa gaten for aa se oss rundt i landsbyen. Camilla var fortsatt medtatt etter mageproblemer og lang reise og valgte aa bli hjemme mens Vilde og Grete tuslet bort til turistinformasjonen.
Mini-trek
Rundt Banaue, og oppover i
fjellene er det flere viewpoints med utsikt over risterrassene, og vi ble anbefalt en trekkingtur fra en av disse utsiktspostene og tilbake til byen. Vi slo til og dro avgaarde med guiden vaar Jose. Under turen fikk vi laere om hvordan risen dyrkes og alt det harde arbeidet som ligger bak. Engelske til Jose var ikke helt flytende, og det hendte vi stilte spoersmaal uten aa faa tilfredsstillende svar. Uansett var det en flott tur, og det var deilig aa faa brukt kroppen litt igjen.
3 timer senere ankom vi gjestehuset svette, sultne og fornoeyde. Vi inntok en middels god kylling middag paa verandaen sammen med Camilla og slo av en prat eller to med noen av de andre beboerne.
Saa tok vi kvelden.
There are more photos below
Displayed: 21
Linda