14.02 forlot jeg Ulaanbaatar. Virkelig glad for at jeg bestemte meg for aa dra til Mongolia.
Ulaanbaatar er ogsaa en bra by om kvelden. Lett aa snakke med folk. Jeg og Marc var paa Irish pub og en mann i 50 aara kom og tagg oss om en ol. Vi sa ok mot at han skulle fortelle oss en historie. Han klaga hele kvelden paa regjeringen og systemet i Mongolia. Artig skrue egentlig, hvis han var alkoholiker hadde han veldig sterk viljestyrke. Jeg og Marc drakk mye raskere, og da vi frivillig spanderte en runde til paa han ville han ikke drikke raskere for ellers ble han for full sa han..
Kanskje det jeg husker best fra Mongolia er den kjempeflotte naturen i nasjonalparken Terelj hvor jeg og Marc Bodde i en ger. Det er en slags hytte. Hvor man overnatter ved en familie, faar mat av dem, og vi red ogsaa paa hest. Min forste gang, det var veldig goy. Vi var ogsaa paa en liten klatretur paa fjellet rett bak ger-en. Minte meg veldig om hytta i Oppdal. Hunder som bjeffer, kuer som moer og knitringen fra ovnen. Det er bare at det er i en annen setting. Annen type natur og andre folkeslag som bor der.
Da vi kom tilbake til hostellet neste morgen fikk jeg i meg morrakaffen. Da jeg saa ut av hostellet saa jeg noen barn som akuratt var ferdig med skoledagen. Det minte meg saa sykt om SFO at jeg bare maatte ut aa spille med de. Fotball er det universelle spraaket, fikk respekt med en gang. De satt stor pris aa bli spilt med. Etterpa dro jeg paa museum og saa en ekte T-rex! De hadde den ikke i monter en gang saa kunne tatt paa den hvis jeg ville.
I Mongolia er det neste ingen regler naar det kommer til trafikken heller. Ingen biler stopper paa gronn mann, det er nesten ingen stipla linjer i veiene, bare sjaaforen trenger aa ha paa bilbelte, det er hullete bruer for bilene, og det er samme om rattet er paa hoyre eller venstre side.
Alt i alt er Mongolia et litt goy land, men det passer jo meg perfekt :) Har det kjempebra. Herfra forlater jeg Marc og drar videre til Beijing, og huker opp med Lund, svenskene og danskene.
Marc er Sor Afrikaner saa han tilbod seg huset sitt hjemme for VM i 2012. Haaper ikke bare det er snakk! Hadde vaert sykt kult.