Malaysia

Published: September 2nd 2010

Kuala LumpurKuala Lumpur
Kuala Lumpur

Het oude station van KL
Het einde komt in zicht en misschien is dit wel het laatste land op deze reis. We beginnen maleisie in Melakka, deze oude historische stad heeft nog veel herrinneringen aan nederland. Als je hier rond wandeld kom je langs een nederlandse begraafplaats en langs het stadthuys. Naast alle koloniale gebouwen heeft de stad ook heel veel musea. Dus we zijn uiteindelijk naar 6 musea geweest terwijl we langs de oude gebouwen lopen, maar op het einde heb je het wel een beetje gehad met de geschiedenis want overal lees je min of meer hetzelfde. Maar melakka is een leuke stad om te beginnen.

Daarna door naar kuala lumpur oftewel KL. De bus die we hebben genomen zet ons niet af bij een busterminal maar ergens langs de weg en we hebben geen idee waar we zijn. Maar mensen zijn hier erg vriendelijk een meneer legt ons uit hoe we in china town kunnen komen met een metro. Dus in de metro en we hebben al een glimp opgevangen van de petronas towers. Spullen afgezet op de kamer, even lunchen met een heel vies gerecht voor mu. Het restaurant is net open en hun specialiteit is: cheese en rice. Echt waar, het klinkt leuk maar het is amper binnen te houden. Na de lunch naar het oude station dat qua architectuur erg mooi is het lijkt net een moskee. Daarna met een metro naar de torens. Ik (hente) ben helemaal on de indruk maar mu vind het minder spectaculair. In het park rondgewandeld en gewacht tot het donker wordt om de torens verlicht te zien. Nu is ook mu wel een beetje onder de indruk. De tweede dag gaan we naar Menara KL om daar over KL heen te kunnen kijken vanaf .... meter hoogte. Helaas is een kaartje voor 2 personen meer dan een dagbudget voor ons dus dat is het ons niet waard. Nog een beetje rondgewandeld in de stad en alvast opzoek naar info voor de bus voor de volgende dag. Het busstation wordt verbouwt maar bij het guesthouse leggen ze ons uit waar we dan een bus kunnen nemen.

Dus op aanraden van het guesthouse met de metro naar KL sentral en daar op zoek naar een bus naar Ipoh. Alleen gaan hier geen bussen, lekker is dat. Uiteindelijk maar met de trein gegaan waar we eerst 2 uur voor moesten wachten. Maar scheelt ons wel weer veel lopen in Ipoh want we blijven slapen in het stations hotel wat een van de vele historische gebouwen is in de stad. In de stad zelf volgende we de heritage walking tour en lopen zo langs alle historische gebouwen in de stad. Leuke stad en de gebouwen zijn goed onderhouden.

Hierna door naar Taiping, met een localbus. Altijd gezellig maar het is maar een uurtje. Taiping heeft ook weer een aantal historische gebouwen maar alles is wat meer afgetakelt. Wel komen we tijdens het wandelen een leguaan tegen van meer dan een meter lang die gewoon langs de weg zit. Maar als we hem spotten vlucht ie al een soort beekje in en een tunnel onderweg zorgt ervoor dat we hem niet meer zien. Maar we doen dik 45 minuten ons best om stil te staan en hem weer te voorschijn te laten komen om hem op de foto te zetten maar zonder succes. We zien hem nog 2 keer een heel klein beetje naar het meeste dat we op de foto krijgen is opspattend water.

Na taiping met de bus naar butterworth. Waar we overstappen op een ferry naar georgetown op het eiland penang. Dit is net als melakka weer een world heritage site en dit is dan ook de reden dat we in deze stad zijn. 1 middagje lekker rondgewandeld (s ochtends was het wandelen minder lekker want we kregen een plensbui op ons hoofd). En we zijn 1 dag met een stadsbus naar een tempel buiten de stad gegaan. Deze budhistische tempel zit boven op de berg en is de bekendste van maleisie omdat hij uit 3 lagen is opgebouwd net elke laag een andere bouwstijl. Een burmese stijl, een chinese stijl en een thaise stijl. Ook staat er bij de tempel een enorme budha boven op de berg. Het doet een beetje denken aan het christus beeld in Rio.

Na een aantal dagen in george town te zijn geweest steken we het land over langs de thaise grens. Naar kota bahru. Hier lopen we de eerste dag een beetje in de stad rond en gaan we naar een voor toeristen opgezette uitvoering van traditionele muziek en kjng fu. De andere dag huren we 1 van de 2 dagen dat we er zijn een taxi die ons langs 5 verschillende tempels buiten de stad rijdt.

Met een bus komen we vanuit kota bahru aan in kuala terengannu. Het is vrijdag en dat is te merken. De moskee is continu te horen en het is zo goed als uitgestorven op straat. Lekker makkelijk naar een hotel lopen. Helaas is een hotel vinden dat nog een kamer heeft een stuk moeilijker. Het eerste dat een kamer heeft is een enorm duur (en minder luxe dan je verwacht) hotel. Na even overleggen zien we weinig andere mogelijkheden en het moet dus maar. Positief is wel dat het ontbijt inbegrepen is en in buffetvorm. Met ook westerse dingen dus niet alleen naar rijst, rijstsoep en rijstpap. Na het ontbijt opweg zonder tas een ander hotel maar ja het is weekend en het is aan de kust. Geen kamers dus. We blijven nog een nacht in dit te dure hotel. Maar betalen nu 5 ringit meer en krijgen daarvoor voor 2 personen diner buffet bij de kamer inbegrepen. Dan is dus €1,25. De volgende dag is er in een ander hotel wel een kamer en we verhuizen meteen. Daarna opzoek naar een tourbureau dat ons aan een leuk idee kan helpen voor een mooi tropisch eiland. Uiteindelijk boeken we 4 dagen en 3 nachten op palua
George TownGeorge Town
George Town

Oude regerings gebouwen
gemia. Een eiland met 1 resort, 3 stranden en een turtle nursery. En het is de tijd dat de green turtles eieren leggen dus misschien hebben we geluk.

Op weg naar het eiland de volgende ochtend. Om 8 uur worden we opgehaald. Met een auto naar de volgende stad vanaf waar de boot gaat. Een klein bootje waar we met z'n vieren in zitten richting het eiland. Na 15 minuten zijn we er alweer. Naar de kamer en relaxen maar. Lekker 4 dagen niks doen en op het strand liggen. Uiteraard wel verbrand maar dat mag de pret niet drukken. s avonds nog wel op het strand wezen kijken of er misschien schilpadden op het strand zijn maar dat geluk hebben we niet helaas. De laatste dag gaan we pas om 3.30 weg dus we hebben nog lekker de hele dag voordat we weer terug gaan kuala terengannu.

Als we daar terug zijn bellen we onze vriendjes van de klm. Die hadden we al 2 keer aan de telefoon gehad om te proberen ons ticket om te zetten. En als we deze keer bellen blijkt het inderdaad te kunnen voor een redelijke prijs. We vliegen nu dus niet meer de 17e vanaf jakarta maar vanaf KL. Scheelt weer een ticket en visum voor indonesie en dan kunnen we hier nog even relaxen voor we weer naar nederland terug gaan.

Na nog een nachtje in kuala terengannu gaan we de volgende ochtend naar Pekan. Het is een ritje van 4 uur. En als we er zijn worden we voor de verandering weer eens buiten de stad gedropt. Lekker wandelen dus maar naar een resthouse. Aangekomen hebben ze geen kamers. Het is weer eens vrijdag. We vragen of er ergens nog een hotel zit maar daar kan het meisje niet echt antwoord op geven. Er komt een jongen bij en dan hebben ze wel een kamer. Maar voor 1 nachtje. Dus snel de tassen gedropt en opweg naar de stad en de poloclub. Bij de polo club hebben ze een inn maar dat zit voor morgen al vol. In het centrum van de stad hebben ze verder geen hotels zitten dus morgen gaan ee maar weer ergens anders heen.

S ochtends nog even in de stad rondgewandeld voor dat we in een propvolle localbus richting kuantan. Hier hebben we meteen geluk, het eerste guesthouse hadden we meteen geluk.
CheratingCherating
Cherating

Paar daagjes strand
Ze hebben een kamer en het is zaterdag. Niet zoveel meer gedaan vandaag maar de volgende dag lekker rondgewandeld door de stad.

Vanaf kuantan weer met een localbus verder, nu naar cherating. Daar zijn we een aantal dagen gebleven. Een beetje als onze vakantie voordat we weer terug gaan naar nederland. Lekker op het strand gelegen en nog bij een turtlesanctary geweest.

Hente en Muriel
We are a Dutch couple who loves to travel. Last year we spend 8 months in South East Asia, visiting Thailand, Laos, Cambodia, Vietnam, the South of China, Indonesia, Singapore and Malasia. This year it is Latin America. We are on our way allready for 6 months. Started in Argentina and worked our way north through Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia and Panama to Costa Rica. And in the last 2 months we will spend time in Nicaragua, Honduras, El Salvador and New York from where we fly back to the Netherlands. You want to know more? Read our Blogs! or send us a message! Hasta Pronto ... full info
Joined: September 2nd 2010
Blogs: 33
Forum posts: 0
Blog Options
[blog=528601][blogger=175013]

Singapore
Singapore mapSingapore flag
Singapore was founded as a British trading colony in 1819. It joined the Malaysian Federation in 1963 but separated two years later and became independent. It subsequently became one of the world's most prosperous countries with strong international...more info

Trips

TravelBlog Awards

Comment on Malaysia

Comments

Gelukt!!!
Ik heb hem helemaal door!! Bedankt voor de hulp :-)

Date: 4th October 2010

Het lijkt wel alsof ik je stalk
Hihi! Volgens mij is deze wel voor iedereen zichtbaar!!

Date: 4th October 2010

de eerste reacties zijn er
en we zijn nog niet eens weg...zit wel behoorlijke vertraging in...

Top Photos

Tot: 0.14s; Tpl: 0.009s; cc: 13; qc: 22; dbt: 0.0589s; 1; s:eros w:www (173.193.202.105); sld: 8; ; mem: 715.1kb