BotenHet inladen van de boten waarmee we vanuit Thailand, via een tussenstop, naar Luang Prabang vaarden. Jawel, dit is de Mekong rivier!
Chiang Mai was goed bevallen, maar toch moesten we verder. We hebben een boottocht over de Mekong rivier genomen, die ons met een tussenstop (overnachting in een klein gehucht) naar Luang Prabang bracht. De boottocht was niet zo super. We moesten haasten met de auto om er te komen, boot was overvol, vol met dronken/luidruchtige Australiers en de boot was best wel traag.
De overnachting tussendoor was wel tof. We kwamen in het donker aan en er waren veel jonge kinderen die ons naar een guesthouse probeerden te trekken/lokken. Uiteindelijk hebben we zelf een mooie guesthouse gevonden, die na goedkeuring van Femke, in gebruik genomen werd! Erg vriendelijke eigenaar, die ook nog eens lekkere sandwiches kan maken! Hebben we natuurlijk wel gebruik van gemaakt!
's Avonds hebben we met een reisgenoot uit de boot ergens gegeten, het dorpje rondgekeken (zo gebeurd) en ook nog naar een Laoaans concert geweest (zanger met 8 meisjes op de achtergrond, al dansend!!!). Was erg leuk om mee te maken!
De volgende morgen moesten we weer op tijd in de boot zitten, maar uiteindelijk hebben we een uur in de boot moeten wachten, terwijl deze al lang en breed op pad had moeten
Grot nabij Luang PrabangVoordat we in Luang Prabang aankwamen, konden we nog even uitstappen om grotten te bezoeken. Deze mini-grotten stonden vol met Budha beelden. De beelden waren vrij oud en dus wel een beetje antiek, ma
... [more]zijn. Gelukkig viel deze tweede dag op de boot wel mee. We dachten in eerste instantie om 15u. aan te komen in Luang Prabang, maar nadat we deze streeftijd telkens met 1 uur hadden verschoven, bleken we uiteindelijk om 19u. van de boot af te kunnen. Erg laat. Volgens een dorpbewoner hier (Luang Prabang is de tweede stad van Laos, maar eigenlijk nog een dorp) waren we anderhalve uur later dan normaal het geval is. Anyways, in het donker hebben we snel naar een guesthouse gezocht en dat viel uiteindelijk nog niet zo mee.... alles leek vol te zijn.
Na een welverdiende (en broodnodige) douche zijn we Luang Prabang (LgP) maar eens gaan verkennen. Na een paar minuten lopen vonden we een Spa en zagen we dat een Laoaanse massage maar $5 kost. Dat konden we natuurlijk niet weerstaan. We hadden het ook erg hard nodig want we hadden een zere kont van het zitten op de boot. De massage was heerlijk, erg relaxed!! Na de massage zijn we verder gegaan met de verkenning van Lgp. We vonden een marktje en hebben voor het slapen nog een Beerlao gedronken (yummie).
Vandaag hebben we de mooie tempels van LgP
bekeken. Ze zijn erg mooi, maar wel een beetje oud. We staan ervan versteld hoeveel monnikken je hier ziet!! Veel jonge jongetjes ook. Vanmiddag hebben we een tour gemaakt naar een waterval. Na een tochtje van een uur langs mooie Laoaanse dorpjes kwamen we daar aan. We hebben een trekking-trail genomen van onderaan de waterval helemaal naar boven. Het is echt een schitterende waterval!! Rob heeft natuurlijk weer veel foto's gemaakt. We hebben ook de waterval beklommen, want er was een soort van pad. Eenmaal boven (puf puf) konden we genieten van het uitzicht. We besloten toen we beneden waren dat we wel een duik hadden verdiend (jaja het is best zwaar 70 meter te klimmen en dat op slippers). Die ging helaas niet door want Femke viel met haar kont in de modder.
Morgen gaan we alweer door naar de volgende bestemming. Vang Vieng.
Groetjes Rob en Femke.
Grote watervalGrote waterval vlak bij Luang Prabang. (ongeveer 70 meter hoog, best een eind klimmen)
6 Comments -
Send Private Message
Ik had jullie eerste bericht nog niet eens gelezen of het tweede bericht stond er al op.
Wat een mooie foto's!! Die waterval is super. ik geniet lekker mee achter de computer (met mijn natte broek nog aan van de regen bleeh).
Liefs Debbie
Jajaja, herkenbare foto, die eerste waar jullie in Thailand op de boot stappen naar Laos. Stond er toevallig vlakbij een heel groot rood/goud Buddahbeeld?? Daar zijn wij ook op de boot gegaan om een rondje Gouden Driehoek te varen.
Jullie mooie foto's vertellen alweer hoe geweldig het in Laos is. Watervallen zijn cool, jammer dat wij die tijdens onze reis niet bezocht hebben.
Konden jullie in Chang Mai trouwens nog naar de markt "binnen de muren", of is dat niet meer gelukt?
Heel veel plezier!!!
Liefs,
Petra
Lieve Rob en Flemmie,
Wat een lange tijd hebben jullie op de Mekong-river gezeten! Gelukkig de 2de dag niet zoveel last meer van die dronken Australiers. Blijf daar maar een eindje vandaan, zo leuk zijn die niet altijd!
Mooie foto's en in die waterval zou je zo in willen duiken! Helaas geen foto van Femke met de billen in de modder, haha!
Hopelijk gaat het nog steeds hartstikke naar wens en volgens schema. Jullie zien mooie dingen daar en het lijkt me spannend als je niet zo gauw een slaapadresje vindt! Een beetje Peking Express, dat vonden jullie toch zo gaaf?!
Hier alles okay, we blijven jullie volgen! Groetjes en tot webs! liefs Birgit en Cees.
Ten eerste, wat een prachtige fotoīs. heb jullie verhaal gelezen en al was het niet allemaal zo spetterend..de fotoīs zijn werkelijk prachtig. Jullie moeten je ogen wel uitkijken!
Hoe zit het met de hygiene, toiletten en zo..vooral op zīn boot zal dat wel...wat minder zijn. Maar ja, gewoon blijven genieten van alles! en elkaar natuurlijk!!
Groetjes Merel
Wauw! Die waterval is echt super!!! Keep those pics comin'
X
Hey jullie!!!
Wat een supermooie verhalen en foto's! Geweldig zeg!!
Ik moest erg lachen om Femke die met dr kont in de modder is gevallen hahaha. Klinkt in ieder geval als een geweldige tijd!
x van Charlotte.
Add Comment