Nagano dag 1
Da er vi i Nagano. Vi hentet togbillettene paa Ueno i Tokyo og tok toget derfra til Nagano, turen tok ca. to timer. Naar vi kom fram tok vi taxi til ryokan, vi er visst de eneste utlendingene som bor der, saa vi trengte ikke engang si navnet vaart, de viste oss rett til rommet. Vi ble litt overrasket over at frokost og middag er inkludert i prisen, men det er bare deilig, saa slipper vi aa gaa ut hver kveld.
Etter aa ha satt fra oss sekkene dro vi for aa se paa det store buddhisttempelet som ligger rett over hotellet. Vi kjopte billett og gikk inn, der var det en underjordisk gang som var helt moerk, det var kjempeekkelt! Vi Gikk litt rundt paa tempelomraadet og fant en dam FULL av skilpadder. De fulgte etter oss naar vi gikk bortover, for de er visst vant til aa faa mat fra brua. Dagen etter saa vi unger som stod og matet de.
Vi moette ei snill dame som bodde i tyskland, men var paa besoek hos familien i nagano, hun viste oss rundt paa omraadet.
Nagano dag 2
I dag dro vi for aa se paa aper, vi tok tog fra Nagano stasjon og kjoerte i ca. 40 minutter. Derfra tok vi buss opp i fjellet, og etter ca. 30 minutters gaatur moette vi aper paa veien. Like etter kom vi fram til parken, der betalte vi inngang, 500 yen per pers (ca. 25 kroner) og gikk for aa se apene som badet.
Det var MANGE aper der og en del apeunger som ikke kan ha vaert mer enn noen uker. De var soete og veldig fotogene.
Vi er saa heldig aa vaere her utenfor sesongen, saa det er nesten ingen turister, ellers ville nok stedene vi har vaert paa til naa vaert skikkelig folksomme. Vi stoppet for aa spise en is paa veien tilbake, det var godt. Det har vaert litt kjolig de siste dagene, men vi saa paa vaermeldingen at det skal bli opp mot 30 grader om et par dager (vi trur det var om et par dager, alt staar jo paa japansk).
Vegard er helt frisk igjen
Nagano dag 3
Jeg begynner aa bli flink aa spise japansk mat: til frokost i dag spiste jeg alt bortsett fra den mellomstore soppen. Jeg spiste smaasopp, stekt champignong i sursoet saus, stekt laks, miso suppe og masse ris.
Vi reiser fra Nagano til Kiso valley den 6. Juli, da har vi vaert her i 4 dager, det ville egentlig vaert nok med to dager her; en til aa se byen og en til aa se apene, men det kunne jo ikke vi vite naar vi bestilte tur. Vi blir kanskje aa dra paa et dinosaurmuseum, faar se hva vi finner.
Part of trip:
Japan
2 Comments -
Send Private Message
Det er jo kjempearti og se at bho Marita spis mat som ho bare droemte for noe faa aar siden. Da slipper jo Vegard og mobbe deg. Vi fikk forresten oppleve spurten av Tour de France 1 time fra her vi bor. Det varte i ca. 3 timer. Et sirkus uten like. Hushovden nr. 4. Tenk det at franskmennene er saa saere at bokstavene paa tastaturet er forskjellig fra verden, tror jeg. Tallene maa brukes shift, @ er en heeeelt annen plass, her heter querty azerty, mange bokstaver er heeelt, aaaaaaah. det gaaa r saaaaa tregt. kos dere. Tempen var i gaar forresten 37 grader. glaaa i daakker begge. No vente en middag og en GT.
Pappa
hvis du synes franske tastatur er rare, bare vent til du ser et japansk et. alle bokstavene er paa samme plass, men hvis du bommer litt med fingern mens du skriver こっめr alt bare i rare tegn og jeg aner ikke hvordan jeg faar det vekk igjen. morsomme greier
Add Comment
All Comments