Nu aar jag framme och har varit det i naestan en vecka, men inte kunnat faa internet paa grund av mysko registreringar samt att alla har sommarlov och nationella hoegtider och annat moeg som goer att skolans datorsalar aer staengda. Foega hjaelper det naer jag inte faar studentkort och saant foeraenn paa loerdag.
Nu sitter jag paa ett mysko litet internetcafe som heter Afro i Kokubunji daer jag bor. Eller naestan, jag bor saa langt fraan mitten att jag officiellt bor i Kodaira, men det beraettar jag mer om senare. Jag lovar, jag har faktiskt skrivit dagboecker som ligger paa min dator. Med bilder till och annat flashigt som goer Web 2.0 saa roligt foer alla. Men det blir kanske i morgon, daa skall jag in till skolan igen, saa foerhoppningsvis aer det oeppet och saa daa.
Kokubunji aer ungefaer tvaertom vad folk taenker sig Tokyo. Lite i alla fall. Vi har bananplantage och bambuskog i staellet foer neonskyltar. Och det aer tokvarmt. Jag och mio har aegnat de foersta dagarna aat att koepa allt vi behoever, och det aer sjukt mycket daa de inte ens raeknar kylskaap som grundlaeggande utrustning i ett hem. Men nu har jag naestan allt utom mobiltelefon och internet, men det kan jag inte skaffa aen, pga pappersarbete. Naestan allt vi koepte paa ikea kommer i morgon, och kylskaapet vi koepte paa Muji (som ikea fast med klaeder och lite dyrare) kommer nog paa loerdag eller soendag. MJOELK! Det gaar ju inte att goera naagot utan husgeraad och kyl. Japaner. De noejer sig saa laenge de kan koka ris.
Skolan aer sjukt stor, och har en massa gym och konsertlokaler och moeg. Med 50 000 elever kan jag taenka mig att det blir helt galet naer terminen boerjar i november. Staemningen verkar vara som en blandning av japansk voerdnad foer status och prestige samt en stor del bohemisk "nu skall vi sitta ute paa gatan och spela musik eller traena dans utanfoer studentinformationen". Lite som om du tog Harvard och spelade in en Fame-musikal daer. Men det skall nog bli kul. De har 2000 studentklubbar som alla ger en flyers precis hela tiden foer att man skall gaa med. Allt aer uppskruvat till max foer att det aer 125aarsfirande, och grundaren aav skolan hade en teori om att om man levde perfekt saa blev man 125, och sen kapades aaren av allteftersom man strulade till det.
Trots det blev han premiaarminister saa smaaningom.
Jag har aakt vilse tvaa gaanger i tunnelbanan och blivit raggad paa av en pensionerad boeg en gaang. Jag har bara blivit utskaeld en gaang, daa jag parkerade cykeln "fel". "Fel" som i att jag skulle slippa betala 100 yen. Jag har inte varit paa saa maanga staellen aen, allt aer ju saa stort. Men jag trivs bra daer jag bor, det aer jaettesoft atmosfaer (som i att man knappt naagonsin hoer bilar). Gatorna aer mikroskopiska och det verkar mest bo pensionaerer och barnfamiljer haer. Mest hoer man cikador som surrar som galna paa kvaellen. Laegenheten aer vaeldigt rymlig, och ser ut som o mden aer stoerre aen den aer foer att doerrarna aer 175 cm hoega. Jag har fortfarande ont i mitt huvud.
Nu faar jag sluta foer idag med denna fyllnadstext, men jag ville mest att folk skulle veta att jag aer i oskadd skick och inte lider noed foerutom paa mjoelkfronten.
ps kan naagon ge mig annas och mattias adresser? Jag tror de jag har uppskrivna aer gammla och kassa ds
ps 2 foer de som inte aer infoerstaadda i vad som haender och vad jag goer haer och allt saant saa kommer ett baettre inlaagg ganska snart. Foerhoppningsvis. Med svenska bokstaever och saadan lyx som de inte har haer. Haer har de bara afro. Var god droej. ds 2
2 Comments -
Send Private Message
Den förlorade sonen är återfunnen! Mormödrar och farmödrar fröjdar sig och dansar på gatorna. Nu skall vi slakta den gödda.. nähä, grabben är vegaterian. Nåja, roligt är det. Hälsa Mio!
Di har inga potäter där heller, eller? Kan man koka ris kan man göra potatismos, menar jag. I den civiliserade världen, då :-)
Fast det blir ju godare med mjölk ...
För oss oinvigda: vem e're ru bor me'?
Add Comment
All Comments