Cheerleaders.Fick ett mail ifrån Mako som sa att dom hade sin sista uppvisning för terminen. Och eftersom vi inte hade något bättre för oss gick vi dit och tittade och dom var verkligen läskigt duktiga. Dock var M
... [more]Då var man klar med allt. Resultatet på sluttentorna får vi senare men det gick nog bra på alla.
Dom sista dagarna ska jag försöka hinna med lite shopping som jag inte hunnit med. Skulle även vilja gå till ett onsen och museum.
Idag var vi inne i Osaka och gick runt i Den-Den Town där vi inte varit sen första veckan vi kom hit tror jag. Det elektroniska centrumet i Osaka om ni kommer ihåg? Sen var vi även och letade efter en budo-affär då jag ville titta på och kanske köpa tanto (kniv), shuriken (kastvapen) och liknande men... sådana saker är ju väldigt tradiotionella japanska saker så... Det är omöjligt att hitta sånt i Japan. Förstår verkligen inte hur det kan vara SÅ svårt?
Sen så ett litet bakslag... Skickade hem två stycken paket häromdagen med kläder och tidningar i. 1800kr. Heelt galet dyrt. Kommer inte alls gå lika mycket plus nu när jag kommer hem som jag planerade om 1800kr ska dras av från vinsten på alla saker jag ska sälja. Och en hel månad kommer det ta också. Goddamit.
Checkade ut från seminariehuset idag. Rätt skönt att slippa se okaasan och otousan mera.
Insects Wars.Alla som någonsin sett insekter slåss - vare det sig är på youtube eller i verkligheten - vet att det är en väldigt facinerande sak. Detta tog dom företagsamma japanerna i beaktning och gjorde ett gän
... [more]Dom har inte varit direkt hjälpsamma eller trevliga under den här tiden. Fanns stora wellpapp-lådor där folk slängde saker i. Massa saker. Saker som inte borde slängts. Jag och mina vänner hittade massa bra saker där, som tidningar, böcker, mp3-spelare, mangor, etc.
Och tänkt lite på att bo i varmt land vs. kallt land. Många säger "Jag älskar Sverige men det enda jag ogillar är att det är så kallt". Jag har självt sagt det många gånger. Men kommer inte säga det mer. För jag bor tusen gånger hellre i ett kallt land än ett varmt. Om det är kallt kan man ta på sig mer kläder. Är det varmt... så kan man inte göra något annat än att ligga och krypa i sitt eget svett. Verkligen hemskt. Så tänk på det nästa gång du klagar på att det är för kallt!
Animeaffär i DenDen.Är vanligen indelad i 4-5 olika våningar med olika saker på varje, filmer, musik, figurines, spel, manga, cosplay, etc.
Gundam.Animeserien Gundam är väldigt stort här av någon anledning. Här ligger en enorm affär bara med saker som är relaterade till Gundam.
Plastic fantastic.Plastmaten utanför restaurangerna ser verkligen läskigt verklighetstrogen ut.
Fontän. Väldigt ball med ljusskiftningar i vattnet.
Dr Pepper.Nu när jag strax ska åka hem så hittade jag Dr Pepper! Och dessutom låg affären bara två minuter iväg från seminariehuset... Goddamit.
Park-action.En kväll i parken utanför templet i Hirakata. Hade verkligen enormt roligt... vilket kanske syns ;)
Bowling.Bakagaijin vs. Chibijapp. (Dvs Dumma utlänningen vs. Dvärgjapanen)