Kappa SushiDavid i full fart med att plocka allt gott som kommer på bandet.
Har lite bråttom nu så denna dag får gå fort.
Gick upp. Nudlar igen. Blä. Måste köpa något annat. Gick till skolan med dom andra för att välja vilka kurser jag ville ha. När jag kom dit så hade jag fortfarande inte riktigt bestämt mig så satte mig i fishtank och läste på lite mer. Eftersom jag hade ett så högt nummer visste jag att jag inte antagligen skulle få dom första kurserna på min lista så skrev upp många alternativ. Till slut fick jag iaf min kurs i Leadership in Organizations. Min andra kurs blev Shinto, inte allt för nöjd men... ja, den får duga. Blir nog intressant iaf.
Gick åt och med dom andra och gick hem igen. Gick till gymmet med David. Världens sämsta gym. Duschade och fixade mig. Mötte Mika i datasalen och pratade med henne en stund. Bestämde oss för Kappa så gick dit tillsammans med David, Jukka, Cory och Petur. Kappa är ett kaiten-sushiya. Alltså ett ställe där sushin kommer förbi på små band så tar man bara dom delarna man vill ha. Kan även beställa från en liten touchscreen så kommer det ett litet tåg med tallrikarna. Hemskt gulligt och hemskt gott.
ShinkansenMan beställde saker på små touchscreenskärmar så kom dom på ett litet Shinkansen-tåg till bordet. Galet.
Satt med David, Mika och... Jukka. Finnen. Självklart blev det ett litet Sverige vs. Finland om vem som kunde äta mest. Han tog en, jag tog en, han tog en, jag tog en... Och så fortsatte det. Till slut stod det Mika - 3 fat. David 7 fat. Jag 11 och Jukka... 12. Men så kunde vi ju inte ha det så trots mitt magont tog jag ett sista fat och satte i mig två laxbitar och det var jämt. Här slöt vi dock fred då ingen kunde äta mer. Att äta rå fisk EFTER man ätit en gräddig cheesecake var... inte så gott.
David spelade även in en liten film som jag... borde lägga upp när jag orkar.
Väldigt mätta gick vi hemmåt genom mörkret. Långa vägar längs risfält och smala vägar. Japaner gillar inte trottoarer. Det är väldigt sällan man inte går på vägen och är bara några decimeter från bilarna. Men man känner sig sällan rädd då förarna är... försiktiga men det hade varit skönt med lite trottoarer. Helt klart.
Två nya saker ikväll skulle hända. MONO, en bar vi inte varit på men som tydligen skulle vara rätt bra. Och vi skulle gå
ut med Britney - Sofias och Emelies nya rumskamrat från Australien som de pratat varmt om hela veckan.
Dom bra sakerna först. MONO. När vi kom dit så var det väldigt tyst och ... ensamt. Dom hade inte öppnat än men vi fick komma in iaf. Vi fick vänta lite på våra drinkar och killen i baren skyndade sig att sätta på musik. Vi var, minst sagt, väldigt skeptiska. Dock visade det sig att när han fått på musiken och vi fått något att dricka och lite folk kommit... Att det var ett underbart ställe. Fan, Japan gör en aldrig besviken. Hur trött man än är eller hur dålig man tror att en kväll kommer bli... Uh-uh, not in Japan. Bartendern Ken var helt underbar och pratade massa med oss. Presenterade oss även för några av hans japanska vänner Toshi and Natsu som var trevliga också.
Och sen dom dåliga... Britney och hennes andra australienska kompis. En blond och en mörkhårig. Britney - den blonda - var hemskt. Sugoku genkisugiru. Alldeles för energisk. Flög runt hela tiden och halvskrekv när hon pratade. Avskyvärd. Förstår inte hur tjejerna kunde gilla henne. Och hennes vän var väl snäll men... tråkigare
Fight!Jukka som jag tävlade mot. Mina fat närmast, Davids till höger och Jukkas längst bak.
människa får man leta efter. Aja, man kan inte alltid lyckas.
En intressant sak är att ibland vet man inte vilket språk man pratar. Korta tankar som "Kan jag prata Svenska med Sofia?", "Does he understand Japanese?", "Is this English...?", etc kommer upp hela tiden. Omoshirokute tanoshiiiii. Intressant och roligt.
Eftersom vi grindarna låses vid 23 kunde vi inte stanna längre än till 22.30 så det blev en tidig kväll men vi kommer lätt att gå tillbaka dit igen.
Izakaya.Aaron och David utanför en izakaya.
MONOGeorgia, Natsu och Toshi.
På väg hemDom köpte piroger. Eller ja, det heter antagligen något helt annat men var som piroger med vitt kletigt bröd utanpå. Inte alltför gott. David, Emelie, Sofia, Britney.